MAKADO 2022 - Malé Karpatské Dobrodružstvo

08.10.2022
MTBO
Bratislava (Slovensko)

Propozície, Reportáže
A dalsi problem spolocnosti je, ze jednotlivec chce riesit veci, ktore nemoze a nevyzaduje riesenie od zodpovednych osob. V prvom rade danu vec musi vyriesit ta neznama skupina organizatorov, lebo ti za to zodpovedaju. A nie su neznami, lebo v propoziciach a v pokynoch su tie zodpovedne osoby napisane. Preto som napisal, ze nemozem plnohodnotne reagovat lebo ta nepoznam. Nepoznas vsetky pravidla pretekov MTBO. A tiez som napisal, ze treba pockat na vyjadrenie organizatorov a potom mozes riesit problem, na ktorý boli upozorneni. Ty a ani ja, nie sme kompetentny riesit dany problem s vinnikom. Mozeme to riesit iba s organizatorom a ked si spomenul tie deti, tak aj s nimi aby sme ich usmernili ze take spravenie nie je spravne.
A z mojho pohladu je mi uplne jedno ci razili kontrolu spolu, pre mna je podstatne, ze namali orazenu poslednu kontrolu a mli byt disq a vyhrat mali Mullerovci. A myslim, ze sa poucili a buduci rok pojdu na kontroli spolu a budu sa drzat aj za ruky.
13.10.2017 - 13:13:45
00
Ako už za organizačný tím dopredu avizoval Lego, zverejnili sme dnes stanovisko k niekoľkým diskutovaným problémom ohľadne pravidiel na stránke výsledkov.
13.10.2017 - 14:45:24
00
mato83 Veľmi rád by som veril tvojej poslednej vete (a nemuseli by sa ani držať za ruky). Ale obávam sa že Strenki je v tomto nepoučiteľný. To, že nebol fyzicky na kontrole za ktorú majú započítané body, nepovažuje za porušenie pravidiel, veď on musel len cikať a vystáť radu na kofolu, aby nestratili drahocenný čas a tým pádom aj body. Cikať 5m od partnera niekde počas postupu alebo prísť do bufetu spoločne, to by predsa robil iba debil, keď sa s tým dá takto pekne vybabrať. Ako sám napísal, v 2014 nechávali bicykle pod kopcom a vybiehali pešo lebo to bolo rýchlejšie, minulý rok podľa GPS záznamu jeho partner nebol s ním na dvoch kontrolách, tento rok zasa on nebol na troch a ešte aj tá 32...
Ešte stále si myslíš, že sa "polepší"? Ja si myslím, že toto opakovane nepotrestané porušovanie pravidiel ho len utvrdzuje v jeho pocite, aký je vynikajúci pretekár v MTBO.
Na Strave má napísané "obhájené víťazstvo", jemu stále nedochádza, že tie víťazstvá v oboch prípadoch mali patriť niekomu inému. Keď som mu to napísal do komentára k aktivite, vymazal ho (veď ho predsa nebude niekto kritizovať) a zablokoval svoje aktivity voči mne. Aj tak dobre, Aspoň nebudem hľadať inšpiráciu u niekoho, kto nedodržuje pravidlá.
Ak to takto bez povšimnutia zo strany organizátorov pôjde ďalej, môžu už dnes pripraviť víťazné diplomy s jeho menom, stačí mu len prihlásiť sa a dohlásiť meno partnera. Pretože silový potenciál majú naozaj vynikajúci, to im treba uznať.
Ale toto je MTBO!!! (teda aspoň som si myslel)
13.10.2017 - 15:41:48
02
hlavne ma udivuje, ako sa da z takeho "vitazstva" tesit a este sa tym po tom vsetkom dalej chvalit... :puke:
13.10.2017 - 16:26:15
05
Cicamica, podla mna sa to nebude opakovat. Minimalne to vitazstvo :-) a ked sa pozriem na vysledky, tak mi vychadza, ze aj tak neboli najlepsi.
13.10.2017 - 16:30:40
00
No je tu oficiálne vyjadrenie od organizátora.
