MTBiker.sk rokuje s viacerymi akciami a seriami na Slovensku ohladom umoznenia prihlasovania na akcie prostrednictvom MTBiker.sk. Hlavne vyhody tohto systemu by boli:

- Jedno konto pre vsetky akcie zapojene do systemu
- Rozne sposoby platby, vratane platby kartou
- Prihlasovanie na akciu bez casoveho obmedzenia (az par minut pred startom) cez internet, z hocijakeho zariadenia (aj na mobile cestou na preteky).
- Zjednodusena a zrychlena prezentacia na akcii
- Vysledky okamzite po akcii na MTBiker.sk, zlinkovane s kontami

Co si o tom myslite? Co je pre vas najvacsi problem / prekazka pri prihlasovani na akcie? Co sa da zlepsit / doplnit?

Dakujeme za napady a komentare.
30.12.2013 - 14:34:32
06
Akým spôsobom by bola zjednodušená a zrýchlená prezentácia na akcii?

Uvítal by som jednotné potvrdenie o on-line registrácii a zaplatení štartovného, niektorí organizátori majú totiž s aktualizovaním zoznamu prihlásených so zaplateným štartovným občas problém. S vytlačeným potvrdením z MTBiker.sk by ma večer pred akciou stresovala iba predpoveď počasia :rain: .
31.12.2013 - 10:57:59
00
Toto je na diskusiu. Moze to byt napr. tak, ze prides na prezentaciu, povies svoj nick a hotovo. Pripadne nick a nejake jednoduche cislo, ktore pri registracii dostanes na overenie identity. Pripadne nick + obciansky. Pripadne dostanes QR kod, ktory vytlacis, alebo len prides s mobilom s QR kodom, na prezentacii sa nascannuje a hotovo.
31.12.2013 - 11:14:38
01
ja to nevidím ako šťastný návrh, momentálny systém cyklo.sao-tatry je podľa mňa vyhovujúci, načo do toho miešať ešte aj toto...tí ľudia na prezentácii z toho budú mať dvojnásobný chaos...často pri kompoch sedia ľudia čo o mtbikeri ani nepočuli a len pomáhajú, načo im to komplikovať...výsledky sú tiež väčšinou na portáli raz-dva...iné je preberať z cyklo.sao dáta a každý užívateľ by mal prehľad o svojich posledných výsledkoch pekne po kope...
31.12.2013 - 11:20:24
00
katko no len ci to spomenute cyklo.sao bude aj nadalej
31.12.2013 - 11:38:50
00
katko, to by sa nemiesalo, ale nahradzalo. Pre organizatorov tento system ma dalsie vyhody a tiez by im vyrazne zjednodusil zivot (kvoli automatickemu parovaniu platieb, jednoduchsej prezentacii, lepsim kontam...). Ludia na prezentacii budu mat jednoduchy online system, ktory v najjednoduchsej forme moze naozaj byt len v style nascanovania QR kodu mobilom / ipadom a hotovo.

cyklo.sao zatial nikdy neodpovedalo na nase maily o spolupraci.
31.12.2013 - 11:41:36
00
tak ak to má byť ako jediný systém potom prečo nie...už len nájsť ľudí, ktorí to budú robiť :)
31.12.2013 - 11:45:20
00
Mozno sa to berie ako samozrejmost, ale pre istotu: ak to bude jediny/jednotny system tak dufam ze budu aj "jazykove mutacie" webu/formulara. Ze by to aj zahranicny pretekari mali lahsie s tou registraciou.
31.12.2013 - 12:46:35
00
Niečo je už priravované aj s VOS-TPK . Výsledky tak idú aj online, Je to všetko o tom, ktorá séria s kým spolupracuje čo sa týka aj merania. účastník čo sa rozhoduje ráno pred pretekmi bude poväčšine vždy platiť v hotovosti. Ibaže by si organizátor zabezpečil čítačku pre platbu kartou. Nápad to nieje špatný, Je to potom zas aj o cene za tieto služby. Ideálne by bolo vytvoriť partiu ,ktorá to nielen že odmeria a spraví výsledky, ale spraví komplet aj registráciu. .Potom treba aj doriešiť rôzne bodovanie ,každá séria to má ináč.
teraz to VOS-TPK ide robiť aj merať, tak uvidíme čo za novinky v sezóne 2014 to budu.
Držím palce ,nápad dobrý .
31.12.2013 - 14:27:34
00
Akým spôsobom by bola zjednodušená a zrýchlená prezentácia na akcii?

Uvítal by som jednotné potvrdenie o on-line registrácii a zaplatení štartovného, niektorí organizátori majú totiž s aktualizovaním zoznamu prihlásených so zaplateným štartovným občas problém. S vytlačeným potvrdením z MTBiker.sk by ma večer pred akciou stresovala iba predpoveď počasia :rain: .


