MTB tour KREMNICA - SKALKA

22. 9. 2012
MTB maratón
Kremnica (Slovensko)

Propozície, Výsledky, Reportáže
490 BOBULA Branislav 1989 SVK C K Energia -zabudnuté veci zo šatne z o štartu ,
799 TOMÁŠEK Tomáš 1981 SVK M a lokarpatské kvarteto
doručíme !
24.09.2012 - 16:41:28
00
Môžem povedať, že Fatranský bol rozhodne oveľa ťažší, toto bolo tak na pohodu :) Pred štartom som mal prefúknuté hrdlo, tak som bol trochu hendikepovaný a na druhý deň v nedeľu som bol na tom oveľa horšie. Našťastie, dnes som už fit, tak sa teším na posledný maratón v tomto roku.

Ako hlavný nedostatok by som dal: nie veľmi zaujímavá trať so strašnými zjazdmi (až na niektoré úseky hore a dole) Keďže toto bol narýchlo zbúchaný maratón, tak sa to dá akceptovať, ale nabudúce získať v dostatočnom predstihu povolenia na nejaké zaujímavejšie chodníčky, úseky a podobne :) A štart mimo miesta registrácie a na takom kopci by bolo druhé negatívum. Ale aj tu sa to dalo vyriešiť, že Roman by nemal problém doniesť číslo na štart a aj batožinu vyvážali hore. Tak som sa nemusel trepať nabalený a na biku hore (hoci mi číslo v piatok vybavil kamarát). Ostatné veci nesklamali, dokonca ani krátko po sebe štartujúci dlhý a krátky nerobili problém, ako som sa toho bál. A prvé dva bufety boli dosť blízko seba, ten na Skalky by som kľudne dal na koniec zjazdu do Mokrej doliny. Možno to znie ako strašná kritika, ale nechce sa mi menovať ostatné veci čo potešili, bolo ich rozhodne viac a viac aj neskôr v reporte :)
25.09.2012 - 15:21:49
00
Neviem milos21 čo si na Skalke chcel porovnávať s Fatranom asi len šutre.Nebral by som ako negatívum štart z Kremnice,bolo to trochu iné ako ostatné akcie. Myslím že väčšina pretekárov si našla spôsob ako to vyriešiť. Mne skôr vadí to,že sa išli dve skoro identické kolá.Verím že by sa dlhá trať na Skalke dala postaviť podobne ako napr.v Granči.
Občerstvovačky boli fajn zásobené až do konca.
ps:dúfam že Skalka definitívne nahradí Prešov aj pre ďalšie sezóny.
25.09.2012 - 15:46:42
00
Pozri prvé stránky fóra a moju "hádku" s Romanom o nastúpaných metroch a či je Fatran ťažší alebo nie :D Nakoniec som mal pravdu hádam ja :D

Ja som zo Skalky zjazdoval len po pretekoch a poviem ti, som rád, že som nemusel ráno v tej zime šliapať hore a tiež som si to našťastie vybavil :) A je to negatívum, len bolo minimalizované až odstránené naozaj veľkou ochotou organizátorov a odvozom batožiny.