Vrátim sa k 2014, kde som bol pozvaný partnerom na poslednú chvíľu. Nepoznal som MTBO ako také, nepoznal pravidlá MTBO (ktoré som nevedel poriadne do týchto dní - ja viem všetci ich ovládajú iba Strenki nie) To vzdaľovanie od bajku nebol môj nápad, robilo to viac dvojíc, bola to chyba. Donkey píše "kladivo spravodlivosti dopadne prave na vitaza je v cyklistike bezny. Aj dopingove testy sa robia prednostne prave vitazom", 2014 sme nevyhrali, ale Strenki je aj tak vynný(nikto iný), kladivo bude a basta. To, že rozprávam o tom, čo sa deje na trati to aj za to všetko môžem.
Minulý rok som obehal všetky KZ, kolega nie? Nevadí, Strenki je na vine. Tento rok cicamica môjho parťáka na Strave chváli, za minulý ten istý stav a žiadna chvála, ale hate, voči mne samozrejme.
Tento rok som nebol dostatočne blízko pri 2 stanovištiach. Mrzí ma to, že som porušil pravidlá, nevedel som, že treba byť pri KZ do 10 metrov a nielen na dosluch (teraz už viem, napísal to organizátor v stanovisku). Lenže podľa tých istých pravidiel ani GPS ani Flyby zo Stravy, ale IBA komisár na KZ môže potvrdiť alebo vylúčiť, či sme boli alebo neboli dosť blízko.
Ešte raz, mrzí ma to, ospravedlňujem sa.
Maťo Pilka píše, ako dlhoročný MTBO reprezentant, že jedine za čo sme mali byť diskvalifikovaní je za poslednú KZ 32. lenže po oficiálnom vyjadrení organizátora nakoniec nebola povinná, resp. platí generálny pardon, keďže sme neboli jediní. Ale hate bude aj tak na Strenkiho a iba na mňa, aj keď som nič neporušil nakoniec.
cicamica to, že si cítim komentáre na Strave od neprajných haterov, ktorí šíria nenávisť pred oficiálnym vyjadrením Makada, no tak dovoľ, že takých ľudí blokujem (si jediný)
Neviem čím som si to zaslúžil, ale nech sa stalo hocičo na preteku, za všetko môžem ja.
Pre mňa je najdôležitejšie vyjadrenie organizátora o 32jke, ponaučenie, že podvádzať alebo ohýbať pravidlá sa neoplatí a nemá + treba si čítať pravidlá. Cyklistike zdar a mojim neprajníkom pohov.
13.10.2017 - 16:46:41
02
Strenki, ja som napisal moj pohlad na vec a nie ako je to v pravidlach. Ale vzhladom na situaciu, plati v podstate to iste ako pri prekroceni pravidiel cestnej premavky. Prekrocis rychlost a chytia ta policajti, si potrestany. Ak nechytia, je to na iba na tebe, ci tu rychlost chces prekracovat dalej. A suhlasim s organizatorom, ze MAKADO je akcia na spopularizovanie MTBO. Postich za neorazenie poslednej kontroli by mal byt, ale mohol by sa minut ucinku, aky ma priniest tato akcia. A kazdy ide na preteky pre nieco ine a zalezi iba na nom ako sa bude spravat pocas nich aby dosiahol svoj ciel. Verim, ze si sa poucil a das pozor aby si v buducnosti dodrziaval pravidla.
Sportu zdar a uz zacnie riesit tie postupy, nech mam na buduci rok poriadnu konkurenciu :-)
13.10.2017 - 17:21:04
01
Súhlasím Maťo. Čo sa týka postupov, nebyť zlyhania v Marianke a kolega 3hod s pokazeným pohonom, tak ti naložíme :P Je fajn vidieť to razenie, kto ako postupoval. Myslím si, že nikto nenašiel ideálnu cestu, ani my ani ty.
Samozrejme ber to z nadhľadom, keď som videl 4 a pol hod plné body tak mega výkon! Keď som videl od akého roku jazdíš MTBO, tie skúsenosti sú veľmi silná zbraň, ktorú nikto z nás takmer isto nepremôže.
Ostatní podľa mňa nemali rezervy ani tak v orientácii, ale skôr v kondícii a výkonnosti (a vytrvalosti, lebo predsa 5 hodín je dlhá doba)
13.10.2017 - 17:25:11
00
mato83 napísal:
Cicamica, podla mna sa to nebude opakovat. Minimalne to vitazstvo :-) a ked sa pozriem na vysledky, tak mi vychadza, ze aj tak neboli najlepsi.

