branomelis, ano, presne tak som to nejako akurat teraz naplanoval po cyklotrasach...zaciatok po tankovej ceste kde sa neskor napojim na modru do Klastora, odtial po zelenej smer Budis. Odtial opat modra na Styri chotare a potom uz iba "dole" cez lesopark po zelenej do PD.
Ale diky za kazdy tip, nejako tak naivne som si predstavoval ze hreben od Krizavy je aspon tak zjazdny ako hreben Vtacnika. Len uskrn mi zamrzol ked som trosku viac pozrel do mapy, tak som sa tu radsej opytal ...este raz diky moc za kazdy postreh
Musíš matt hlavne povedať koľko máš na tú trasu času, na akom bicykli chceš ísť a čo tak celkovo od toho očakávaš. Ono sa to dá nakombinovať rôzne. Kombináciou tých cyklotrás by si mohol nájsť taký ideál. Ešte v okolí Valče ak chceš zvýšiť podiel jazdy cez lesné cesty, tak použi túto prepojku (červenou) - je trochu taká zamotaná, ale je to súčasť okruhu okolo MT holí - na stromoch nájdeš staršie nápisy OMH.
Za mňa ak by si si chcel fajne pojazdiť ísť z MT cez Košťany potom do Príboviec cez pole, potom Valča, Slovianskou dolinou hore po zelenej na Zraz tam nie po modrej po značke ale do ľava na zvážnicu ktorá ide do sedla pod Úplazom, potlačiť na Jankovú, Potom na Skalky je to na 80% úplne jazditeľné. Zo Skaliek na Vríčianske sedlo fajný zjazdík až na Bak do Vrícka. Spustiť sa do Kláštora a potom by som sa napojil na tú cyklotrasu na Budiš.. a ďalej na PD. Boli sme to cca pred 2 týždňami ten po Vrícko a fajné pojazdenie
Tunak nech sa páči , len tam je to nakreslené cez Trnovo a Trebostovo tak sme nakoniec nešli lebo nás troška tlačil čas ale v Košťanoch cez letisko a do Príboviec a rovno do Valče. a napojí sa to tak ako to je nakreslené.
K trase Martinske hole - Vricke sedle, resp az do PD. Z Martiniek v zasade bezproblemovo az na sedlo Marikova. Odtialto na MT stranu a zvaznicami na Kupel. Znovu hore zvaznicou na Javorinu a dolu do Slovianskej doliny, smerovnik Zraz. Hore zvaznicou na Sedlo pod Uplazom, dalej Jankova, Skalky, az na Vricanske sedlo (famozny usek). Odtialto dolu do Vricka a po asfalte do Vrickeho sedla. Odtial zvaznica popod hreben na Turiec strane a na cervenu sa napojis na Zavozoch. Nasleduje dlhy luxusny usek az do Vysehradskeho sedla. Vysehrad sa da podist okolo ceresne na Turiec strane a znovu sa spojis s cervenou. Po nej az na Styri chotare resp Chrenovske lazy a odtial lahucko do PD. Je to streka, ale minimum nosenia, tlacenia...
no a existuju aj mapy kde to nie je ,zhodneme sa ze v tom mieste ktore je takto oznacene vo freemap -cervenu pretina zvaznica , treba odbocit na tu zvaznicu na martinsku stranu
Tak nakoniec som to dal ako mi v podstate poradil branomelis a na moje prekvapenie to bolo velmi pekne. Ja sa uz osobne nepotrebujem pretlacat s bikom za kazdu cenu hore kopcom, ale dole si to este rad pustim, takze ja mam rad taketo "jazdive" trasy. A nakoniec ani toho asfaltu nebolo az tak vela ako som cakal ( aj podla popisu cyklotras ). Ten asfalt za Slovenskym Pravnom ma iritoval iba z pohladu ze vsetci soferi sa tam ponahlali ale po odboceni na Kalamenovovu som sa aspon v pohode najedol. Zvazoval som aj trasu cez Vysehrad co tu dal Gusto0 , ale hore na krizovatke v lese som sa zozhodol ist kvoli vode smerom na Budis ( mal som len jednu 0,7L flasu zo sebou ). Najlepsie na tom bolo ze pred Budisom som pozrel na flasu, tam este 0,3L tak som odbocil hore na Styri chotare bez doplnania ...pred hrebenom ma trosku zneistilo znacenie a jeden ebiker ktory to predo mnou zahol do akehosi koryta potoka co som po chvili za nim zhodnotil ze je to nejaka blbost a jeho "sukromny challenge" a otocil sa spat a pokracoval spravnym smerom. V zjazde zo Styroch chotarov ma tak trikrat posmykalo aj prednym kolesom, tak zvysok som siel na pohodu. Vcera som v podstate nevedel kolko mi to zaberie tak ciel sa bolo dostat po svetle do PD a odtial vlakom do PE...a kedze som mal dobry medzicas tak som dal v lesoparku kofolu, doplnil flasu a dokrutil to do PE Aktivita tu... https://www.strava.com/activities/5932727515
Jediny lahky minus dnesneho dna bol ten neustaly juzny (proti)vietor, ale aj to sa dalo A kedze teraz viem kolko to cca trva tak ak by som nieco podobne isiel nabuduce, tak tam mozem zaradit aj tie odporucane useky od Kaski a Ivanzila
Super matt som rád, že sa ti to takto páčilo. Ťažko takto od počítača odhadnúť kto čo jazdí. Ja napríklad aktuálne jazdím väčšinou EN veci, takže určite pre mňa hrebeň holí je TOP a zjazdy na každú stranu, ale rád si aj na HTčku pojazdím takéto jazdivé trasy, kde sa dá držať slušná priemerka bez väčšej námahy. Ak by si tu šiel do okolia, tak tie kombinácie trás čo poradili chalani sú tiež super - tiež sa niekedy na ne chystám, alebo ak môžem, tak odporúčam Kysuce. Kysuce v hraničnom pásme s Poľskom a Českom. To sú porcie luxusných cyklotrás. Napríklad niečo takéto kukni :
Kaski nabudúce skúste tie Skalky takto. Keď ide človek zospodu a nezozjazduje spod hrebeňa ku Zrázu tak je to lepšie. Viac menej komplet šľapateľné, netreba tlačiť ten úsek zo s. pod Úplazom na Jankovú. Aspoň ja ho teda moc nemusím.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale diky za kazdy tip, nejako tak naivne som si predstavoval ze hreben od Krizavy je aspon tak zjazdny ako hreben Vtacnika. Len uskrn mi zamrzol ked som trosku viac pozrel do mapy, tak som sa tu radsej opytal
https://www.strava.com/activities/5932727515
Jediny lahky minus dnesneho dna bol ten neustaly juzny (proti)vietor, ale aj to sa dalo
Este raz diky vsetkym za rady
https://www.strava.com/activities/5873211228