volajte nás supy :twisted:
29.07.2008 - 16:11:23
00
Livia v poze pre fotografov. :wink:


No to teda v riadnej poze :lol: som sa tam inak pytala, ze aka je taktika, ci mam ist lavou alebo pravou nohou do kupela a oni, ze predchadzajuci bajkeri mali taktiku - na bajku :oops:

inak ja mam stale fotky len ako tlacim ten bajk :( :oops: (aj dijck ma cvakol v momente, ked som bola mierne v rozpakoch, kadial mam ist a tak som zastala :roll: ) ale ako tu uz niekto napisal, sem tam treba aj turistiku v pretekarskom tempe :lol:

no ale kazdopadne vsetkym fotografom velka vdaka :!:
29.07.2008 - 16:12:46
00


pozrite sa ze sme posledni neboli, tych dvoch orange-ovych sme dali.. :)
29.07.2008 - 20:54:43
00

(aj dijck ma cvakol v momente, ked som bola mierne v rozpakoch, kadial mam ist a tak som zastala :roll: )


Myslim ze ta cvakol na biku;) A potom ta este jezus dijckovim fotakom cvakal az kym nedosiel film...asi 30fotiek ti spravil v cieli : ))
30.07.2008 - 00:09:42
00
Ach ten Zvolen,
stále niečím prekvapí.
Minulý rok extrémne teplo, tento raz to bolo blato a nekonečný – šmykľavými kameňmi pretkaný singletrack, šmykľavé a tým pádom technicky náročne zjazdíky. Mám rád výzvy, náročné podmienky, preto aj na budúci rok určite prídem ak budú poslúchať nohy a ak Zvolenčania niečo pre nás bikerov zorganizujú.
Organizácia preteku a značenie trate bolo podľa mňa O.K. Bezproblémové parkovanie, rýchla registrácia, umývanie bikov, sprchy, strava. Všetko tak, ako má byť na organizovanom preteku. No mnoho bikerov, ktorí došli po nás (išli sme MEDIANO) bolo nespokojných s veľkým radom pri umývaní bikov. My sme to stihli ešte pred návalom.
Jediným neduhom Zvolenského maratóniku je nešťastný spoločný štart dlhej a strednej trate a s tým spojený prísny limit do druhého kola dlhých a nekonečné čakanie bikerov so strednej na vyhodnotenie.
Nerozumiem, prečo organizátor tvrdohlavo ignoruje pripomienky bikerov, veď už aj minulý rok bol problém s prísnym limitom a dlhým čakaním na vyhodnotenie.
Prečo bikeri z dlhej nemôžu štartovať o hodinu alebo aj 2 skôr ako bikeri so strednej trate????

Čo sa týka nového singletracku – vďaka vám za ďalšie kilometre singláčov na Slovensku. Je tam vidieť, že ste urobili kus dobrej práce, ale ešte by bolo treba na ňom zopár hodín popracovať. Odstrániť ešte zopár šmykľavých kameňov, odsekať zopár prerastených koreňov tak, aby sa celý singláč zrýchlil – aby biker mal s neho radosť, keď si ho prejde. Poviem pravdu na maratóne som bol šťastný keď sa skončil, prsty totálne stŕpnuté. Bolo nutné viac pracovať volantom, rozmýšľať kadiaľ nasmerovať bike, než šliapať do pedálov.

No a k vyjadreniam MircaBB: MirecBB nepíš, keď nevieš. Zbytočne znechucuješ všetkých organizátorov, dobrovoľníkov a koniec koncov aj všetkých prispievateľov a sponzorov na naše maratóny. Nevidel si rozpočty takýchto akcií. Ja som bol pri jednom takom rozpočte maratónu, ktorý je v sérii a poviem vám, že už aj tento rok bolo jeho organizovanie ohrozené s finančných dôvodov.
Firmy mimo bikového businessu nechcú sponzorovať takéto akcie, pokladajú to za zbytočne vyhodené peniaze. Pomáha len osobné priateľstvo niektorého z organizátorov s majiteľmi takýchto firiem a samozrejme miestna samospráva.
Toto nie je skorumpovaný futbal, nehľadaj v tom žiadne skryté obchody a finančné transakcie. Je to len obyčajné nadšenie a presvedčenie obyčajných ľudí, ktorí chcú niečo pre nás urobiť, ktorí chcú v danej lokalite zviditeľniť a rozvíjať horskú cyklistiku a tým aj podporujú rozvoj turistiky v danej lokalite. Ja som im za ich úsilie vďačný.
Dnes už málo kto z nás bez finančného ohodnotenia niečo spraví pre iného len tak z presvedčenia a nadčenia ...


Pre Duda: dnes bez smajlíkov, no jedného pre teba si neodpustím..... 8)
30.07.2008 - 01:02:17
00

uff nakoniec po triezvych uvahach bez nasej ucasti... snad v Stiavnici.


