NO ako to tu tak čítam, asi sme dobre urobili, že sme nakoniec vynechali tento maratón v MTB sérii.

Aj sme poškulovali s chalanmi z nášho MT Biker klubu po tomto maratóne, predsa len niečo nové v sérii, ale našťastie dvom borcom z našho klubu do toho niečo prišlo, tak sme nešli.

Je mi veľmi ľúto pána Jankoviča, veľa krát sme sa s ním v cieli rozprávali o
bikoch a tratiach, ale už sa asi neporozprávame. A dosť ma to hnevá, keď si ujmu na zdraví nezapríčinil vlastnom chybou. Odstrašujúca nezodpovednosť jedného z organizátorov.
Bol by som rád, keby ľudia, ktorí majú na starosti Cyklomaratónsku MTB sériu, nemyslím konkrétnu organizáciu jednotlivých maratónov, ale tých ktorí majú na starosti rozhodovanie o tom, ktorý maratón zaradiť do série a ktorý nie, aby si určili určité podmienky, ktoré jednotlivé maratónske akcie musia splniť a aké služby pre nás účastníkov musia poskytovať. A jednoducho byť nekompromisný, aj za cenu menšieho počtu maratónov v sérii.

Ide mi jednoducho o to, aby sa zo značky CYKLOMARATÓNska MTB séria stala značka, ktorá zaručí určitú úroveň celej akcie od plynulej registrácie, cez dobre organizované bufety, sprchu s minimálne letnou vodou, štandardnú stravu (žiadne výmysly starej matere) až po dobre značenú a hlavne bezpečnú trať bez aut a traktorov).
NIE nechcem zatracovať teraz Považský MTB Maraton, podľa príspevkov na fóre súdim, že tam bolo naozaj veľa nedostatkov, ale dal by som organizátorom ešte šancu, určite je to krásna trať aj keď som tam nebol. Dúfam, že sa organizátori poučia z vlastných chýb a na budúci rok bude celý maratón organizovaný na vyššej úrovni ako tento rok.
A už prestante špiniť na maratón Zelená Stopa SNP. To čo sa tam stalo v roku 2005 je naozaj hrozné a myslím si, že organizátor sa poučil. (!! nie som z BB a ani nič ma s týmto mestom nespája!!) Od vtedy už veľa vody pretieklo dole Hronom a aj organizácia Zelenej Stopy SNP sa zmenila k lepšiemu. Podľa mňa je to pekná trať v krásnej prírode. Je len škoda, že mesto BB sa trošku viac neangažuje pri organizácii tejto akcie. Zrejme im je ukradnutý šport a turizmus v ich meste.