DEMA HORAL ALTO MTB maratón + HORAL TOUR

12. - 14. 8. 2011
9. kolo - Cyklomaratónska séria
5. kolo - Inter Mountain Series
8. kolo - Slovenský pohár XCM
Etapové preteky
MTB maratón
Svit (Slovensko)

Propozície, Foto, Reportáže
Zúčastnených bikerov (48)
alena zdravotackaalfiretoAndobikerandrej25bukobykiviCraObsftakopyskhajtmanicemanivliizojazijfabjniJožoŠjurajko1975killergKroko21krtko333kubaslazik22ltomajjermajki666Mamelamartinantoni13martinko76matotopemike007miropesPajoncekPipikovicPupokRamolamRaverrichardleRichi2909Robert1RoboKRoflexromanxRudy79simon97Tomino115Yourselfzihadlo 5zuzu3011
krásny predĺžený víkend za mnou, KH bola nádherná aj keď som hore vymrzol - nevadí, tam je už tradične trochu chladnejšie
Krejzi super, nie je čo dodať, občerstvovačky ma vždy vedeli dostať svojim výberom ako na pulte tak aj za ním, a skutočne sa ťažko potom odchádzalo :mm: v Krejzine prvá tohtoročná tlama keď som si ustlal na blate a kameňoch.... v ruke teraz neudržím ani pollitrák :beer: :( ale šťastne som došiel do cieľa po svojich a niečo sa podarilo odkrútiť aj z poslednej etapy
16.08.2010 - 06:43:27
00
Aha .. Julia v akcii :D

Takmer celu trat som sa s Juliou "natahoval". Ona mne utekala v kopcoch smerom hore je jej dolum kopcom. Definitivne mi usla za poslednou obcerstvovackou, kde som siel s krcom v pravom stehne. Kung-pao, mal si na sebe dres Inter Mountain serie z minuleho roka? Tak to sme sa tiez po trati casto stretavali. Ja som mal oranzovy dres a oranzovy camelback a oranzovu prilbu.
16.08.2010 - 07:04:43
00
Tak pridam aj ja svoje dojmy z etapaku.
Vyslap na Kralovu holu bol napriek predpovediam v krasne slnecnom pocasi znesitelny aj uplne hore. Islo sa fajn a spestrenie ku koncu na cervenej znacke bolo super.
Svoju davku smoly som si vybral na krejzi v sobotu. Po solidnom zaciatku som v zjazdiku niekde v polovici trasy hodil malu drzku (obnovil zranenie na boku a suchol ruku), pri ktorej mi zapadla retaz medzi kazetu a koleso a ani za boha mi nesla vytiahnut. Bol som uz zufaly, ked pri mne zastavil Katko a pomohol mi ju dostat von (musel roznitovat retaz, pretoze SRAM rychlospojka nesla sundat a nitovacku som nechal doma). Pri tej smole sme zistili, ze je este ohnuta patka a neslo nasadit koleso. Nakoniec ho tam Katko nasadil a mohol som pokracovat. Strata cca. 30 min sa uz tazko dohanala, ale nakoniec z toho nebolo az take zle umiestnenie.
No a nedela bola "zaujimava". Aj ked mi vyhovuju viac dialkove trasy, tak XC v lese plnom korenov malo svoje caro.
Suma sumarum som s vikendom velmi spokojny, aj celkove umiestnenie ujde.
Obcerstvovacky, umyvanie bikov, sprchy-ziadna vytka. Horal potvrdil svoje kvality a renome a z tohoto dovodu sa sem budem vzdy velmi rad vracat. Pre mna najoblubenejsi maraton. :rock:
Dokonca sa pri tej smole usmialo aj stastie a vyhral som v tombole vikendovy pobyt v Tatrach. :)
Este raz sa chcem podakovat Katkovi za zastavenie a pomoc so spojazdnenim biku. Bez jeho pomoci by som to mohol zabalit. Stratil so mnou dost casu, ktore sa potom tazko dohanali :bow:
16.08.2010 - 08:25:50
00
Roman, v pohode, rád som pomohol, aspoň som mal potom motiváciu pri naháňaní kajca... :P

pre mňa to bol tohto roku prvý finish na Krejzi od roku 2004 :$ vtedy ešte s Kráľovkou a 125 km/ 3500 výškových to bolo úpne o niečom inom :muscle: ...2005 - 2007 som neštartoval neviem už prečo, 2008 som to radšej zabalil už v Šuňave, min. rok bol Ischgl...