Zdravím Ťa STAX.
Škoda, že si nedošiel. Bol to znovu pekný nárez :twisted: . Určite by sa ti páčilo. Znovu sme sa ponaháňali v prvej dvadsiatke. No ale na tom dlhom kamenistom singláči by si mi určite zdrhol na fulle.....
30.07.2008 - 01:08:27
00
Sledujeme diskusiu, ktorá je pre nás cennou spätnou väzbou.
Zvolenský cyklomaratónik má od začiatku ambíciu ponúknuť účastníkom niečo iné ako inde na Slovensku. Možno neskromne si dávame za vzor preteky ako Rallye Sudety alebo Iron Bike vo Švajčiarsku.
Pomôžem si citátom z fóra:
Flinker napísal: "Takéto náročné podujatie vytvorí vždy množstvo emócii, od vyslovene kladných až po záporné. Záleží na tom ako si daný jedinec zajazdí a nakoľko sa splnili jeho očakávania. Zvolen je pretek, ktorý nemilosrdne nastaví zrkadlo schopnostiam."

Presne toto je a bude našim cieľom.

K najdiskutovanejšiemu bodu - časový limit, len toľko: Vzhľadom na náročnosť trate sme sa ako organizátori rozhodli, že kvôli bezpečnosti pretekárov musí byť rozdiel 1 hodina medzi prvým a posledným pretekárom na cca. 44 km trati dostačujúci. Mali sme na zreteli hlavne to, že ak niekto dostane v 1. kole viac ako hodinu, v druhom, ktoré je oveľa náročnejšie môže mať na technickej trati vážne problémy.
Akceptujeme Vaše pripomienky a v budúcom roku dôjde k zmene. Zatiaľ plánujeme stanoviť pevný limit na niektoré miesto v druhom kole (štvrtá občerstvovačka) odkiaľ by sa posielali nestíhači asfaltkou dolu do cieľa.
Čo sa týka spoločného štartu:
Zámerom bolo aby sa začalo pretekať hneď od začiatku. Tak isto horská prémia bola určené pre všetkých na trati BRUTALE a MEDIANO a tiež mala za cieľ motivovať pretekárov k vyššej aktivite hneď od začiatku a tým roztiahnuť pelotón a zatraktívniť podujatie.
Čo sa týka tohto bodu, zatiaľ sme za zachovanie spoločného štartu.

Trať BRUTALE chceme ponúknuť ako motiváciu pre každého, kto chce prekonať sám seba.
MEDIANO zase dá každému možnosť zažiť krásu technickej trate za menej námahy.
ELEMENTARE je určené pre začiatočníkov a rodičov s deťmi.

Záverom všetkých pozývame na budúci ročník a môžme sľúbiť jedno: ľahšie to nebude.

PS: Všetci štartujúci boli hobbíci. Licenciu si môže zakúpiť každý, ale na výkonnosti mu nepridá.

K ostatným pripomienkam sa nevyjadríme, pretože sa výstižne vyjadrili iný.
30.07.2008 - 08:49:05
00
Čo sa týka nového singletracku – vďaka vám za ďalšie kilometre singláčov na Slovensku. Je tam vidieť, že ste urobili kus dobrej práce, ale ešte by bolo treba na ňom zopár hodín popracovať. Odstrániť ešte zopár šmykľavých kameňov, odsekať zopár prerastených koreňov tak, aby sa celý singláč zrýchlil – aby biker mal s neho radosť, keď si ho prejde.

S tymto base nesuhlasim. Ten singlac je nadherny v tej technickej podobe ako je teraz. Nerobme prosim z kazdeho krasneho trailu len hladku dialnicu. Ludia s celopruziakmi :) si to uzili, ludia s HTckami sa trochu potrapili. Mne osobne vobec nevadi, ze sa niektori trapili. Keby ste sli len prvu etapu na MTB Trophy, tak by ste zistili, ze takyto "povrch" sa tam jazdi aj par km v stupaniach (tuto to bola len rovinka) a nikto sa tam nestazuje. Je to krasny usek a bez kamenov a korenov strati kusok osobiteho cara. Zvolen v tomto nastavil latku naozaj na uroven zahranicia, tak preco zas uroven znizovat na typicky lokalny singlac, ktory by preslo s prstom v nose aj 12 rocne dieta?

Myslim ze ta cvakol na biku;) A potom ta este jezus dijckovim fotakom cvakal az kym nedosiel film...asi 30fotiek ti spravil v cieli : ))

Bodaj by nie, mal som na dostrel 3 zname objekty. Dijcka, Duda a Liviu. Objektiv 320 mm. Dijck sa krmil cestovinami (pri jedle nerad fotim), Dudo vedel o tom, ze ho fotim, tak na vela mi spravil jednu pozu a otocil sa a potom tu bola kusok opodial Livia, jednak idealne vzdialena pre 320 mm sklo a taktiez z uvedenej trojky bezkonkurencne najfotogenickejsia. No neodfot. :) A to, ze je tych zaberov x, je "problem" toho serioveho snimania resp. mna, kedze na tu spust nie som zvyknuty. Aj tak je z tych x zaberov dobry jeden, mozno dva (ostatne su dobre akurat na vymazanie). Hod potom aspon jeden sem prosiiim, nech vidim ako to dopadlo. Resp. dokedy este budeme musiet cakat na "konkurenciu"? Nejak dlho to trva...

