...zaujímavo vyzerá aj akcia pri Žiline - 24-hodinovka, v kategóriach pre jednotlivcov, dvojice, či štvorice. Dvojicu by som už mal - nepridá sa niekto do štvorice?
09.11.2009 - 07:15:36
00
Ad. Polovnici: nasr...dilo ma najma to, ze som bol na LEGALNEJ lesnej ceste ale oni sa snazili tvrdit opak. Preto som pisal e-mail na Slovensky polovnicky zvaz, aby naucili polovnikov zakon (alebo im zakazali taketo klamstva) ale samozrejme, mna maju v pazi a ako som cakal, neodpisali mi. Nebudem pisat podrobnosti o tom ako sa to do zakona dostalo (a ze sa tam mnohe z obmedzeni chvalabohu nedostali) ale je jasne, ze neslo o zaujmy turistov a navstevnikov lesa (argumenty ako neznalost terenu, neznalost identifikovat svoju polohu, velke selmy, neznalost traumatologickeho planu atd... to boli az smiesne argumenty...) ani o zaujmy vlastnikov lesov ako sa snazil autor pozmenujuceho navrhu Lebocky tvrdit ale o zaujmy polovnikov coho dokazom bolo aj to, ze o mesiac sa stal sefom polovnikov na Slovensku (asi za odmenu).

Ad :hug: : o tej medvedici s mladatom z Cergova spred par rokov viem a dokonca tomu aj verim, ale toto pod Magurou povazujem stale za ucelove klamstvo. Prilis vela nahod pokope a ziadne dokazy...

Ad Čerešna - Kamenna Hora: Velka vdaka za vykonanu pracu :y: Naozaj, kus roboty! ... Presiel som tuto trasu este za snehu a bolo to neskutocne utrpenie. Bol som tam vcera 8.11. (pesi \o/ ) a parada, z kupelov cervena znacka na ceresnu 100% prechodna, z ceresne na tri studnicky (nie po znacke ale po tej zimnej ceste kde sa chodi na bezkach) 99% prechodne (kdesi pred troma studnickami asi nejaky novy veeeeeelky buk sa porucal) a tiez od Zbojnickej studnicky dalej hore - paradne precistene, ale az na Maguru som nedosiel. Problem je len nad 3 studnickami az po Husitsku studnu, tam je to este stale zapadane.
Pocas celeho pochodu som to, co som vladal z chodnika odprataval (pretoze ked to primrzne, bezkami tam neprejdeme) ale stale je tam kopa hrubeho dreva, na ktore treba motorovu pilu a :muscle:. A jasne, ze s vlastnou pilou by som sa tam odvazil len so specialnym povolenim alebo na nejakej "turistickej" brigade pretoze aj ja by som cleveka s pilou v mojom lese povazoval skor za zlodeja ako za niekoho s uslachtilym cielom cistit chodnik... Stale ale ostava velka cast trasy Kupelnej Stopy Zdravia ako aj trasa Stefanslkeho pochodu - Vinbarg - Ceresna (dufam, ze po dvoch rokoch bude konecne dost snehu a bude na bezkach) neprebadana a neviem, v akom je stave. Len dufam, ze to bude zjazdne.
Este raz pisem, bez motorovej pily sa to neda ale ked zariadis pilcika ktory to napili alebo povolenie na vlastnu pilu na vlastne nebezpecenstvo (ja jednu mam a tusim ze KST niekedy vlastnu pilu aj mal - cistili sme nieco na Mihalove pred par rokmi), odhadzat pridem. Alebo len daj vediet, kde je to popilene a ja tam dojdem odhadzat aj napr. v sobotu, (mozno v nedelu), cez volny den 17.11 ....

Trasa Bardejovskej stopy (na Mihalove po Barvienok) je OK s potrebou zatial len minimalnych zasahov - prvy sneh tam vacsie skody nenarobil.
Uvidime, ako na tom budu ine trasy.... mam obavy o Obrucne-Kurov alebo cestu zo Zlateho na Maguru - tam to bolo najsamotrasnejsejsie - zapadane kazdych 50 metrov...


Naposledy upravil Minikin dňa 09.11.2009 - 16:52:22, celkovo upravené 1 krát.

