Samozrejme by som to nebol ja keby som nepobludil,ale nakoniec som trafil Dnes bolo citelne chladnejsie a ked uz som isiel dole,tak mi prsty na rukach omrzali.Teda som si dal na chate drzkovu namiesto piva a dobre som spravil.Cakala ma este cesta domov.S bludenim skoro 90km.
Vopred sa ospravedlnujem, ak to tu uz bolo spominane, ale chcel by som poprosit o aktualne info ohladom zdrojov vody na hrebeni Povazskeho Inovca. Chcem ist TN -> PN trasa asi nejako takto: https://ridewithgps.com/routes/29807351?privacy_code=sk27Wefq5avSezg5
Prespat podla toho kam pridem pod sirako, mozno v utulni, podla pocasia. Idealne by bolo ak by bol niekde po ruke potocik/pramen na umytie sa. Viete mi niekto poradit? Dakujem
nad Mnichovkou mas zelezitu kyselku - podla trasy co si dal pojdes okolo nej, kus dalej vedla cesty trci rurka z muru. pri utulni izba, potom uz az na konci strmeho zjazdu Prielaciny - treba zahnut dolava. ci tecie v tomto suchu netusim. V novej Lehote na namesti vedla autobusovej zastavky - ale to by si musel kus zbehnut dolu a potom sa stverat naspat. dalej uz o prameni neviem. na Havrane je krcma. inac toto das za den, hod na chrbat 2l vody, do kosika 7dcl flasu a ides.
pozeraj mapy.cz - su tam zakreslene aj studnicky (nie vsetky, a nie nie vsatky spravne, ked na nu kliknes a pridal niekto fotku mozes si pozriet aj ako vyzera.
ak chces aj spat - utulna mi pride moc skoro, ale na Jelenich jamach by mala byt studna (umytie sa) potom to doraz na Marhat - prespis pri rozhladni (moze tam byt sice rusno) alebo niekde v okoli jelenich na luke.
Super dakujem, prenesiem tvoje udaje do trasy. Ako vravis v mapach su studnicky, ale nerad by som zistil, ze nejaka na ktoru som spoliehal netecie pripadne je zle zakreslena. Dat to za den sa da, to mas pravdu, ale idem s kamaratkou a tam ta kondicka este taka nie je. Nechem ju ustvat na prvom dlhsom vyjazde. Tiez vyrazame z BA vlakom, tak nam bude rano trvat par hodin sa len do TN dostat, a spat do BA to iste. Cize preto na dva dni.
no studnicky - teraz je dost sucho, takze by to chcelo aktualne info z tohto tyzdna ako to vyzera s vodou. na jesen v novej lehote z tej rury nepadla ani kvapka, pritom v lete sla prudom. v selci ma vtedy prekvapila aj kyselka ktora netiekla.
Asi to urobim tak ze si proste necham bezpecnostnu rezervu jednu 7dl keby niekde netiekla studnicka a hotovo. Svet sa nezruti. V najhorsom si to dam do nejakej dediny a spat na hreben.
Chceme vyrazit buduci vikend 13-14, tak to sa uz toho hadam vela nezameni.
Vies mi este prosim povedat, ci su tieto POI aktualne, Napr. pocul som ze pristresok na Panskej Javorine vyhorel.
29.km Pramen pod Paluchom N 48.768220 ° E 18.039660 °
33. km Bohusova studna N48.74505° E18°
35.km pramen Pri Izbe N48.72481° E17.99563°
35.km Utulna IZBA N48.72451° E17.99597°
37.km PrístrešokPanská Javorina N48.71216° E18.01352°
40.km Posed pod Prieľačinou N48.70084° E17.98758°
41.km Pramen Pod Prieľačinou N48.697° E17.99741°
46.km Areal Bezovec
53km Altánok pod Malým Kančím vrchom N48.61693° E17.95834°
54.km studňa v areáli majera Jelenie Jamy N48.60695° E17.96339°
54.km Rozhladna Marhat
57.km Dutina v Kamennom vrchu N48.59093° E17.94046°
69.km Furman Restauracia
A vlastne este jednu drobnost, ked uz ta tu mam s chutou pomoct. Teren mam ratat aky? Je tam aj nieco technicke ci len lesne cesty a singlace ako v MK ?