To by musel organizátor poskytnuť výpis z účtu správcovi prihl. systému. jedine, že by z účtu organizátora išlo z banky aj na správcu prihl. sistému. .
nie každý z účastníkov je tak internetovo a technologicky zdatný .Mladý ok, ale veteráni ? poniektorý ok.
31.12.2013 - 14:38:57
00
Ked uz budete riesit takyto system, mali by tam mat organizatori priamo pristup na vytvaranie kategorii, pretekov a pod, aby vas nemuseli otravovat s kazdou blbostou mailom. Ako to funguje u sao tatry netusim, predpokladam ale ze zoznam uhradenych platieb si organizator do systemu nahadzuje rucne a nemaju to prepojene s bankovym uctom, ci?. Pracu s qr kodmi by som do toho procesu okolo systemu netahal, nemam rad qr kody a nevidim zmysel toho, aby som musel mat nainstalovanu qr aplikaciu aby som si vedel precitat nejake 5miestne cislo. To uz rychlejsie vyhlada cloveka na papieri podla priezviska, ak ma zoznam zoradeny abecedne. Na dostupnost internetu na mieste by som sa tiez nespoliehal. Napr. v Kalnici je s mobilnym signalom problem, pocas bikefestu nam wifina tiez viac nesla ako isla a urcite by som sa nespoliehal na internetove pripojenie k online systemu, kedze Murphyho zakony spolahlivo na takychto podujatiach funguju a poserie sa ti zarucene vsetko co moze a este aj nieco navyse, alebo ak nie tak ti nieco ukradnu :D. Budete schopny zabezpecit offline instalaciu systemu, resp uvazujete s nou? Ak by ste aj na mieste mali nainstalovany offline system, stale to znamena, ze by ste ukladali data duplicitne - aj do mtbiker systemu a casomeraci by si tieto data potom museli prekopirovat do vlastneho systemu. Bez api to znamena rovnako zdlhavy proces pre Dusana ako pre toho cloveka, ktory by to nahadzoval do vasho systemu. Nad tym ze das ludom klavesnicu do ruk a budu sa na pocitaci registrovat sami zabudni, ovela rychlejsie je ked ti nacmaraju udaje na nejaky papier. Na prepis udajov z jedneho systemu do druheho hodinu pred startom uz nie je cas a tak sa vacsinou registracia na mieste riesi asi uz iba priamo do systemu casomeracov. Su preteky, ktore potrebuju mat podpisane jazdenie na vlastne nebezpecie, bolo by idealne keby vas system vedel vygenerovat xls/pdf dokument so zoznamom e-prihlasenych jazdcov a kolonkou na podpis + s prislusnou hlavickou dokumentu. Idealne, keby si texty tlaciva a cele formatovanie vedel editovat a nastavit organizator vo systeme. Co sa tyka toho vypisu platieb z uctu - nevidel by som to az tak zle, snad sa na Slovensku najde nejaka banka, ktora umoznuje api pristup/vypis z uctu na zaklade nejakeho filtra. Aj keby to znamenalo, ze by si organizator musel na ten pretek vytvorit ucet v nejakej inej banke, podla mna by to pre neho problem nebol. Urcite je to mensia starost ako odpisovat kazdemu kazdy rok ze preco nemaju v pondelok zaznamenanu platbu v systeme, ktoru odoslali v piatok.
31.12.2013 - 16:54:36
00
A čo tak jedno prihlásenie do systému, jedno štartovné číslo na všetky preteky a pri prezentácii už len spárovanie čipu s číslom. Je tým pádom jedno kto meria a prihláška /dobrovoľná/ automaticky znamená súhlas na vlastné nebezpečenstvo ...
01.01.2014 - 21:45:51
00
Jedno startovne cislo na vsetky preteky je totalna blbost. Startovne cisla zvyknu byt delene podla kategorii. Kategoria X od 100-200, Y od 300-500 alebo podla trati. Tiez treba mysliet i na tych, co tie startovne cisla tlacia. Tie cisla musia byt vytlacene pred pretekom a ked by si mal v mtbiker systeme 3000 bikerov tak by si musel mat vytlacenych 3000 cisiel. A 2800 by si z nich pri malych pretekoch tlacil zbytocne :D A to nehovorim o startovej listine ktora by vyzerala teda moc haluzne :D
01.01.2014 - 21:58:58
01
Tvoja kategória je viac-menej zhodná v celom ročníku. Číslo ti vytlačia len raz a ty si ho budeš nosiť z pretekov na preteky a kvalitný baner to určite vydrží. Štartovná listina s tým vlastne nič nemá. Veď aj dnes sú v nej okná bez pretekárov.
01.01.2014 - 22:12:30
00
Ale ak by som mal rovnake cislo na kazdom preteku (rovnaky kus papiera), nemal by som mat doma v policke co vystavene na pamatiku z kazdeho preteku :) Nehovoriac o tom ze zvacsa sa startovne cisla rozne ustrihavaju na nejaku formu jedla

Edit: A startovne cisla su aj urcitou reklamou preteku na fotkach. Ak tam mas dobre zvyrazneny nazov tak je hned z fotky vidno o aky pretek islo. hentak by tam bol nazov mtbiker alebo nic. Ktory organizator by to chcel? Nikto
01.01.2014 - 22:24:44
01
keyboard_arrow_up