ano presne to je komercia a marketing. Vytvorit zazitok pre masy ktory radi navstivia aj dalsi a dalsi rok. Proste si buduju vo svojich zakaznikoch loajalitu. Ale nechap ma zle ja to nehanim naopak velmi rad by som bol aby tomu bolo tak aj na Slovensku. Ale bohuzial sa to akosi u nas nevie zatial tak vyriesist.
Ked trhnu na jednom rocniku od 800 do 1500 k tak to sa potom riesi kvalitny maraton z takeho velkeho budgetu (rozpoctu). To je proste moj pragmaticky pohlad na cely problem.
Ale zase v Cechach sa ludia akosi viacej daju na taketo srandy a beru to ako zitok a nie ako vyhodene peniaze. Proste na Slovensku je situacia ina na sporte sa celkovo zgrli. To vidiet aj na detoch. V cechach ma skoro kazde
dieta na
bicykli prilbu kdezto u nas to castokrat rodicia pokladaju za zbytocny vydaj a najradsej by na hlavu ich zverenca dali hrniec ked uz sa neda inak a to je jedno ci je to zakon alebo nie.
Proste ludia a mentalita spravia vela a naka minoritna odklona co sa rada vozi na
bikoch to tak skoro nezmeni. Preto vela zakaznikov uprednostnuje Cesky trh pred Slovenskym ked uz to musim tak drsne ekonomicky povedat. Radsej pojdem na Krala Sumavy alebo na Selu lebo viem ze to bude zabezpecene a super znacene a ludia budu vo vyjazdoch, zjazdoch a brodoch tlieskat o dusu nez pojdem na slovensko kde sa v hore na teba drevorubaci zubia ze preco im rusis pobedny spanok a ludia na teba plestia oci ze co im zavadzas ked idu na hriby a pod. A nehovoriac o sedliakoch co den pred maratonom vyrazia do hory kradnut faborky a skryvat znacenie a radovat sa z toho ako jazdci bludia.
V cechach sa mi stalo ze Rybari upravili trat tak aby im to islo rovno popred grilovacku a pivnu zabavu a popritom povzbudzovali a kricali dotoho. Treba im vsak uznat ze ten vystrelok neviedol k ziadnemu bludeniu.