LAPIERRE Fatranský MTB maratón

05.06.2010
2. kolo - Valašsko-Považská séria
5. kolo - Cyklomaratónska séria
MTB maratón
Stráňavy pri Žiline (Slovensko)

Propozície, Výsledky, Reportáže, Foto
Zúčastnených bikerov (20)
CraObsGreywolfGwendolynInstinctmorgenJaniakkirikubasLakynoMarianSUPmilsuoborRaverrichardleRoanLVSp4joStictritolunigenaVALE 46vankes
posunutý štart 20km sa tu už rozoberal.. bol ohlasovaný v sobotu z reprákov (ale ja už som bol na trati)
08.06.2010 - 13:06:57
00
Tie propozicie boli asi fakt nejake divne, ked som pozerala bol napr. start na 20 km az o 11.30 hod. a odstartovalo sa tusim o 11.00 hod.? To co boli ake informacie?

Štartovalo sa o 11.10... Nakolko 100% zaplatených bolo zaregisrovaných a nažhavené deti tam stáli už od 10.45...
Ďakujem za všetky negatívne pripomienky.
Jedine pozítivum bolo počasie. Takže ešte raz ďakujem aspon za to...
08.06.2010 - 13:09:47
00
Na 20 km sa nakoniec startovalo o 11.10, start sa z 11 posunul kvoli problemom s nejakym startovnym cislom. Posun z 11.30 bol dost prekvapenim, nastastie som sa pobral do priestoru startu hned po starte strednej. Ale inak v tom problem nevidim, cip odmeria cas od realnej doby prejazdu startu, nie od oficialneho startu. Jedine, ze chyba startovny balik. :)

Terry: Neber to tak pesimisticky. Pocasie bolo naozaj fantasticke, ale zdaleka nebolo jedinym pozitivom. :y:
08.06.2010 - 13:14:38
00
nj Terry nasadili ste latku hodne vysoko, teraz každá prkotina má ohlas :)
dúfam ale že na Fatru 2011 sa dáš znova :y:
08.06.2010 - 13:48:42
00
Štartovalo sa o 11.10... Nakolko 100% zaplatených bolo zaregisrovaných a nažhavené deti tam stáli už od 10.45...
Ďakujem za všetky negatívne pripomienky.
Jedine pozítivum bolo počasie. Takže ešte raz ďakujem aspon za to...

TERRY, jediná kritika, ktorú si treba brať k srdcu, je konštruktívna kritika. Kto chce, chybu nájde aj v kristovom ľavom oku :-). Ale len maličké percento ponúkne aj riešenie na zlepšenie.
Ja ti držím palce, viem koľko práce je za organizáciou.
08.06.2010 - 14:03:50
00
K tomuto sa Terry pridávam tiež, hádam sám neveríš tomu, že stovky bikerov prišli do Stráňav len kvôli tomu, že sa splnila predpoveď a svietilo slnko. OK, wapky sa doladia (na návrh piktogramu Leštiči stop! je takmer rok času, nejaký dohľad sa asi tiež nájde), zosúladiť ozvučenie so speakerom myslím nebude žiadny extra problém, premeranie aktuálnej verzie trate detto, stupne - osobne som si tiež myslel že vyhodnotenie bude na tom prívese ako minulý rok (či už so stupňami alebo bez, tam už by najlepších neprehliadol nikto, ako sa to mohlo stať teraz). Možno som na niečo zabudol, ale rozhodne si nespomínam na nič, čo by malo viesť k zabaleniu FM. Hlavne teraz, keď som si dal záväzok, že už sa viac nebudem zabárať po lúkach jak malý chlapec a na budúci rok odštartujem o 9:30 :rofl:
08.06.2010 - 14:25:44
00
terry, tak ako pise kubo, nedaj sa znechutit, vsade sa najde niekto narocny a nespokojny,sice som nebol tento rok, ale minuly rok spominam na ten trapas s mojim startovnym cislom,vsetci mali cervene,len ja som mal solo zlte, takze mi na obcerstvovackach chceli brat cip:-) a DSQ. :o . ..nakoniec vysvitlo, že sa minul toner.... :lol:
Zobral som to športovo a hlavne s humorom...teším sa na ročník 2011,ale hlavne na tie sprchy v zakl.skole - to boli iné vykriky z tej ladovej vody :rock:
08.06.2010 - 14:29:55
00
Štartovalo sa o 11.10... Nakolko 100% zaplatených bolo zaregisrovaných a nažhavené deti tam stáli už od 10.45...
Ďakujem za všetky negatívne pripomienky.
Jedine pozítivum bolo počasie. Takže ešte raz ďakujem aspon za to...


