no Pluko :)
very nice a a ... a Drietomu tam asi nemas :wink: ?

...uff, pozeral som v tej hrbe fotiek, ale veru že nie :cry: , su tam len všetky mestske časti+ okrajové dediny - soblahov, tr turna, stankovce.....

......inač buducu stredu(podla pocasia) planujeme výjazd na Mojtín.......zajtra vecer sem hodím popis + mapu výjazdu...
06.05.2009 - 22:07:34
00
v Nedelu 10:00 pri Monolite v Stankovciach alebo 10:30 v Chocholnej pri pekarni ako minule. Smer Kykula, Valmontka (tu sa zastavime na obcerstvenie - odporucam mat ceske koruny lebo Euro tam ma zly kurz.), Mikulcak, Velky Lopenik, a potom:

a) zjazd po lesnej ceste do osady Grun a stadial po asfalte do Novej Bosace
b) zjazd po zelenej znacke na cesku stranu.

Na zaklade toho co Pointer vycmuchal na ceskych forach ja volim urcite b) pretoze podla popisu vyzera jednoznacne perfektne. Par vyjadreni od Pointera co nasiel na ceskych forach:

Marapara: Lopeník je dlouhý technický sjezd dole zakončený asi metr a půl brodíkem, je tam asi 10 cm vody - bonbónek :). Já ho prolétnu vždy v rychlosti.
Na 3km sjezdu je snížení o 500 metrů, tak si můžeš udělat představu o tom sjezdu. Sjezd je to fakt nádherný, asi nejhezčí, co jsem letos jel se zataženou sedlovkou.

Marapara: Já jsem jej letos už na konci dubna dal. Dole v potoku jsme trefil nějaký větší šutr a prorazil zadní kolo. Pěší si tam udělali z kamenů lávku a já ze zatáčky už nestačil udělat kličku.

Marapara: Ale na pořádný test doporučuju sjezd z Velkého Lopeníku po zelené na silnici k Březové. To je jeden z mála sjezdů na kterých když jsem zastavil, tak jsem citíl, jak z těch brzd sálá teplo a byly lehce cítit destičky. Tam jsem prostě delší dobu na obou brzdách zároveň a nejde jednu vynechat. Je tam padák jako prase :) a docela technický sjezd

Marapara: Apropo, když už tady omíláte, jak je genitální sjezd z Kralického Sněžníku, jako že je, tak sjezd z Velkého Lopeníku po zelené směrem k Březové je ještě genitálnější. Na to dám ruku do ohně. Je delší, je zakončený malým brodem ... cca 2 metry a 10 cm vody. Ale hlavní sjezd je technický, má i rychlejší části, je asi 3,5 km dlouhý se snížením o cca 550 výškových metrů. Dovedete si představit tu krásu. Jeden technický úsek je tam prudký, že se musí sedět nad zadním kolem.

Marapara: Tady je nejprudší úsek. I když to tak nevypadá, sklon má tak okolo 40% možná i víc, nestačím sledovat stopu a ještě číst údaje z výškoměru :).
Kamarád raději tlačil, on ví kdo :)
http://bike-forum.cz/upload/forum/439386.jpg

Marapara: Já mám asi nejvýživnější sjezd, který jsem jel minulý rok několikrát v Bílých Karpatech z Velkého Lopeníku po zelené do Březové. Začátek kličkování mezi stromy, pak docela hustý trialový úsek a pak rychlejší úsek, ale pozor za horizonty se skrývají různé zákeřnosti nebo možná lahůdky, jako zalomená cestam, rigol, kamení a na konci je brod. Má to asi 5 km, první 1,5 km nic moc, ale pak to přijde. Snížení činí nějakých 550 m.

Maxtor: Maxtor potvrzuje všechno, co Marapara napsal:-) Ten sjezdík z Velkého Lopeníku k Březové je velmi příjemná změna potom, co člověk dupe 15 km do kopce jak prase. Nevím, co víc bych k tomu dodal. Stačí mrknout do mapy na vrstevnice v tomto místě a možná získáš představu, že je to padák jak prase:-)

Balrog: My sme dnes jeli sjezd po zelene z Lopeniku, a ten je teda lepsi, skoro se zabijes i kdyz jdes pesky :-)

naspat cez Bosacu, Bohuslavice, po asflatke popri Vahu spat, alebo navrhnite zaujimavejsiu navratovu trasu.
07.05.2009 - 13:26:34
00
[b]v Nedelu 10:00 pri Monolite .............

no, tuto nedelu idem s vami, ale to uz bude asi fakt posledny vyjazd, lebo v pondelok 18.5. vecer odlietam.
Ten zjazd berem ako vyzvu :-), namiesto spd nahodim stare dobre halovky s rovnou podrazkou a klasicke pedale (aj ked platformy by bodli) :D , sice tie skoky s spd neboli zle, ale to je pre mna asi jedina väcsia vyhoda
tak v nedelu

zajtra ideme s kamosom Ondrejom nasu standardku Inovec, po hrebeni a po modrej do Kalnice
07.05.2009 - 14:23:40
00
:mrgreen: :mrgreen: soy, skunkowia ehhe ROpa to chce w nedelu pekne roztočiť takže idem asi aj ja, ked wyde čas xD ..ake to bude približne dlhe ta trasa ?? či si nemam zbaliť do ruksaku druhe nohy a bicykel :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dik,,,
07.05.2009 - 15:59:02
00
dnes len tak light.... a dopadlo to takto :D

