Cyklopozitív 24 hodinovka

09.07.2011 - 10.07.2011
3. kolo - Československý seriál 24 hodín MTB
24-hodinovka
Rajecká Lesná - Ski park (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Foto, Výsledky, Reportáže
Zúčastnených bikerov (53)
_andrej_alena zdravotackaandrej25bataganBERCObykiviCraObsdrotarfalko32fero79freeskierSKgebulagekonkoGriffinGwendolynhajtmanchamiicemanjanci30KidakkiriKockakrtko333magic7marekrigmartinantoni13maxxspmibajkmijatmilos21Mircelimisenomisko_hraskomisobikermlhoshnalinipeet-mtpeter.kPoloRaBaRaverrichardlesir Palloskicoolsmido20TerrytrinedyTurboSlimákTureQyombayzyombayz.styoyomizihadlo 5
Ono aj reťaz treba vedieť zanitovať. Nestačí len nit narvať do očka. hehe
Tolerantnosť pri predbiehaní nie je len to, že ti slabší uhne ale aj to, že keď pomalší nemá kde bezpečne uhnúť tak rýchlejší nebude ohrozovať všetkých naokolo.
12.07.2010 - 14:27:57
00
angel1 - keď sa ti roztrhne reťaz tak už nemá cenu ju nitovať na tom istom mieste - treba to skrátiť o ten chybný článok, ináč sa s tým nedá robiť nič
12.07.2010 - 14:30:16
00
Iceman by ma zaujímalo či si s tou rozmrdkanou riťou chodil celú nedelu doobedie v stoji lebo ak áno tak to je viac než klobúk dolu. hehe

No v stoji som šiel okolo chát po koreňoch, celý úsek od kontrolného koberca po druhý brod a posledný štrkový zjazd. A okrem toho ešte občas, keď som si chcel "uľaviť" :D
12.07.2010 - 15:01:15
00
Bez tohto vyjazd nad 6-8 hodin nie je rozumny. Len je blbe, ked to zistite az "po". :)

http://www.top-trend.sk/new/index.php?section=Sportique&sec=3

P.S. So stupajucou teplotou klesa "bezpecny" pocet hodin "bez".
12.07.2010 - 16:17:26
00
Aj ja sa chcem poďakovať organizátorom za super akciu, za ich milý a ochotný prístup na trati aj v depe, všetkým bikerom aj nebikerom za povzbudzovanie, veľmi mi to pomohlo, keď som to chcela už v sobotu večer zabaliť :) Bola to akcia, na ktorú sa nezabúda. Aj keď si teraz hovorím, že 24-hodinovka sólo už nikdy viac, myslím, že sa to ešte zmení a o rok sa stretneme znovu. Teda, ak sa moje telo stihne dovtedy spamätať :lol:
Takže ešte raz, ďakujem všetkým za podporu, bez vás by to nešlo.
12.07.2010 - 16:55:26
00
To nemozete brat tak vazne, ze vam to az zdravie znici - ist 24 hodinovku solo neznamena byt 24 hodin na bajku. Teda ak vam nejde o prekonanie sameho seba a o ten pocit, ze ste zvladli odjazdit cca 22-23 hodin. Tak by to sice malo byt ked ide clovek 24 hodinovku solo, ale to uz nie je zdrave. Treba si brat priklad z Rasta abo Trúbiho (z Trúbiho len ciastocne, tie stanove koliky po nom neopakujte). :)

Takto sa to ma jazdit: :rofl:
24 hodinovka na bajku? Pche, to zvladne kazda sratchka...