Vieš o tom, že samochvála smrdí? :D ;) :lol:
13.10.2017 - 18:14:18
00
mato83 napísal:
Preto som napisal, ze nemozem plnohodnotne reagovat lebo ta nepoznam. Nepoznas vsetky pravidla pretekov MTBO.


mato83 nezda sa ti ze citovany text je logicky rozpor ? Z akej indicie si prisiel na to ze nieco nepoznam ?
Ked mi to prezradis tak ja ti prezradim ci poznam alebo nie :)
13.10.2017 - 18:36:23
01
Strenki napísal:
Ale hate bude aj tak na Strenkiho a iba na mňa, aj keď som nič neporušil nakoniec.


To vazne si si takto vylozil vyjadrenie rozhodcu ???
Tu uz rozum ostava stat. Evidentne sme tu narazili na dve hoooodne velke ega.

Idem studovat pravidla :)
13.10.2017 - 18:42:24
00
logika - ked zlodeja nechytia pri cine, nie je to kradez...ale zrejme plati stare porekadlo - kto nema v hlave ma v nohach...
13.10.2017 - 18:59:28
00
Chlapci,chlapci .. vy ste nepochopili, co vam Strenki chcel napisat .. napisal to, co ste chceli pocut :) Ze ho to mrzi. Co sa tyka toho posledneho bodu - posledna kontrola .. ano, presne tak som to pochopil aj ja. Ze tento rok to bolo tazko zvladnutelne, tak kontrolu neriesili u nikoho. A vobec nemam pocit, ze tym chcel Strenki povedat, ze je to v pohode. Uz ho nehejtujte a chodte na pivo :)
13.10.2017 - 19:12:01
00
MaKaDo je velmi pekna akcia. Som rad, ze je tu partia ludi, ktori to organizauju pre verejnost a tymto sposobom to aj popularizuju. Takze im patri velke DAKUJEM za investovany cas. Je to podobne kultova zalezitost ako aj RC&P MTB Uphill. Obe funguju len vdaka nadseniu par ludi a vazim si, ze ich tu mame. A na MaKaDe odporucam ucast kazdemu - ci uz pre spestrenie (je to naozaj iny zazitok), alebo ako startovaci impulz pre objavovanie roznych menej znamych zakuti. Az na par extra vyjazdenych bajkerov plati, ze snad vzdy najde clovek nove chodniky. :) A okrem toho to ma este jeden pozitivny rozmer - nikde inde nie je taka realna sanca pre sracky ako ja skoncit na bedni. :D

Uz je myslim zbytocne dalej riesit dotahovanie sa o metre a o slovicka v pravidlach. Vyjasnilo sa to dostatocne zo vsetkych stran a urcite bude na buduci rok v pouceni pred startom zdoraznene to podstatne (povinna posledna kontrola, osobna pritomnost oboch z dvojice aj ich bicyklov pri znaceni kazdej kontroly, povinne prilby).

