Ono je to tak v teréne vyznačené, že chvíľami som sa ani nedíval na trail, ale na značky na stromoch :) pekné šípočky a bodky. Ale nejaké fotky som si urobil. Som to šiel cez Minčol na Vrútockú stranu a tam si 2 krát najazdiť nový Babský trail a potom na Martinky a už som mal nakúpené akosi, tak bieda už. Asi by som to nedal bez zastavenia. Inak aj ten nový Valientov diel aj s tou hornou pasážou je super, tá horná je ešte lepšie ako spodok. Tieto novinky sú úplne brutality, to sú už iné pojazdy. 👌👌
11.08.2024 - 20:13:24
01
Horná pasaz Valientov diel (btw nikto domaci to tak nevolá:) je od vrchu zjazdovky cez lesík?
11.08.2024 - 22:05:41
00
Ťažko povedať aký to má oficiálny názov. Spodná časť trailu sa volá e-Valientov DH či tak nejak....a ako tu mládenci spomínali, tak táto stopa má aj veľmi pekné pokračovanie smerom hore. Nie je to úplne od hornej stanice vleku, ale niečo nižšie, ale aj tak pekné predĺženie. Nejaké kompresie a 2, alebo 3 menšie skoky. Príjemná trať,
11.08.2024 - 22:29:49
01
Vcera sme skusili komplet Valientov DH aj s hornou castou. Zatial som nazoru, ze ten vrch nie je az tak super, aby sa oplatilo bike tlacit po zjazdovke. Asi tam dorobim vlastnu, viac technicku a vzdusnu alternativu :>
13.08.2024 - 16:19:37
02
Bude to skrátka taká airlajnička ako na Straníku. Jeden skok za druhým, že vlastne ani človek nie je na zemi, ale len vo vzduchu ? 🤔🤔 To čo tam je teraz využíva veľmi slušne terénne prvky dané prírodou, okrem nejakých asi 2 prapodivných jám. Dá sa tam pekne zajazdiť.
13.08.2024 - 17:09:10
01
Presne tie prapodivne jamy som nepochopil. Mozno sa tento prvok stane modnym, no momentalne neviem neviem... pri prvej jazde posobil prekvapivo az sokujuco :) A ano, presne nieco take by som rad zrobil - par lahkych skokov, kde aj my, starsi obcania polietame bez smrti v ociach.
13.08.2024 - 21:21:55
01
Tak to je dobrý zámer. Ale ono by sa to dalo aj na tejto stope urobiť. Jeden skok je tam celkom pekný. Hore je taký pník s dopadom v zátačke, tak som ho zdvorilo zatiaľ obišiel, ale niečo pekné keby si tam nakopal, také, že len potiahneš a doletíš kam treba, tak by sa to uvítalo. Tie jamy keby trochu zarovnali, tak by to šlo, lebo priznám sa, že keby som chodil v noci jazdiť ako kamaráti poniektorí, tak to smrdí hodne slušným OTB :)
13.08.2024 - 21:28:40
00
je o.k. ? inym urobeny trail prisposobovat obrazu svojmu bez jeho suhlasu ? co ak ti chalani maju skill prave na to, co tam je a nechcu nic ine ? aj do kalnice chodis kopat-menit traily ?
14.08.2024 - 09:37:30
01
však ale chalani ho nejdu prestavať ale jemne upraviť, navyše nemá názov, nikde nie je zakreslený a vlastne je aj nelegalny ... a to chceš porovnavať s oficialnym trailom/bajkparkom ? 😅

ale ak je ten trail tvoj ,,počin/dielo,, tak to rovno napiš, že si nepraješ žiadne úpravy
14.08.2024 - 10:21:13
00
Tak ono to zas bolo myslené trochu ináč. Skôr, že sa tam asi doplní lajna, alebo sa to dohodne s tvorcami. Porovnávať Kálnicu a toto asi nejde. Ja osobne do počinov ako Kálnica nikdy nepáchnem a ani ako dielo v prírode mi 6 metrové nahrnuté kopy nedávajú zmysel. Pri vleku vo Višňovom sa bavíme o roztomilom ilegále, ktorý je na 80-90% úplne skvelý, ale ako každý nový trail aj tento sa bude postupne meniť a upravovať. Tiež mám doma 3 traily a jednotku už ani nejazdím, lebo ma už úplne nebaví, ale jazdia ho mladí chalani a vyjazdili tam úplne nezmyselné skratky rovno. ja sa tam drbem so zátačkami nech si ľudia aj ruky odkrútia a oni mi to vyjazdia kolmo nadol. Preto občas zahadzujem tieto skratky kusmi stromov. Ale keby si chalani chceli postaviť väčší jump, tak kľudne - hlavne nech myslia aj na chicken lajny. Iné to je v Turí čo sú nové traily...presne to na čo myslím tam niekto stavia. Ešte aj na tom nudnom traverze z Rhodosu na Opadálek, ktosi už nahrabal lajnu , že netreba ísť celú tú nudnú zvážnicu, ale poslal to do hory.
14.08.2024 - 11:23:49
02
tomtoylc
nie je to moj pocin. ja ani neviem, kde to je, ja by som ale z principu nerobil zasah do prace inych. upratat, vyhabat, prerezat roští - to ano ale dorabat skoky, lavice wallridy atd... Ked chcu mat "miestnaci" zeleny trail preco nie.
14.08.2024 - 13:29:08
03
no práve - to nie je trail pre začiatočníkov (jedná sa o modrý/čierny trail myslím, viem kde to je), takže v tomto prípade úpravou nič nepokazia :) ... ale tak tuto Braňo vyššie to už objasnil
14.08.2024 - 14:14:05
01
Zasahy (okrem beznej udrzby) do cudzieho aj ilegalneho trailu su samozrejme neetické. Skôr som myslel ze urobime lajnu vedla. Miesta dost.
14.08.2024 - 14:17:40
01
Je najlepšie sa skontaktovať s tvorcami a buď vytvoriť niečo nové vedľa, alebo urobiť alternatívy na tom čo tam je. Nepoznám tam terén až tak, ale možno aj súbežne môže ísť niečo čo sa v strede napojí na skalu, ktorá bola tuším na RS5 a potom za ňou traverzom by to mohlo ísť na záver tohto nového čierneho trailu. Lebo tej skaly je škoda, že sa už cez ňu nejazdí.
14.08.2024 - 15:19:27
01
Hej, ta skala je super. Na nej som ucil moje 10 rocne decko, co je to skutocna cyklistika.
14.08.2024 - 16:31:29
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up