Podla mna zvladne 24-ku kazda sratchka, teda aj ja. Sak dorazim ako tradicne 15 minut pred startom a kym sa zaprezentujem, vychystam a vystartujem, tak ostatni uz maju naskok 5-10 minut ako skoro vzdy. Ale z toho si tazku hlavu robit netreba, zakladne heslo predsa znie "hakuna matata". Si teda dam jedno kolecko este pred vecerou ked uz som sa dotrepal z takej dialky, nie? Pripraveny takticky plan nepusti a tak pri najazde do druheho kola sup sup do bufetu, kde preckam az do zotmenia a potichu sa uchechtavam, ako som vsetkych dobehol - oni chudaci makaju na trati a ja sa napchavam. Po zotmeni zapnem svetlo a vyrazam na bajku z bufetu do druheho kola (uz ma trochu boli zadok z toho sedenia na tvrdej lavici v bufete, tak to aj pride celkom vhod). Dam si teatralne cele druhe kolecko, pricom machrujem ako mi to ide do kopca a obehnem zopar ludi co uz maju v nohach aspon 100 km kym ja asi tak 15. Ale nic netreba prehanat, 2 kola musia na dnes stacit. Ved uz je tma a to znamena jedine - cas na spanok. Nie nadarmo stara mat vravievali "rano je mudrejsie vecera". Ale ist spat hladny nie je dobre, takze este cestou do stanu po dojazde druheho kola treba zobnut v bufete nieco male na dobru noc. Rano po 8 hodinach zdraveho spanku a vydatnych ranajkach pockam, kym sa trosku otepli (nepoleziem predsa na bajk v takej kose) a po chvilkovom vahani sa odhodlavam a davam aj tretie kolo. Borci zo spice stale jazdia do kopca aj z kopca rychlejsie ako ja napriek tomu, ze oni su v sedle snad uz 16 hodin a ja ledva 2. To predsa nie je normalne. Chyba nemoze byt vo mne, ved som nepodcenil ani oddych, ani doplnanie energie a aj poctivo trenujem (uz mam predsa tento rok za sebou vyse 10 vyletov). Oni urcite maju zabudovany v sedlovej rure ten motorcek alebo co. Mam ist po dojazde tretieho kola podat podnet na preverenie ich bicyklov? No nic, nebudem to silit a ani sa nebudem snazit drzat ich tempo - nechcem sa predsa prilis vycerpat, ved absolvovat 24-ku je narocne aj bez stresu. Hakuna matata.
12.07.2010 - 17:16:01
00
Bol som veľmi zvedavý ako sa podarí "naša" prvá 24ka po organizačnej stránke a musím škontatovať, že to bolo jednoducho výborné (napríklad z Liberca by sa mohli prísť niečo naučiť :lol: ). Nebudem to rozpisovať, to už urobili iní, jednoducho všetkého bolo dostatok a aj kúsok viac :y:
K trati môžem len povedať, že bola "svinsky" náročná, presne ako som predpovedal už minulý rok po jej skúšobnom prejazde. "Lahôdkou" bol najmä už viackrát spomínaný úsek od kontroly po brod.
Rád by som sa vyjadril aj k predbiehaniu a vyhýňaniu sa na trati. Veľa ľudí si neuvedomuje, že na 24ke nevyhráva najrýchlejší ... ak nemá dosť rozumu. Po pár kolách už každý pozná trať a presne vie, kde je vhodné a kde nemožné predbiehať. Tých pár sekúnd, ktoré sa pri tom stratia, sú úplne nepodstatné (aj keď tímový jazdci s tým nemusia súhlasiť, lebo tam ide mnohokrát aj o tie sekundy). Tiež pomôže, ak sa rýchlejší ozve a určí stranu, ktorou bude obiehať. Hlavne pred koncom je však rozumné chvíľu počkať, či to ten vpredu registruje - z vlastnej skúsenosti viem, že rozum už niekedy jednoducho informáciu "nespracuje" a pošle telo presne na tú stranu, ktorou má byť obehnutý. Je to presne tak, ako napísal Polo, ak môzeš, tak uhneš, a ak nie, nech ťa obehne ako chce (väčšinou však stačí počkať pár metrov a to miesto sa nájde). Všetko je to o ohľaduplnosti.
A ešte k tým paletám v prvom brode (o tom druhom je zbytočné vôbec písať) - každý si mohol vybrať. Ja osobne som jazdil po mostíku z paliet, lebo mať po každom prejazde mokré nohavice a tretry nie je na 24ke najpríjemnejšie. Teda v danom okamihu schladenia aj áno, ale hlavne zadok ku koncu viacnásobne pripomenie, že sa mu to vlastne nepáčilo :D
12.07.2010 - 17:40:55
00
inak aby ste si nemysleli, že len pretekári mali toho dosť...sprievodné tímy (spoznáte ich podľa modrých náramkov) sa tiež nadreli :D hlavne v bufete :rofl: týmto chcem poďakovať Skicoolovi za to že nás nenechal umrieť :lol:

a už nefňukajte o tom brode...býva tam viac vody a jazdí sa to :D ;) :P (neberte to vážne teraz...)