P.S. Zatial som nevidel ani jednu fotku. ;)
13.10.2017 - 19:25:09
01
Strenki napísal:
cicamica to, že si cítim komentáre na Strave od neprajných haterov, ktorí šíria nenávisť pred oficiálnym vyjadrením Makada, no tak dovoľ, že takých ľudí blokujem (si jediný)

Nemyslím si, že by som bol neprajný hater. Mal by si sa naučiť rozlišovať čo je hate, a čo je konštruktívna kritika. Nenapísal som ani tebe do komentára na Strave, ani sem na Fórum nič, čo by nebola pravda.
Nepodnecujem nikoho, aby ma v tom podporil, každý nech si vytvorí vlastný názor. Ak niekto napíše niečo čo viem, že sa ti nebude páčiť, neospevujem tu jeho príspevok, proti tvojim taktiež neútočím.
Snažím sa ti len vysvetliť, čo si myslím.

Strenki napísal:
Minulý rok som obehal všetky KZ, kolega nie? Nevadí, Strenki je na vine. Tento rok cicamica môjho parťáka na Strave chváli, za minulý ten istý stav a žiadna chvála, ale hate, voči mne samozrejme.

No vidíš, viem aj pochváliť! ;) Nekontroloval som to, ale myslím, že Marián išiel takýto pretek prvý krát, tak je pochopitelné, že ešte neovláda všetky pravidlá. Ty si však už išiel aspoň tretí, tak by si mohol mať pravidlá naštudované. Za minulý rok som o Vás písal ako o dvojici, tvoj jazdecký výkon ako jednotlivca chválim. :y:
Ale stale to nie je na víťazstvo v preteku dvojíc.

Strenki napísal:

Maťo Pilka píše, ako dlhoročný MTBO reprezentant, že jedine za čo sme mali byť diskvalifikovaní je za poslednú KZ 32. lenže po oficiálnom vyjadrení organizátora nakoniec nebola povinná, resp. platí generálny pardon, keďže sme neboli jediní. Ale hate bude aj tak na Strenkiho a iba na mňa, aj keď som nič neporušil nakoniec.

Za KS 32 Vás mali diskvalifikovať všetkých, ale súhlasím s rozhodnutím usporiadateľa, že nie je žiaduce diskvalifikáciou znechutiť pomerne veľký počet dvojíc, ktoré si prišli zajazdiť pre zábavu a nie naháňať sa za nezaslúženou slávou. Radšej nech všetci prídu aj budúci rok.
Preto aj rozhodca nám všetkým ostatným napísal "Za pochopenie ďakujeme". V podstate ste mali šťastie,

Strenki napísal:
Lenže podľa tých istých pravidiel ani GPS ani Flyby zo Stravy, ale IBA komisár na KZ môže potvrdiť alebo vylúčiť, či sme boli alebo neboli dosť blízko.

Môj názor je, že ak niekto niečo ukradne, aj keď ho neprichytia, je zlodejom. Samozrejme nechcem tým povedať, že si niečo ukradol, to bol len príklad. Takže mate zasa šťastie, že nemali dostatok ľudí, ktorí by kontrolovali v teréne.
Neznamená to, že by ste neporušili prvidlá.

Strenki napísal:
Ešte raz, mrzí ma to, ospravedlňujem sa.
... ponaučenie, že podvádzať alebo ohýbať pravidlá sa neoplatí a nemá + treba si čítať pravidlá. Cyklistike zdar a mojim neprajníkom pohov.

Začína to naberať správny smer! :y:
A opakujem, nie som tvoj neprajní, len nemám rád, keď sa pri športe porušujú pravidlá a všetci sa tvária, že je to OK.
Môžeme sa ísť v pohode niekedy spolu previezť, a prebrať si pravidlá MTBO.
Tiež jazdím HT a v lycre, skoky obchádzam, mám bezdúšáky a 90+ (skôr 95+) :lol: takže máme toho dosť spoločného. ;) 8)

A ešte to, že tiež dokážem písať strašne dlhé a únavné príspevky! :D
13.10.2017 - 20:08:31
05
keyboard_arrow_up