Taktiež som sa zúčastnil dnešného maratónu a mám tu pár mojich názorov. Myslím, že ako celok bol maratón zvládnutý lepšie než tomu tak bolo napr. na slávnom Bikefeste v Kálnici. Pár detailov: už len maličkosť ako miesta na umývanie bikov - tých tu bolo omnoho viac, čiže ste nestáli v 20 m rade. WC - síce "iba" ToiToi ale viac ako tomu bolo v Kálnici. Miesto pre návštevníkov, divákov, doprovod, rodiny - veľký krytý šiator s lavičkami, v Kálnici ste sa parili na tráve alebo na pár stoličkách v bufetoch. Ceny jedla a pitia priateľnejšie a navyše väčší výber - v Kálnici jeden hambáč za 7 eúr, ešte možno cigánska a guľáš, ktorý bol skôr kapustnicou... Stupídna Drum&Bass, či rôzne typy elektro pazvukov vo vysokých decibeloch, kvôli ktorým napr. záchranár ani nepočul SOS z trate, oproti príjemne a akusticky nie vysoko ladenej modernej hudbe. Veľká obrazovka a info o umiestnení (aj cez SMS), zábery z trate, oproti NIČOMU na najväčšom bike feste. Ešte sa dali oprať aj
dresy - v Kálnici som také niečo nevidel.To je len pár príkladov. Inak ja som štartoval na 25km a nemal som práve dobrý pocit keď ma jeden drtič predbiehal so slovami "zľava" a prihrmel zprava, takže som bol rád, že som neskončil pádom... Ono, nadáva sa tu, že 25-kári tu zdržovali "premávku", musím však povedať že ak ide o skúseného bikera, ktorý nie je na prvom závode, by už hádam vedel aj predbiehať - všetci predsa dobre vieme že predbiehanie a celkovo pretekanie v MTB cyklistike, je iná káva ako na ceste... Takže ak sa niekto cíti na vysoké umiestnenie, musí aj vedieť predbiehať - inak by asi vysoko neskončil. Samozrejme robia sa chyby - aj tí predbiehaní ale ako som už napísal, aj tí čo predbiehajú to robia mnohokrát na hrane - snáď vyjde, možno nie, no a keď nie, tak tu máme kolíziu.
Celkovo som s týmto maratónom spokojný - hoci vyššie štartovné ako v Kálnici, ale dobré služby no a vyšlo aj počasie. Čo sa týka výkonovo videl som viac aj ľahkých i nepekných pádov (ja som sa im našťastie vyhol), ale to patrí k závodom; príjemné to nie je. No trochu som sa rozpísal

Pekný večer všetkým.