o trati som mal maximálne predstavu po už spomínanú Šuňavu, tú strednú časť som vôbec nepoznal, teda okrem tej asfaltky čo šla do Lipt. Tepličky (tú mám v pamäti naveky, pretože ten zjazd pred ňou bol kedysi nekonečný a tak ma pálili tretry, že som sa v Tepličke na občerstvovačke musel vyzuť :P )

štart bol v pohode, len sme stáli dosť vzadu, tak som neváhal a už vo Svite som sa akosi predral viac dopredu, brod cez potok - tretry komplet mokré... :?: , potom mláky okolo dijcka, roota a chalana z cyklomagu, ktorý mi síce hovoril, že tá kaluža je dosť hlboká, ale akosi som to odignoroval a bol som komplet od blata...našťastie v Šuňave mi hadicou vystriekali prevody a bike šiel znovu ako hodinky...asi najviac síl ma stálo to stúpanie po lúke na 25 km? v protivetre, celý balík bol potrhaný a nebolo sa za koho schovať :) potom už spomínaný servis Romanovho biku, naháňačka za kajcom a v pohode dojazd do cieľa, ale ten posledný kilometer ten stojí za to...korienky šmýkali poriadne ;)
16.08.2010 - 08:46:50
00
krásny predĺžený víkend za mnou, KH bola nádherná aj keď som hore vymrzol - nevadí, tam je už tradične trochu chladnejšie
Krejzi super, nie je čo dodať, občerstvovačky ma vždy vedeli dostať svojim výberom ako na pulte tak aj za ním, a skutočne sa ťažko potom odchádzalo :mm: v Krejzine prvá tohtoročná tlama keď som si ustlal na blate a kameňoch.... v ruke teraz neudržím ani pollitrák :beer: :( ale šťastne som došiel do cieľa po svojich a niečo sa podarilo odkrútiť aj z poslednej etapy

a piatková večerná príhoda s rómskymi spoluobčanmi nebude? :tmi: :?:
16.08.2010 - 08:57:32
00
how did You get pictures like this ? i'm sorry, i dont know slovak language so i just dont know. i figured that this foto has been made by 'root', but i still dont know where to look his pictures from horal ;)

btw: great race, not as many competitors as in polish maratons, but atmosphere and track were awesome. and my 7(8) place in lejzi makes me happy as well :)

There are going to be published the pictures at http://cyklo.sao-tatry.sk/index.php?menu=7&l=sk&arok=2010 few days after the marathon. In addition several "picture makers" publish pointers to their galleries here in this forum, so you have to check this site regularly and "believe" that somebady took picture with you as competitor ;)
16.08.2010 - 09:09:03
00
a piatková večerná príhoda s rómskymi spoluobčanmi nebude? :tmi: :?:

Co piatkova...v sobotu na dlhej jedneho bikera blokovali autom a chceli bit. Nakoniec si to vysvetlili. Nieco na tmavsich spoluobcanov splechol aby nezavadzali na ceste a ti to zobrali "osobnejsie". Tusim to bolo v Teplicke.
16.08.2010 - 09:23:47
00
no len od chalanov pýtali € :tmi:
16.08.2010 - 09:44:48
00
odomna v piatok zobrali tycinky :D
16.08.2010 - 09:53:02
00
njn, romáľe story

tak si ideme s piatka na sobotu niekam nájsť leháro za mesto - rád si tak pospím niekde len tak pod hviezdami (nie v centre mesta), a tak uz sme sa rozlozili ne jednom fleku aj komare prestali otravovat ked prisla prva osadka 3 individui, s tym co tam chceme - retardi, akoze vidi ze lezim chcem spat tak este sa pyta - no tych sme vypakovali prec

potom dosiel dalsi tipek - ten tvrdil ze to je jeho oblubene zasuvacie miesto a ze kam ma teraz akoze ist s babou :D no proste sila..