Na druhej strane, mne nikdy nevadili dva kolá. Prst by som zdvihol ak by sa jazdili tri, či štyri. Ale dva kolá sú absolútne v pohode, aspoň z môjho pohľadu. Rád si zopakujem pekné úseky :)
25.09.2012 - 15:59:58
00
mne osobne sa start na inom mieste ako ciel nepozdaval od zaciatku, nepacilo sa mi to ani cez pretek, ani teraz som na to nezmenil nazor
vadi mi aj to, ze sa tym pretek stal znacne nevyvazeny - ovela viac sa naslapalo hore, ako nazjazdovalo (co zas moze vyhovovat chrtom :) )
ku samotnej organizacii preteku nemozem mat ziadnu vyhradu. je vidno, ze organizator vie co robit, vie ako to robit a robi to dobre :y:
25.09.2012 - 16:14:20
00
Chlapi, určite je čo vylepšiť,v sezóne 2013 určite dlhá 1 kolo ! štart ? kremnica je pekná, kategórie ked odštartuju po sebe v 10 min intervale je dobré pre to, aby kapacitne stíhala šatna v relaxe a sprchy. je tam 3 sprchy pre mužov ,tri pre ženydole, hore na poschodí vo fitnes obdobne
Určite zvážime všetky za a proti, aby tento maratón bol atraktívny a jazditelný . Nechceme sa porovnávať z inými profilmi maratónov, ved o tom to je,že každý má iný profil a iné nastúpané a naklesané metre.
Aj termín bude do budúcna skorší,ked nie o 2 mesiace, tak aspon zaciatkom septembra. uvidíme ako sa vykrištalizuje kalendár mtb,cesta, atd. je to dost komplikované nájsť vhodný termín ,voci XC, potom pretekom na morave a považí. Určite ideme z elánom do dalšieho ročníku. či to bude v seriáli ,alebo nie, je jedno. Chceme dať bikerom cím najviac .jazditelná trať, pekné výhlady, relax po preteku,a zázemie v príp nepriazne pocasia,ako aj rozdeliť(zvlášť vyhodnotiť) elitu a hoby mužov .

Už teraz premýšlame a zacíname pracovať na trati a profile 2013 ,tak kludne postrehy co by ste uvýtali,kto to tam pozná,vie poradiť z tratou. cosi prejdeme ,zameráme, zakreslíme a dáme na forum, a verím že o rok to bude ešte lepšie.
25.09.2012 - 16:19:37
00
HA! Dlhá 2013 jedno kolo! Roman už teraz sa teším.
25.09.2012 - 16:23:32
00
Roman: takže plánujete pokračovať aj do budúcna? Tak to je super. Bude to tak trochu rarita - 2 cyklomaratóny na jednom mieste. Teda, ak bude Bikeandroll fungovať aj ďalej, ale priznám, že nechodím naň, tá trať ma nebaví... Ale ak teda budete pokračovať, tak rád pomôžem napr. pri plánovaní trasy. Ak sa spraví jednokolová dlhá trať, tak to bude paráda a som už teraz istý účastník. Štart v Kremnici je atraktívny a dá sa napr. ísť Gróbnianskym lesným chodníkom až po Toliar. Takže už na začiatku sa dá ísť po teréne a potom ako sa išlo teraz pokračovať asfaltom atď, atď. A v kremnický vrchoch je neúrekom ciest. Dá sa to nakonfigurovať na 100 spôsobov. Treba len nájsť ten správny kľúč a bude to parádny a ťažký, ale atraktívny maratón...

milos21: Trať bola podľa mňa pekná a to som domáci a mám to 1000x zbehané. Tu nemáš napr. možnosť dlhých lúčnych zjazdov alebo singláčov. To by bolo ako píšeš treba dôkladne naplánovať trať. Ono tie úseky, ktorými sa išlo sú rokmi overené cyklotrasy. A keď si to porovnám s inými maratónmi, tak to nie je o nič horšie. Ale napr. si tu môžeš vychutnať krásne výhľady a cez peknú vyhliadku, čo je za vysielačom sa mohlo ísť cez lyžiarsky bufet pravou stranou - tam by sa nejedn zastavil vychutnal úžasný výhľad na Banskú Bystricu...
25.09.2012 - 21:59:43
00
Ak bude na jednokolovú dlhú trať limit 10 hodín, pôjdem aj ja :-D Predsa len radšej jazdím dole kopcom :-) Inak ten Grobnianský chodník je super, ale nemyslím, že by sa pred ním stihol balík potrhať natoľko, aby sa dalo normálne ísť. Ak tam bude veľa bikerov naraz, niekto si dá nedobrovoľný crash downhill :-) Chcelo by to nahradiť ten dlhý zjazd po ceste nejakými singláčmi, to by bola paráda.
25.09.2012 - 22:20:59
00
Roman: takže plánujete pokračovať aj do budúcna? Tak to je super. Bude to tak trochu rarita - 2 cyklomaratóny na jednom mieste. Teda, ak bude Bikeandroll fungovať aj ďalej, ale priznám, že nechodím naň, tá trať ma nebaví... Ale ak teda budete pokračovať, tak rád pomôžem napr. pri plánovaní trasy. Ak sa spraví jednokolová dlhá trať, tak to bude paráda a som už teraz istý účastník. Štart v Kremnici je atraktívny a dá sa napr. ísť Gróbnianskym lesným chodníkom až po Toliar. Takže už na začiatku sa dá ísť po teréne a potom ako sa išlo teraz pokračovať asfaltom atď, atď. A v kremnický vrchoch je neúrekom ciest. Dá sa to nakonfigurovať na 100 spôsobov. Treba len nájsť ten správny kľúč a bude to parádny a ťažký, ale atraktívny maratón...