Prílohy:

52.jpg
52.jpg 263.4 KiB thumb_up0thumb_down

12.07.2010 - 17:43:12
00
Ešte som zabudol pogratulovať všetkým víťazom a umiestneným, poďakovať zúčastneným, že prišli a tým potvrdili, že sa oplatilo toto podujatie zorganizovať, a samozrejme poďakovať organizátorom a všetkým, ktorí pred, počas a po pretekoch pomáhali, aby sme sa mohli my pretekári zabávať :)
Veľká vďaka patrí môjmu podpornému tímu, teda otcovi, bez ktorého by som bol stratený, všetkým, ktorí pomáhali a povzbudzovali (či už na trati alebo v depe) a tiež Ľubovi alias felto-vi za jeden expres a povzbudzovanie.
12.07.2010 - 17:56:27
00
:y:

chcel by som sa poďakovať organizátorom za vynikajúce podujatie, ktorému ani nie je čo vytknúť. po mojich troch nadmieru pozitívnych skúsenostiach s cyklopozitívnymi akciami by som chcel organizátorom navrhnúť, aby do svojich aktivít zahrnuli odborné školenia pre organizátorov podobných podujatí - mnohí by sa od vás mohli učiť.. mimochodom dá sa tá vaša hymna niekde stiahnuť?

:clap:

členovia zmiešaných dvojíc vytvorili medzi sebou takú správnu priateľskú rivalitu, aj preto bol tento víkend pre mňa zážitok, hmm, dúfam že nie na celý život, ale na rok určite, keď sa opäť stratneme na 2. ročníku.

:bow:

skláňam sa pred výkonom všetkých zúčastnených a osobitne mojej priateľky, ktorá bez tréningu (aj keď ponocovanie kvôli učeniu sa na štátnice je tiež svojim spôsobom tréningom na 24ku..) zvládla 140 km. a ešte by som chcel odkázať oravským strelám, že budúci rok im tých 336 km na prvé miesto stačiť nebude :wasntme:

športu zdar, 24-károm obzvlášť

Tesi ma ze sa ti lubilo ta hymna sa neda nikde stiahnut robil nam ju nas znami a z jeho suhlasom ti ju mozeme dat
12.07.2010 - 19:06:59
00
Ja sa už teším na ďalšiu 24 :) V jej priebehu by som určite toto nikdy nevyhlásil :lol: Už viem, kde som spravil určité chyby, takže nabudúce to už bude hádam lepšie. A hlavne nabudúce sa už nebudem toľko zašívať v depe :P
12.07.2010 - 19:22:56
00
ale no tak, palety cez potok...to kde sme :n: :lol: :P

No co katko co sa ti nepáčili palety cez potok? To nie je klasicky maraton kde jazdis 6-8 hodin ale jazdit 24 hod cez vodu to nie je moc dobre a propo vedla paliet bolo miesta dost ak si chcel chodit vcez vodu. A za tie palety ako veduci trate musim podakovat Tonkovi Slezačkovi ktorý to takto zariadil
12.07.2010 - 19:26:23
00
Tú hymnu dajte na Vašu stránku nech sa dá normálne stiahnuť.
Ešte raz vďaka za pekný víkend - bolo to super.
12.07.2010 - 19:49:49
00
Pre mna to bola jedna z najkrajsich 24 hodinoviek. :) Bol som zvedavy, ako to vsetko cyklopozitivci prvykrat na Slovensku odpalia. V Cechach sme boli uplne vsade, ale ako to dopadlo u nas, to bolo fantasticke (kazdy si musi uvedomit ze to bolo prvykrat na Slovensku). Fakt chcem aj tymto sposobom podakovat usporiadatelom za vsetko, co urobili aby sa pretekari citili fajn. :clap: Nebudem tu nic rozoberat, na to bude cas na pivecku pred dalsou 24kou. Ja skladam klobuk pred organizaciu a ak budem moct o rok som tam opat. Blahozelam vsetkym co sa zucastnili, blahozelam vsetkym na bedni a pred RaBom mam obrovsky cyklisticky respekt, robi skvelu reklamu pre slovensku horsku cyklistiku v Cechach. Este vyuzijem prilezitost a podakujem clenom tímu FMIX a FM, ktori vydali zo seba vsetko a vytvorili skvelu atmosferu. NADHERNY VIKEND! :rock: :rock: :rock:

Prílohy:

mix.jpg
mix.jpg 125.72 KiB thumb_up0thumb_down

12.07.2010 - 19:56:28
00
Velmi pekna akcia. Velka vdaka organizatorom, ktori (aspon mna) prijemne prekvapili. Velka :bow: Rastovi Balkovi za paradny vykon :clap: .

A este otazocka na organizatora: k fotkam co boli fotene profi fotografmi sa bude dat niako dostat este?

Prílohy:

IMG_2413.JPG
IMG_2413.JPG 323.09 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_2418.JPG
IMG_2418.JPG 1.03 MiB thumb_up0thumb_down

12.07.2010 - 20:27:10
00
keyboard_arrow_up