09.11.2009 - 10:59:59
00
Mišo čitaš mi myslienky, uzvazujem o čistiacej akcii v nedeľu na trase kupelnej bielej stopy, so vsetkym co k tomu patri, teda aj motorovou pílou ak tam bude treba. Z tvojeho pokecu som pochopil ze ta cast od troch studniciek na ceresnu a dole do kupelov je dobra. Takze by trebalo prejst od startu pri jazierku po tri studnicky? Este som nic nevybavoval, nemal som čas dnes zhanat cisla telefoonne, pretože sa ide aj cez mestke lesy a cez urbár v dlhej luke. Zajtra pozhanam a skusim obvolať a dam na net pozvanku na akciu, uvidime kolko by nas prislo. Kupelna bilela stopa je podla mna najkrajsia trasa v okolo BJ ked chce clovek rychlo niekde vypadnut a potrebuje sa aj skoro vratit a pritom dobre pobezkovat.

Takze ak sa podari pozhanat suhlas od mestskych lesov a od urbaru ( statne lesy niesu problem ;) ) tak by som dal zajtra na net pozvanku.

K tym polovnikom sa ani nevyjadrujem, mal si sa ma opytat, povedal by som ti ze z slovenskeho polovneho zvazu ti neodpisu. :lol:

Co sa tyka obrucneho - kurov, to mam ja uz teraz take obavy ze amen. Drvivá vacsina trasy ide cez urbáre, spracovat kalamitu pokial tam nieje toho dreva vela je stratove, a urbare pochybujem ze sa do toho budu pustat. A podla mna to aj bude zapadane riadne. By to trebalo prejst, kto ma cas a dat vediet.
09.11.2009 - 15:10:55
00
od startu cez naucny chodnik cierna mlaka po tej ceste po vrstevnici az po napojenie na cervenu neviem ako (pretoze som prisiel od 3 studniciek a isiel po cervenej hore), len to co som videl z krizovatky - bolo tam nieco prerezane ale neviem, ci az po naucny chodnik cierna mlaka.
od odbocky z cervenej az po 3 studnicky : najhorsi usek...,

od troch studniciek na ceresnu: 1 velky strom

Z ceresne dole do kupelov OK ale po cervenej znacke, po chodniku cez zjazdovku neviem ako...
Mne by skor vyhovovala sobota no ale ked to inac nejde... pojdem na bike v sobotu a v nedelu makat do Kupelov. :)

Na ozivenie, tu je mapa trasy.

Obrucne-Kurov: to musi povedat a zariadit organizator.

A este ma trapi usek Ceresna-Vinbarg pretoze z kupelov sa casto vraciame tade...
09.11.2009 - 15:26:05
00
Mam plany v hlave dalsie, aj nejaky material z roboty sa da pozhanat. Ked by si mal nejaky napad navrhni, nieco spravime. A ked budeme robit nieco dalsie tak ta vrelo budem ocakavat na pomoc :)


Nápad mám a to ešte akýý :rock: :rock: :y:

Už sa iba učím a čakám na pozvánku na lesné čistenie, ale upozorňujem že odmietam pracovať s pílou, lebo by to neskončilo dobre :rofl: (nie žeby mi ju niekto pchal do ruky ;) :rofl: ), ale na ostatné som pripravený (dúfam :lol: )
09.11.2009 - 16:30:59
00
Na Ciernu Mlaku pojdu nasi dvaja pracovnici, teda ho cistit, stavali sme ho tak musime sa trochu aj postarat. Ale az na buduci tyzden, lebo teraz sa pripravuje aucia dreva takze nebudu este volny ale potom ich ja tam zoberem a prejdu to aj s pilou.
Miso v sobotu som na svadbe, takze nemozem a v utorok tu niesom, takze nedela by bola fajn :)

Armstrong ty nestresuj, to nieje az take tazke rezat s pilou, dam ti instruktaž a skusis si.

A este taka poznamka alebo z toho ako ja poznam cistenie: samozrejme ze by sme cistili konare zo zeme a to co prekaza na zemi. Ale treba precistit aj konare ktore zasahuju do chodnikov zo stojacich krikov a stromov. A to bude riadne zdrzovat. Najlepsie je k tomu mačeta. Ale aj sekerka ci pilka ručná je dobrá. Tak si doneste aj naradie. Trasu od Ceresne do kupelov ku kupalisku, potom dole cez vlek az k pramenu, sme cistili spoli so studentami sukromnehzo dymnazia pred prazdninami. Pred dvoma tyzdnami sme cistili a davali infotabule od ceresne cez vlek a dole do kupelov, toto je zjazdne i schodne. len sem tam konar vosiel znovu do cesty ale minimalne.

