Pan doma vesti z magickej gule?
Je to ocel a v zabere su naraz vsetky zapadky (meral som to, ale mozem este pre istotu spocitat pocet klikov na jednu otocku orecha, ked sa k tomu dostanem).
20.07.2014 - 21:14:14
00
tak oceľ 4x západky tak to už asi ozaj nezničiteľne:)
20.07.2014 - 21:22:59
00
Ale len za predpokladu ze ziadna z nich nahodou nebude zapadat skor ako ostatne :)
20.07.2014 - 21:30:51
00
no keď som fotku toho náboja zväčšil,bolo vidno vela ťukancov,škrabancov tak som myslel (nesprávne) že je to AL , ak je to teda ocel,čo s tým robili ,že je to tak nahrubo opracované a dobité ?
tie západky ak naozaj zapadajú 4 naraz,tak to by už malo čosi vydržať-ak len 2,bude mať velmi malý uhol záberu
21.07.2014 - 07:19:37
00
No dufam, ze toto uz vydrzi , aj ked jeden nikdy nevie :tmi: .. to nedosadanie dufam poriesili.
22.07.2014 - 14:31:15
00
Takze 4 zapadkova verzia uz aj v ponuke Novatecu :)
Dokonca s poznamkou: s pevnejším telom v oblasti krku (opatrenie proti praskaniu pod západkami)
http://shop.dema-bicycles.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=386488&category_id=61063&manufacturer_id=18779&option=com_virtuemart&Itemid=1
Len dufam, ze ten moj Force orech je naozaj ocel a nie hlinik...
27.07.2014 - 15:25:09
00
Palo TT mohol by si prosím ťa porovnať zvukový prejav starého orechu s tromi západkami v porovnaní s novým štvorzápadkovým orechom ? Je ten nový hlučnejší/výraznejší?
Prípadne, ak by sa ti chcelo, mohol by si posuvným meradlom zmerať o koľko viac materiálu je pod západkami u toho nového typu.
Silno uvažujem, že by som šiel do Novatecu D771SB na 12mm osu.
Ak vyriešili problém s praskaním orechu a náboj je okrem iného ešte hlasnejší, tak to vzhľadom na cenu bude asi jasný kandidát.
Vďaka za odpoveď!
27.07.2014 - 22:40:26
00
No dufam, ze hlasnejsi nie je, ten moj nevydava vobec ziaden zvuk a som za to rad. Inak Novatec je zaujimavy aj tym, ze ma jeden typ naboja, ktory sa da konvertovat na vsetky 4 typy upinakov (5,9,15,20mm).
28.07.2014 - 07:25:47
00
lto ja zas preferujem prenikavejší zvuk, ktorý rešpektuje lesná zver aj bezohľadní korčuliari a príležitostní cyklisti. Neviem, aký náboj máš ty, ale môj novatec D712SB je hlasnejší ako náboje od shimana aj od bontrageru, no na Fulcrum sa to nechytá. Ten typ o ktorom hovoríš je zbytočne ťažký, navyše koľko druhov osiek používaš na jednom kolese?
Ja v priemere 1,0 ;)
28.07.2014 - 08:34:59
00
Ja zas preferujem ticho, ostatne nevidim dovod robit hluk v lese. Alebo Teba neucili, ze v lese sa hluk robit nema :P ? Ak potrebujem na niekoho upozornit, dam si zvoncek, zvuk rohatky naozaj nie je urceny na upozornovanie chodcov, len ich zbytocne vystrasi. A ostatne, zda sa mi srandovne, ze kopec ludi riesi rozne pukotanie a pazvuky z bajku, ale agresivny zvuk rohatky im nevadi :) To je take schizofrenicke :lol: Inak mozno by bolo dobre pozriet ten naboj, asi nie je namazany, preto tak huci. Napr. moj DT Swiss sa tak prejavuje, ked sa rozhuci, uz viem, ze ho treba rozobrat, lebo je spinavy.
Naboj mam uplne prvy polkilovy Novatec, ktory ma system rovnaky ako aj tieto novsie, preto pisem, ze nepredpokladam, ze to bude nejak vyrazne inak..ak chces hlucny naboj, tak skus DT Swiss 1. Ten typ predneho je co sa tyka 20mm osky jeden z najlahsich (nepocitam DT 240s). Kolko druhov osiek pouzivam ? Vsetky okrem 15mm, ktora je ale uz nutnost, kedze vsetko nove sa dnes robi len na 15mm, ak by som chcel novu. Este nejaka otazka ?