OK, ved som sa iba opytala, nakolko mi to nebolo jasne...a nejako som to tu nezaregistrovala, ze sa o tom uz pisalo. Pokial bolo skoro 100% bikerov zaregistrovanych a zaplatenych, tak nie je o com.
08.06.2010 - 15:20:49
00
Nechcel som toto celé komentovať, ale nedalo mi. Vďaka za chválu a aj za pripomienky. Je ale zaujímavé, že tý ktorí kritizujú sa nepozrú sami na seba. Tiež je dosť vecí, ktoré sa dá pretekárom vytknúť, ale ja som presvedčený, že správny bajker sa rovnako správa v prírode tak aj v nieste štarku a cieľa, veď ako ináč vysvetliť porozhadzované taniere okolo kulturáku, motanie sa po trati v priestore ciela a nebrať ohľad na tých, ktorý ešte jazdia atď..... Jasné mi organizátori sa snažíme to každým rokom vylepšovať (tak sa to od nás očakáva), a čo tý reptalovia ???. Počul som aj názor aby boli pretekári označený (kategória) aj zozadu, kôli indentifikácií za nimi idúcimi jazdcami. Takže sa do toho dajme spoločne my aj vy a snáď sa raz uskutoční maratón k všeobecnej spokojnosti. A ešte jeden postreh bolo by zaujímavé urobiť štatistiku, koľko ľludí sa príde zaprezentovať v deň pretekov a zaoberajú sa možnosťami zliav a dotazmi ja by som to alebo tamto. Všetko som si to musel vypočuť a tým ludom to vysvetlovať, že sú propozície a tie sú smerodajné.
Ale dosť kecov poďme na bajky veď ešte sa leto neskončilo a ešte raz vďaka všetkým štartujúcim, ich priateľkám, priateľom, rodinám, známym a predovšetkým všetkým organizatórom za podľa mňa vydarenú akciu.

Váš Drobec
08.06.2010 - 15:22:57
00
Myslim, ze ti to ukazuje spravne. Ked som kukol do mojho zaznamu, tak uz na Polome som mal nastupanych cez 1300m.
Inak ste sa s paneckom pekne ponatahovali. Dufam, ze sa uz moc neskazi pocasie a vidime sa na Sulove...

Môj Garmin Edge 500 ukázal v cieli (mediano):
nastúpané metre: 1468m
vzdialenosť: 43,9 km

Ak máte niekto foto s číslom 305, tak sa hlásim.
08.06.2010 - 15:26:48
00
Boli sme u Vás tohto roku prvýkrát(3ks). Všetci sme boli nadmieru spokojní, len keby sme viac vládali(slabý tréning),to je ale náš problém. Terry, teraz trocha k tebe - určite to nevzdávaj, nespokojenci sa nájdu vždy a všade, toho najväčšieho mtbb by som prizval do vášho organizačného kolektívu, nech ukáže čo v ňom je. Kritizovať dokáže hocikto. I ja som bol kedysi spoluorganizátor pretekov(lyžovanie) takže viem čo všetko to obnáša, a to sme nemuseli ešte vybavovať všelijaké povolenia lebo sme to robili na vlastnom svahu.Tak len chuti do budúceho ročníka a o rok sme u Vás opäť a pravdepodobne vo vyššom počte.
08.06.2010 - 15:58:40
00
Tak nech sa páči :makeup: prve dejstvo :handshake:
http://picasaweb.google.sk/skicool1/Maraton
08.06.2010 - 16:04:52
00
Vizitkou akcie je jej navstevnost. Ak pride buduci rok na start 25 ludi, potom je cas sa zamyslat, ale za tychto podmienok urcite nie. Forum reprezentuje nazory len uzkej skupiny ludi, aj ked na druhej strane zas väcsina z tychto ludi (nie vsetci) vie celkom objektivne zhodnotit podmienky a napisat okrem pozitiv aj svoje postrehy na zlepsenie. Nie je dovod sa tym nejak zatazovat. Kritika k tomu patri a hotovo a ako sa vravi, kto nic nerobi, nic nepokazi. Ak chcete kritiku minimalizovat, tak najjednoduchsie je si spisat pripomienky z fora do nejakeho zoznamu a pekne to postupne pri priprave dalsieho rocnika vyskrtavat. :) Co skrtnut z nejakeho dovodu nepojde nevadi, aj tak nikdy nebude spokojnych 100% ludi a odstranit niektore pripomienky stoji niekedy privela energie na to, aby sa tym oplatilo zaoberat. Radsej nech 5 ludi frfle, ak by riesenie malo stat xy hodin alebo penazi, ktore nie su k dispozicii.