Prílohy:

PICT3810.JPG
PICT3810.JPG 549.92 KiB thumb_up0thumb_down

07.05.2009 - 18:20:44
00
a este... :lol:

Prílohy:

PICT3811.JPG
PICT3811.JPG 578.88 KiB thumb_up0thumb_down

07.05.2009 - 18:21:23
00
:shock: .....pozeram bilec, že "cestnú lišaj" máš pekne rovnomerne , priam ukažkovo, nie ako ja len na pravej strane :wink: , ......aj z cyklogatí máš tuším ementál 8)
07.05.2009 - 18:43:25
00
fuuuha, tam som sa este smial, ani to tak
nebolelo, no teraz uz ani chodit nemozem :cry:
a nalini na prvom vyjazde (vcera kupene :twisted: ) takto
dopadli a o carboniu ani nehovorim :cry:
07.05.2009 - 19:39:01
00
bilec au... chcelo by to nejake info ohladom toho padu...
rychlo sa zahoj
07.05.2009 - 20:02:48
00
...tak par info k buducotýzdnovemu vyjazdu(streda 13.mája - predpoved pocasia zatial ok):

TN-opatova-tr.teplice-omšenie-rúbanky(maratonska trať do h.poruby)-háj-košecké podhradie-po zelenej na sedlo mraznica- žltá značka mráznica(obideme rohatu skalu-zúžitkoval som pointerove info z jeho webu 8) )-mojtin-riedka-predhorie(raj pre horolezcov)-trstie-slopna-podmalenice-ponad belušské slatiny-ladce- a po ceste do TN.

tu je trasa na mape:

Prílohy:

DSC07756.JPG
DSC07756.JPG 301.43 KiB thumb_up0thumb_down

DSC07990.JPG
DSC07990.JPG 278.83 KiB thumb_up0thumb_down

07.05.2009 - 20:27:28
00
jj, au aj hovorim :cry:
a pad: nabehial som v rychlosti (cca 50) na objemny kamen, prednym som sa vyhol, no zadne vyhodilo, od narazu zo zadu som mozno stisol pakle, v momente som vystupil cez rajdy a na pekne kamenistom povrchu som to dobrzdil na loktoch a kolenach... :cry:
haluz bola, ze som mal pocit, ako neuveritelne dlho sa smykam po zemi :shock: a ked som sa obzrel spat, kde je bike, tak nikde, az periferne som ho zbadal ako vysoko leti vzduchom a dopadol asi 5 metrov predo mna a este parkarat sa odrazil, pokial uplne zastal
:|
07.05.2009 - 20:52:09
00
zajtra ideme s kamosom Ondrejom nasu standardku Inovec, po hrebeni a po modrej do Kalnice

Kto by sa chcel pridat, moze, Ondrej sa ponahla, po Rafajovej kote to strihne dole do Selca. Ja by som este rad pokracoval na Izbu a po modrej do Kalnice a na DH trat.
Kto by chcel ist, NAJNESKOR o 10:00, NIE NESKOR na poslednej zastavke vo Velkych Stankovciach, najlepsie ak sa ozvete mne na mobil 0904 959 001
07.05.2009 - 21:24:18
00
jj, au aj hovorim :cry:
a pad: nabehial som v rychlosti (cca 50) na objemny kamen, prednym som sa vyhol, no zadne vyhodilo, od narazu zo zadu som mozno stisol pakle, v momente som vystupil cez rajdy a na pekne kamenistom povrchu som to dobrzdil na loktoch a kolenach... :cry:
haluz bola, ze som mal pocit, ako neuveritelne dlho sa smykam po zemi :shock: a ked som sa obzrel spat, kde je bike, tak nikde, az periferne som ho zbadal ako vysoko leti vzduchom a dopadol asi 5 metrov predo mna a este parkarat sa odrazil, pokial uplne zastal
:|

uff prajeme ti skore uzdravenie, co po gatoch a biku hlavne aby sa tebe nic nestalo, mladi to vidia naopak ale ver mi ze mam pravdu.

Eno ti urcite napise ze keby si mal pod zadkom 150mm urcite by to zadna naprava vychytala... 8) ale dolamat sa da vzdy...
07.05.2009 - 21:32:30
00
aua...bile(te)c...a to som tajne dufal,ze by si isiel sobotu na hard :wink: ..tak skore uzdravenie...dam si frtana na tvoje zdravie :mrgreen:

btw.-ako to vyzera na sobotu-zatial sa mi ani greedy ani nikto neohlasil :roll: ..ak nic tak ja bud pojdem s durom,alebo nejake krutodlhe solo(zeby cadca-javorina :idea: )-aspon 100km musi byt! :twisted: ..zajtra si totu budem az vecer citat...snad sa vyjadrime.. :?
07.05.2009 - 23:17:21
00
bilec dnes mas aspon vhodny obrazok v profile :D
07.05.2009 - 23:25:46
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up