milos21: Trať bola podľa mňa pekná a to som domáci a mám to 1000x zbehané. Tu nemáš napr. možnosť dlhých lúčnych zjazdov alebo singláčov. To by bolo ako píšeš treba dôkladne naplánovať trať. Ono tie úseky, ktorými sa išlo sú rokmi overené cyklotrasy. A keď si to porovnám s inými maratónmi, tak to nie je o nič horšie. Ale napr. si tu môžeš vychutnať krásne výhľady a cez peknú vyhliadku, čo je za vysielačom sa mohlo ísť cez lyžiarsky bufet pravou stranou - tam by sa nejedn zastavil vychutnal úžasný výhľad na Banskú Bystricu...

Myslím že bike&roll je trasa istá, MTB tour Kremnica chceme aby moc nekopírovala trat bike & roll. zato aj teraz to bolo z Kremnice, a potom po západe bež.tratí. Láka ma ísť to aj cez Gergeligo tunel, aj na druhú stranu a viac na Krahule.Ako píšeš, je viac možností. Pridať aj nejaké XC pasáže, dh pasáže . Ale ako píseš, to musíme preskumať skorej. Toto bolo náhrada za Presov, možno aj preto ,lebo bol Puchov sa Prešov zrusil.

co sa týka BIKE & Roll tak aj to je pekné, v podstate je to Biela stopa na bicykli. má to cosi do seba.

Ale vrátim sa ku Kremnici. To námestie má čosi do seba.Do budúcna cakám kludne tu, alebo na email postrehy a verím že o rok možno skorej to bude naozaj to 1 kolo cca 80-90km.
25.09.2012 - 22:30:28
00
Mne sa trať až na pár výnimiek veľmi páčila.

Jediné úseky, ktoré sa mi až tak nepozdávali boli široký zjazd na cca. 20. kilometri a asfaltový zjazd do druhého okruhu.

Okrem tých dvoch úsekov to bolo imho veľmi pekné, tak zo všetkého niečo.
25.09.2012 - 22:30:28
00
vidím,že sa ešte tento rok asi na 3- 4 dni na Skalku vyberiem pojazdit ked bude pekné pocasie, pokukat, zmapovat, a na jar tiež, aby bol cas na vybavenie povolení,pokial pojdeme aj mimo ML Kremnica.
Verím že aj tu padnu nejaké návrhy,prípadne záznam trás z pojazdov okolo skalky a Kremnice.
som týmto veciam naklonený ,otvorený .
25.09.2012 - 22:35:19
00

Aj Oravský maratón (aj Fatranský, hlavne v stúpaniach) bol hlavne o poľných a lesných cestách a predsa sa mi trať veľmi páčila :) 100 ľudí, 100 chutí... V Kremnici, až na pár výnimiek, sa mi trať nevryla nejako do pamäti :) Nebola zlá, bola celkom pekne jazdivá, ale pre mňa nič viac. Som zvedavý, čo o rok vymyslíte.
25.09.2012 - 23:26:05
00
Reporty, fotogalérie ,video zostrih na stránke organizátora tu :
http://www.cyklistika-sk.eu/?ponukaid=89
26.09.2012 - 13:57:34
00
Roman dobre bolo,značiek ako na detskom dopravnom ihrisku. Všetko super. Ale na občerstvovačke by mali byt aj hostesky :)Nech sa dari.

bolo chladno, tak boli poobliekané .
26.09.2012 - 15:01:03
00
keyboard_arrow_up