pramen pod paluchom som nikdy nehladal tak neviem
bohusova studna - viem ze by tam mal byt pramen no nikdy sa mi k nemu nechcelo zliezat
utulna izba - nespal som tam - mal som obavy ze tam natrafim na hlucnu partiu pristresok panska javorina vyhorel - ale da sa prespat na spodnom (pod spodnym) podlazim rozhladne
posed pod preliacinou nepoznam
pramen pod preliacinou - pred dvoma rokmi tiekol, obcas sa nan spolieham
areal bezovec - chata bezovec myslim ze capuju.
altanok pod malym kancim - tam by som posedel ale nespal
Dat to za den sa da, to mas pravdu, ale idem s kamaratkou a tam ta kondicka este taka nie je. Nechem ju ustvat na prvom dlhsom vyjazde. Tiez vyrazame z BA vlakom, tak nam bude rano trvat par hodin sa len do TN dostat, a spat do BA to iste. Cize preto na dva dni.
A neustves ju takto viac, kedze nepojdete uplne nalahko? Vsak z BA do TN je to rychlikom len 1.5hod.
Gusto0 dakujem za komplexny vycet. Palo TT Neviem ci som ta uplne pochopil, hovoris ze je lepsie ist 80km za den na lahko, ako dva dni po sebe 40km s vybavou na prespanie ? Moja predstava je ponco spacak karimatka, ak bude prsat, alebo velmi zle pocasie tak vyuzijeme nejaky ludmi vytvoreny pristresok. Cize mozno 5kg na vrch oproti verzii, ze nespime vonku. Uprimne, nemam s bikepackingom ziadne skusenosti, rad si dam poradit. Na peso mam prejdene skoro vsetko, co sa na slovensku da, bezne aj mesiac v kuse vonku, ale na biku skusenosti tohto druhu nemam.
Ale som si takmer isty ze 80km za den nedame ani na lahko, bol by to skor maraton race nez kochanie sa. Rychlik je v TN za 1,5 hod, ale ja to mam dalsiu 1,5hod na stanicu. Som doma vo Vojke nad Dunajom.
Pod Prielacinou som polovbicky posed videl ale lepsia bude chatka Medvedica nazltej Tzt. Pramen v areali jelenie jamy neviem ak tam niekto bude mozno ti nacapuju
Neviem ci som ta uplne pochopil, hovoris ze je lepsie ist 80km za den na lahko, ako dva dni po sebe 40km s vybavou na prespanie ?
Tak nejak som to myslel. Ja teda rad nalahko, nech si to clovek uzije.
Dalsia moznost je ist na uvod iba tu najkrajsiu cast hrebena (usek chata - Inovec - P.Javorina) ako jednodnovku z Kalnice. To bude len nieco cez 30km. Doprava idealne autom, ale da sa ist aj vlakom do NMnV.
Ak by sa chcel niekto pridat, ja sa chystam hrebenovku teraz v nedelu 7.7. . Ked nebude moc teplo tak celu.
(Start TN , rychlik Horalky 7:33 )
Videli ste,co sa robi na cervenej TZT na hrebeni Bielych Karpat?
Od razcestia Na Koncich smer Penazna uz chodnik neexistuje,ale je tam asi 5 m siroka cesta, urovnana vycistena zemina asi 1 km dlha.Ked som to zbadal,skoro ma porazilo.
na koncich som nasiel, ale penazna neviem co myslis? zrovna sa tam chystam v blizkom case - hlavne koli casti Javornik - Zitkova lebo tam bol paradny chodnik po hrebeni.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prespat podla toho kam pridem pod sirako, mozno v utulni, podla pocasia. Idealne by bolo ak by bol niekde po ruke potocik/pramen na umytie sa. Viete mi niekto poradit? Dakujem
pozeraj mapy.cz - su tam zakreslene aj studnicky (nie vsetky, a nie nie vsatky spravne, ked na nu kliknes a pridal niekto fotku mozes si pozriet aj ako vyzera.
ak chces aj spat - utulna mi pride moc skoro, ale na Jelenich jamach by mala byt studna (umytie sa) potom to doraz na Marhat - prespis pri rozhladni (moze tam byt sice rusno) alebo niekde v okoli jelenich na luke.