Pri cisteni budeme musiet mysliet aj na to ze ked tam bude 30-40 cm snehu, aby sme odstranili konare zasahujuce do chodnikov vo vacsej vyske aby sa proste dobre bezkovalo.

Idem dat pozvanku na net na www.kstbardejov.wbl.sk a potom si precitam co napisete az zajtra, pretoze tiahnem do mojeho druheho domova. Rozhodol som sa opustit ciastocne mesto, a zobral som si do najmu sluzobny byt v srci Čergova, na Križoch. Tak ak tam budete niekedy mate dvere otvorene a poharik naliaty :)
09.11.2009 - 16:56:58
00
Náradie bohužiaľ žiadne, no skúsim zabehnúť pozrieť na záhradu či tám náhodou niečo nie je, tak držte palce. Tak nakoniec dostal bojovú úlohu oco :lol: , keďže sa budú zbierať nie len konáre, predpokladám, že bude treba aj tie gumené odpadkové vrecia?
09.11.2009 - 19:15:21
00
Super! Vdaka za zorganizovanie. :clap: Ja tam budem, myslim ze aj Miro, mozno dalsi +1. Ide hlavne o tie velke stromy, tie male poohynane konare ktore sa objavia az v zime v pohode zvladneme on-line uz na bezkach. Zatial sme pripraveni so sekerami,
ak by bolo treba
www.sk.jonsered.com
s prislusenstvom, tak staci oznamit do piatku obeda a prinesiem.

Ad. Aukcia dreva... zasa mate nejaku fajnu raritku??? :o

A181:
Myslim ze tam je to dost ciste, :swear: tam nezvyknu chodit (okrem tych vacsich zastresenych ohnisk, kde sa konaju drinkparty :party: ) ale ked prinesies vrece, tak mozes zobrat odpadky z ceresne. :P


Naposledy upravil Minikin dňa 10.11.2009 - 12:41:16, celkovo upravené 1 krát.

10.11.2009 - 07:05:16
00
Nejake vrece by sa zislo, ja nejake jedno dve donesiem.
10.11.2009 - 10:50:58
00
Na Čerešňu by trebalo aspoň hm neviem to odhadnúť presne, ale tipujem že takých dobrých 5 vriec by sa určite nazbieralo, čo je veľká škoda že si tak ceníme naše lesy |( :swear:
10.11.2009 - 16:16:49
00
Tohto roku nebola nijaka raritka na aukcii.

Na cistenie chodnikov uz je suhlas od vsetkych uzivatelov lesov, ktorých majetkom trasa prechádza. Teda LESY SR, š.p. OZ Bardejov, Lespol s.r.o. a Urbár Dlhá Lúka.

Vzhladom na to, že ked prestane prsat a trosku primrzne (lebo je neskotocne mokro a traktor by to tam teraz vsetko rozbil ), hrubé stromy spracuju uzívatelia lesov. No nemozu sa tam teraz dostat koli tomu mokru. Takze bude stacit ručne naradie. Motorovu pilu nebude treba.

Je to aj kvoli tomu, aby sa drevo mohlo potom stiahnut bez problemov dole v celych dlzkach. takze budeme cistit polamane koruny a konare na trase, i konare vrastajuce do trasy.
13.11.2009 - 13:33:02
00
Sekerku už mám doma, len dúfam že aj to počasie sa umúdri a aspoň nebude pršať, keby niečo dáš vedieť na KST webe alebo tu? Nerád by som prišiel do kúpeľov a stál sám pri jazierku :lol:
13.11.2009 - 23:42:03
00
Dam vediet na KST, ale aj keby prsalo ja tam pojdem tak ci tak, keby tam nahodou niekto prisiel aj keby prsalo. Ked nebude silno prsat tak sa moze spravit cast trasy a dokonci sa inokedy. Ale bude dobre pocasie uz konecne podla mna :)
14.11.2009 - 00:19:15
00
V to dúfam aj ja, lebo sme nabrúsili sekerku a keďže v pondelok nemám školu do roboty sa teším ešte viac ;)
14.11.2009 - 13:23:46
00
Zdravim Vas všetkých. Ste fakt borci.
14.11.2009 - 13:28:12
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Horské / Celoodpružené)
keyboard_arrow_up