ako tretia navsteva sa zo skodovice vyrutilo cca 7-8 nocnych tvorov (zevraj traja boli aj na prvej navsteve ale mne sa nezdalo, no na tomto sme sa nezhodli... ) tmavsej pleti (asi moc chodia do tuniska) a zacali tam riesit take klasicke silacke reci ked su v pomere 4:1 no vypadalo to celkom nebezpecne ja som sa uz chytal kudly ale Ivko uznal za vhodne ze taketo riesenie by sa pre nas nemuselo skoncit stastne a tak by sme boli ochudobneny nielen o ranny start Krejzi ale mozno aj o nieco cennejsie
no kkti si nakoniec vymysleli ze chcu 20€ inac nikam nepojdu a "porozpravaju" sa s nami :@ mal som chut tam na jedneho skocit, ale nevedel som si vybrat :) tak som to nehal tak aby ostatnym neprislo luto
nakoniec som im dal 5€ nech uz idu do pecka ze aj tak nemam viac - a ani som nemal...
poucenie pre mna do buducnosti - bud sa niekam fakt zasit aj ked neviem kam kedze to tam nepoznam a clovek lahko vlezie do nejakej ich rezervacie, ale skor sa mi paci myslienka ze zoberiem nejaku flintu na nich cvokov a k tomu tak 4 dobermanov

ale jedno pozitivum to malo - kedze takto nam pokazili spanok tak vravim ze ideme het kym sa nevratia aj s celou rodinou ktora ma 500+ členov a nezacnu sa zaujimat aj o bicykle, tak sme sa zduchli a za 2 minutky lejak ako keby sa nebo roztrhlo - tak aspon sme nezmokli, no do rana sme uz nic dalej neriesili a zvysnych par hodin sme presedeli, prespali v aute |(

no ale pravda je ze radsej by som zmokol a tuto folklornu vlozko by som vynechal keby som mal na vyber
16.08.2010 - 10:39:54
00
:o vystrielat ich je malo, hajzlov vsivavych :swear:
Myslim, ze si to poriesil rozumne, clovek nikdy nevie co sa im honi hlavou a coho by schopny..

EDIT: vysledky Tour- http://cyklo.sao-tatry.sk/2010/mtbcup/centrvysledky_horaltour.php?kat=99&typ=cel&akoxx=1
16.08.2010 - 10:49:06
00
A tu su vysledky zo soboty aj s medzicasmi. http://www.vos-tpk.sk/2010/horal10.pdf
16.08.2010 - 11:17:11
00
Hmm, "krasny" zazitok. A to som tych co byvaju v Rudnanoch tak trochu obhajoval. Asi fakt plati, ze radsej sa vyhnut vzdy ked sa da.

Roman, paradne umiestnenie - skoda tych problemov v sobotu, ale na TOP 10 by asi aj tak nevydalo. V kazdom pripade :bow:.
16.08.2010 - 11:22:26
00
Donmiso nechapem. Hned po incidente si mal volat policiu. Bola to legalna lupez kde vobec nejde o vysku sumy. Takto sa im to prepecie a na buduce ta skasiruju zase :-(
16.08.2010 - 11:42:25
00
Stále zvažujem kúpu toho peprového spreju proti medveďom. A myslím, že pri takomto prepade by sa ako argument dala použiť. Dosah 8 metrov je vcelku dosť aj na otrlých domorodcov.
16.08.2010 - 11:49:42
00
keyboard_arrow_up