Dnes sme boli s
tmax-om a
Tomas11-om na Hornohradskom maratóne. Ja som išiel 50-ku a Tomášovia dlhú.
Super
Začnem od konca.
Nepripadalo nám naťahovanie vyhlasovania výsledkov a tomboly. Aspoň sa stihli aj poslední dvaja jazdci na dlhej
Trať (napriek včerajšiemu lejaku) nemala veľa blata a bola celkom dobre zjazdná, pekná a hlavne náročná. Boli dlhé stúpania (10km a 5km), krátke výživné stúpania, rozbitý asfalt, trailové zjazdy, zvážnice, proste pekná trať a všehochuť.
Pri dnešnom počasí (priemer teploty vyše 30°C) to bol jeden z najnáročnejších maratónov, ktoré som absolvoval. Bolo to ťažšie ako tohto roku 50-ka s dažďom na Salzke.
Registrácia prebehla v pohode rýchlo. Došli sme medzi prvými.
Guláš (či vlastne skôr kapustnica) bol super.
tmax si dal cestoviny 2x.
Sprchy fajn, len studené (hodili by sa dnes na trati
)
Občerstvovačky zásobené a voda nechýbala (čítal som reporty zo Stupavy
)
Čistenie bikov - hadice, keď som prišiel bolo prázdno
.
Značenie trate:
Ja som videl šípky, smerovky a fáborky tam kde som potreboval. Z môjho pohľadu to bolo ok.
Tomas11 pár krát blúdil, mal najazdených na 75-ke viac ako 81 km, snáď k tomu niečo napíše. Škoda toho, lebo takto bol 4-tý v kategórii a 6-ty celkovo.
tmax klasicky: sekol
plášť na prvom zjazde (15-20km), keď išiel s náskokom prvý. Tak nedokončil. Napíše report.
Zhrnutie:
Pochvala organizátorom za výbornú akciu. Rád prídem znova. (poprosím len trochu menej slnka a tepla
)
Jediný nedostatok: mohli sme priniesť "bedňu", ale Tomášovia radšej buď prerazili plášť, alebo blúdili