Akceptujeme Vaše pripomienky a v budúcom roku dôjde k zmene. Zatiaľ plánujeme stanoviť pevný limit na niektoré miesto v druhom kole (štvrtá občerstvovačka) odkiaľ by sa posielali nestíhači asfaltkou dolu do cieľa.

Takto to bude super, vsetci budu vediet na com su. :)
30.07.2008 - 08:52:25
00
Sledujeme diskusiu, ktorá je pre nás cennou spätnou väzbou.


konečne odpoved - aká by mala byt, a hlavne ... bez uražania sa.... :-)
ešte zmenit ten spoločný štart - rozdelit to.... a bude všetko OK,
lebo ináč sa asi "mediaňáci" unudia v cieli k smrti, alebo ak bude pivo za 3 sk, tak potom..... :P to bude vyzerat ináč
30.07.2008 - 09:21:55
00
...Čo sa týka tohto bodu, zatiaľ sme za zachovanie spoločného štartu...


tvrdohlavo ale predsa... :P

ad 1/ neda sa aspon rozdelit start do blokov s odstupom 10 minut? Prvy stupel prichadza po 2 km, co je fakt dost skoro a "nebodaj" ked do Zvolena pride dvojnasobok ucastnikov...

ad2/ alebo upravte prve kilometre po starte na dlhsi usek s moznostou natiahnutia pelotonu minimalne na 5 - 10 km, kde sa s prehladom "uprace" aj viac stovak pretekarov, kym vojdu do lesa na singel, bez hrozby vzniku stupla... :wink:
30.07.2008 - 09:58:04
00


ten komentar sa ti vydaril fakt trefne. Ak mas vela casu v robote, mozes spravit mircovi galeriu :)
30.07.2008 - 10:40:50
00
.
K najdiskutovanejšiemu bodu - časový limit, len toľko: Vzhľadom na náročnosť trate sme sa ako organizátori rozhodli, že kvôli bezpečnosti pretekárov musí byť rozdiel 1 hodina medzi prvým a posledným pretekárom na cca. 44 km trati dostačujúci. Mali sme na zreteli hlavne to, že ak niekto dostane v 1. kole viac ako hodinu, v druhom, ktoré je oveľa náročnejšie môže mať na technickej trati vážne problémy.
...
Trať BRUTALE chceme ponúknuť ako motiváciu pre každého, kto chce prekonať sám seba.


mam pocit, ze si to trosku protireci - je naozaj trat brutale urcena pre kazdeho, alebo len pre tych ktory vedia ze na to maju? ako to maju zistit ti, ktori to chcu zistit a nieje im to umoznene?

nebol som tam, ale ako citam, zaujimave a nie zanedbatelne mi pride aj zdrzanie v tych "stuploch" ktore spominal dudo, kedze startovali vsetci spolu teda aj ti, ktori casovy limit nemali (stredna trat) a aj ti ktori casovy limit mali (dlha trat).
ved vitaz horskej etapy sa da jednoducho urcit, ak teda musi byt len jeden (co je tiez nezmysel vzhladom na rozdielnost trate) ak bude start posunuty o hodinu a cisla na roznu trat budu at roznu farbu, staci pozriet cas kedy tam bol prvy z dlhej a prvy z kratkej a mate vitaza HP, ale ako som spominal, nepride mi to spravodlive, kedze na dlhej si pretekar setri sily viacej ako na kratkej.
tolko moj nazor, mrzi ma ze som sa nemohol zucastnit kvoli zdravotnemu stavu a mozno som aj rad, bol by som nahnevany ak by ma poslali z trate domov :(
kazdopadne drzim palce do dalsieho rocnika :)
30.07.2008 - 10:55:15
00
to Dijck & Jezus: :D :lol: :D
30.07.2008 - 17:07:57
00
Pre Lapaloma aj iných: Do konca tohto týždňa bude značenie odstránené podľa dohody so zainteresovanými ( správcovia, vlastníci). Takže jazdiť sa bude dať len podľa mapy.
31.07.2008 - 22:13:14
00
chlopi a su niekde aj ine fotoz ako na xcm?..teda presne by ma zaujimali fotoz z toho blatodownhillu kde si to typci fotili spod pedalov (teda mna)...-tam museli byt paradne fotky-blato kameniska....
..inak celkovo skoda ze nijaky fotograf nezdokumentoval skutocnu trat-teda ten "muddy stonie singel"-bazeny&co.-to by bol dokument!
zial ja som mal tisic chuti zastavit a aspon z mobilom to odfotit (2mp staci)-ale ak by som zosadol tak bych tam aj skoncil asi...
05.08.2008 - 10:54:44
00
keyboard_arrow_up