Chceme vyrazit buduci vikend 13-14, tak to sa uz toho hadam vela nezameni.
Vies mi este prosim povedat, ci su tieto POI aktualne, Napr. pocul som ze pristresok na Panskej Javorine vyhorel.
29.km Pramen pod Paluchom N 48.768220 ° E 18.039660 °
33. km Bohusova studna N48.74505° E18°
35.km pramen Pri Izbe N48.72481° E17.99563°
35.km Utulna IZBA N48.72451° E17.99597°
37.km PrístrešokPanská Javorina N48.71216° E18.01352°
40.km Posed pod Prieľačinou N48.70084° E17.98758°
41.km Pramen Pod Prieľačinou N48.697° E17.99741°
46.km Areal Bezovec
53km Altánok pod Malým Kančím vrchom N48.61693° E17.95834°
54.km studňa v areáli majera Jelenie Jamy N48.60695° E17.96339°
54.km Rozhladna Marhat
57.km Dutina v Kamennom vrchu N48.59093° E17.94046°
69.km Furman Restauracia
A vlastne este jednu drobnost, ked uz ta tu mam s chutou pomoct. Teren mam ratat aky? Je tam aj nieco technicke ci len lesne cesty a singlace ako v MK ?
bohusova studna - viem ze by tam mal byt pramen no nikdy sa mi k nemu nechcelo zliezat
utulna izba - nespal som tam - mal som obavy ze tam natrafim na hlucnu partiu pristresok panska javorina vyhorel - ale da sa prespat na spodnom (pod spodnym) podlazim rozhladne
posed pod preliacinou nepoznam
pramen pod preliacinou - pred dvoma rokmi tiekol, obcas sa nan spolieham
areal bezovec - chata bezovec myslim ze capuju.
altanok pod malym kancim - tam by som posedel ale nespal
dutinu nepoznam
A neustves ju takto viac, kedze nepojdete uplne nalahko? Vsak z BA do TN je to rychlikom len 1.5hod.
Palo TT Neviem ci som ta uplne pochopil, hovoris ze je lepsie ist 80km za den na lahko, ako dva dni po sebe 40km s vybavou na prespanie ? Moja predstava je ponco spacak karimatka, ak bude prsat, alebo velmi zle pocasie tak vyuzijeme nejaky ludmi vytvoreny pristresok. Cize mozno 5kg na vrch oproti verzii, ze nespime vonku. Uprimne, nemam s bikepackingom ziadne skusenosti, rad si dam poradit. Na peso mam prejdene skoro vsetko, co sa na slovensku da, bezne aj mesiac v kuse vonku, ale na biku skusenosti tohto druhu nemam.
Ale som si takmer isty ze 80km za den nedame ani na lahko, bol by to skor maraton race nez kochanie sa. Rychlik je v TN za 1,5 hod, ale ja to mam dalsiu 1,5hod na stanicu. Som doma vo Vojke nad Dunajom.
Ja som vcera natrafil na tuto mapu, bohuzial som ju fotil len mobilom.
Tak nejak som to myslel. Ja teda rad nalahko, nech si to clovek uzije.
Dalsia moznost je ist na uvod iba tu najkrajsiu cast hrebena (usek chata - Inovec - P.Javorina) ako jednodnovku z Kalnice. To bude len nieco cez 30km. Doprava idealne autom, ale da sa ist aj vlakom do NMnV.
Ak by sa chcel niekto pridat, ja sa chystam hrebenovku teraz v nedelu 7.7. . Ked nebude moc teplo tak celu.
(Start TN , rychlik Horalky 7:33 )
Od razcestia Na Koncich smer Penazna uz chodnik neexistuje,ale je tam asi 5 m siroka cesta, urovnana vycistena zemina asi 1 km dlha.Ked som to zbadal,skoro ma porazilo.