Pozitiva Cyklopozitivu ;)
- Trat pohodova s dlhymi, sirokymi a tiahlymi stupaniami aj zjazdmi (vobec tym nemyslim lahka, ale ze nebola zabijacka a extremne technicka a teda je relativne bezpecna).
- Luky v uvode som si fakt uzival - krasne vyhlady na okolie, bolo by hriechom pozerat len pred koleso ako to poniektori co idu na cas robia.
- Velmi prijemne spestrenie lahodkami ala singel za prvou obcerstvovackou k mostiku cez potok, 70 krokovy vyslap (ten ma fakt dostal :D), zjazd singlom po 70 krokovom vyslape k druhej obcerstvovacke, prejazd kamenistym stupanim popri Stranavskej diere, krasny velky brod... Fakt super. :y:
- Obcerstvovacky dobre vybavene a ludia na nich velmi prijemni a ochotni (to o tych ludoch nastastie plati snad pre vsetky akcie).
- skicool a spol. robili v sedle Javorina vynikajucu atmosferu. :D :y:

Relativne (nehodnotim ani ako + ani ako -)
- Cakanie na wapky bolo vycerpavajuce, ale boli 3, takze sa neda povedat, ze by to bolo nezvladnute - skor ide naozaj o to, ze rad sa skutocne nehybal a tak to blato zmiesane s travou stihlo pocas cakania na slniecku aj slusne vyschnut a potom nie a nie ist dole - na bajkoch boli hotove lastovicie hniezda. :) Podla mna by vobec nepomohlo, keby wapku niekto obsluhoval, tie bajky len postrasil na 5 sekund wapkou a nechal ich spinave (na to by podla mna frflalo omnoho viac ludi). Omnoho viac by pomohlo, keby bola pri oboch cistiacich miestach k dispozicii este jedna hadica, ktorou by sa tie bajky pred wapkovanim namacali a blato by do prichodu na rad zmäklo a za par sekund wapkovania by zliezlo dole. To vyschnute fakt drzalo slusne. Ale toto sa nedalo predpokladat, taketo veci sa vzdy daju zhodnotit az po akcii.
- Sprchy som nehladal, lebo potok bol pre mna pohodlnejsi kedze som ho mal pri aute s vecami, ale nepochybujem, ze keby som ich hladat chcel, tak by som ich nasiel (staci sa predsa opytat niektoreho z organizatorov).

Co zlepsit
- Ozvucenie pri vyhlasovani vysledkov - sedel som na schodoch miestneho uradu ci co to bolo, cize mozno 15-20 metrov od Terryho, ale ked sa hovorili mena vitazov a potom aj cisla/mena v tombole, tak som sa musel ist postavit do davu aby som rozumel. Nevsimol som si ako boli umiestnene reproduktory, ale asi by dost pomohlo ich spravne natocenie, umiestnenie vyssie nad hlavy a ani trochu hlasitosti ked uz pride na hovorene slovo by neuskodilo (hudba hlasnejsia byt nemusi, ved sa chceme aj pocut). :) Napr. ti, co pri vyhlasovani este stali v rade na wapky par metrov za budovou ani len netusili, ze uz nejake vyhlasovanie bezi, lebo tam uz nebolo pocut vobec nic.
- Moju vlastnu disciplinu, zivotospravu a kondicku. :D Tak som sa nevytrapil na trati uz ani nepamätam. Nabuduce sa musim pred startom normalne vyspat atd.

Dakujem celemu organizacnemu timu za prijemnu sobotu. :clap: Plati to, co pre Partizanske - moja prva, ale urcite nie posledna ucast. Tento maraton mozem uplne pokojne a bez vycitiek nazvat slovenskou verziou Salzkammergut Trophy a mozem ho len odporucit kazdemu, kto chce ziskat aku taku predstavu o tom, co znamenaju pojmy ako pekne vyhlady, nekonecne tiahle stupania a nekonecne rychle zjazdy.

P.S. pre skicoola: Nezabudni vybavit to preklasifikovanie resp. DNF pre cisla, co mas nafotene v mobile. :P
08.06.2010 - 16:22:54
00
Jezus, myslím si, že výstižné hodnotenie maratónu. Je tam všetko čo tam má byť. Klobúk dole :bow: . Výborne sa to čítalo.
08.06.2010 - 22:13:27
00
Môj Garmin Edge 500 ukázal v cieli (mediano):
nastúpané metre: 1468m
vzdialenosť: 43,9 km

Poznám výborne túto trať, tak som prekvapený aj ja práve z rozdielu vo výške voči propozíciám.
Moje údaje z Cyclo:
Výška: 1540m
Vzdialenosť: 44 km
Trať sa skracovala na lúkach po štarte, cez les boli kaluže vody a neporiadok po ťažbe v jednom z "výživných" stúpaní. To bol úsek, kde sme krajom lesa nekonečne dlho tlačili bike.
08.06.2010 - 22:17:40
00
keyboard_arrow_up