28.07.2014 - 09:31:11
00
lto tá moja otázka bola skôr rečnícka. Ja používam samozrejme na svojich bicykloch 5mm QR, 9mm QR, 15mm maxle lite, X-12mm, ale nikdy som neprehadzoval na zadnom náboji osky podľa potreby.
Zvonček je super vec, ale na XC rakete ho proste voziť nikdy nebudem. Hluk v lese robia motorkári, štvorkolkári a nie cyklisti ... keď nechcem aby bolo počuť zvuk rohatky, tak pretáčam, nie je na tom nič zložité. Bikujem v oblasti, kde je na každom rohu vyvesený oznam o výskyte nebezpečných šeliem a voziť so sebou rolničku pripnutú mi príde tiež na schyzu :P
PS: príliš namazaná rohatka má zlý vplyv na jej životnosť ako aj životnosť západiek. Tenká vrstva oleja je omnoho rozumnejšia ako patlať to tam vazelínou, len aby to bolo ticho ;)
28.07.2014 - 09:59:33
00
:D .. radsej sa drzat technickych veci, zbytok lepsi live, nech to nevyzera, ze som agresivny :lol:.
Ja mam 20mm osku, kedze v casoch, ked som intenzivne zacal jazdit vacsie zdvihy 15mm oska neexistovala, resp. mozno tak u Speslu.
XCckovy bajk .. jasne .. to zas celkom suhlasim, akurat ja mam Novatec na AM/EN bajku, preto som si neuvedomil, ze ty ho mas na niecom inom :$
Mazanie rohatky .. tak prilis vela vazeliny neprospieva , ale tenka vrstva oleja plati pre DT Swiss, inde uz to tak citlive nie je, ale tych systemov je viac, napr. DT 240s dat len trochu vazeliny = nefunkcny naboj, Novatecu tu velmi nevadi, ale moze, ak je tuha, American Classic na to citlivy moc nie je. Ale nikde nedavam prilis vazelinu, to zase nie, ostatne to aj tak na hluk nepomoze. Hlavne nesmie byt vazelina, ktora stuhne alebo vytecie /obvykle bezne vazeliny predavane v bikeshopoch, aspon teda kedysi .. uz davno vazelinu kupujem inde, ostatne, kto ma platit nehorazne prachy za bezne blbosti/
Ale k veci .. vcera som obdrzal zasielku s Demy (inak paradne rychlo a super maju urobeny shop a dodavky), kde som kupil zapadky a novy vnutorny prstenec (ten len tak , do buducnosti). Po vymene zapadiek uz moj stary Novatec robi hluk :lol: .. ostatne tusil som, ze nieco tam nebude v poriadku, ked to prestlao vydavat zvuk. Ale v pohode to fungovalo vela km. Jedna zapadka vyzerala, ze je vhodna na vyhodenie (vytlacena). Novy vnutorny prstenec vyzera, ze bude robit mozno malinko vacsi hluk, lebo sa mi zda, ze je bud iny material, alebo inak povrchovo osetreny, nez moj stary. Ale to je len domnienka. Ale tipujem, ze ak tam budu 4 rohatky, tak to bude chrcat viac. Plus, ak sa prstenec nenamaze, tak to bude hlucne. Ale na fulcrum to asi mat nebude :D
Vsimol som si este jednu vec .. nemam sice na porovnanie novy Novatec, ale ten moj stary ma tiez velmi malinko materialu tam, kde to obvykle praska. Tak neviem ..
29.07.2014 - 08:23:15
00
no tak sa pridam aj ja, vcera zisteny prasknuty AL orech na oske novatec D712SB , odjazdenych cca 20000km, myslim ze vcelku slusne
lto ktory orech si kupoval?
29.07.2014 - 08:35:26
00
Zase si ho praskla ? :D .. vela jazdis :P .. ale tak 20t km je v pohode a za tu cenu uuplny komfort.
Orech som nekupoval .. mam stale ten svoj stary ocelovy Novatec, len zapadky. Ale do buducna ho vymenim, lebo s oskou vazi 600g .. co sa mi zda trochu moc :D
29.07.2014 - 08:47:40
00
ja som praskla prvy, tie predchadzajuce boli mojej polovicky
29.07.2014 - 08:53:05
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Kolesá a ráfiky / Náboje)
keyboard_arrow_up