v senníkoch vonku to nieje práve moc bezpečné ani zdravé preto by som to neriskoval..


Tak toto si prosím vysvetliť. :fubar: :tmi:

K veci.
Ja som sa v zime zabával na bajknete, a takúto trasu som vymyslel.
http://www.bikemap.net/route/378897
Pravdepodobne to nikdy nezrealizujem, ale keď sa Ti z toho niečo hodí, smelo použi. Je to rátané na cca 60km etapy. Spanie vačšinou na chatách. Nechám to chvíľu viditeľné. Potom to zase označím ako test, nech to nekole oči.

edit: na hrebeni NT je trasa vedená aj popod hrebeň po zvážniciach, takže najblbšie úseky sa obchádzajú.
28.04.2011 - 18:57:14
00
Tiez som rozmyslala tento rok o niecom podobnom. Prejst z BA do KE.
Urcite by som nevolila cervenu znacku, dobry link pridal KarolM. Napad to prekonzultovat s miestnymi bikermi je dobry, snad zareaguju :)
K ruksaku:
Ja osobne by som volila ist na lahko, a spat na chatach, penzionoch a podobne.
Uz len nejake to jedlo, nahradne oblecenie - kratasy, nieco teplejsie pre pripad premoknutia, nejaka ta vetrovka do dazda,minimalne hygienicke potreby urobia vahu podla mna tak akurat na 7 dni.

Lebo tazky ruksak=zodraty zadok. Radsej nejaka pomocna kapsa do ramu a maly ruksak.

Drzim palce, zaklad bude vytipovat spravnych 7 dni, co sa tyka pocasia.
28.04.2011 - 19:15:18
00
Však je to jedno. Pred 1. cyklotúrou sme s kamošmi tiež mali rôzne predstavy - spanie na posedoch, veľké vyváranie, opekanie,... Ono sa to samo nejako usporiada počas cestovania. :) A varič ne veľmi dôležitý - niet nad teplý čaj/čokoládu alebo nejakú tú sáčkovú polievku.
28.04.2011 - 19:47:52
00
Marvin: ano, vsetci sme samponi. "Nikdy" som nebikoval v Alpach, Taliansku a nepocitam x-celodnoviek a niekolko viacdnoviek na Slovensku. Asi by som to nepisal, pokial by som to nemal vyskusane na vlastnej kozi, ok. Takze samponov si mozes vies kam strcit.

Takze sa budem znovu opakovat: neodporucam ist natazko. Spakovat do 20-25l bagla (idealny je Transalp od Deuteru) veci nevyhnutne na prezitie: nejake jedlo na 1 den, 2-3L vody, nahradne gate+navleky, vetrovku do dazda, cisty dres, ponozky.
Idea je to pekna, drzim vam palce, ale nenechajte sa zmiast.
28.04.2011 - 19:55:29
00
Ak sa ti zda ze som narazal na teba, odporucam ti citat pozornejsie. Zistis, ze s tymi tazkymi ruksakmi s tebou suhlasim. Dokonca by som sa ruksakom snazil vyhnut uplne. No a k inym veciam si sa tu nevyjadroval. Tak neviem, kde mas problem. :x
Alebo si sa chcel iba nenapadne pochvalit, co vsetko si pobajkoval? :devil: :)
28.04.2011 - 20:17:08
00
Ešte k tej otázke ohľadne bagáže. Moje dlhoročné skúsenosti sú: nosič + dobré veľké brašne. Nie však batoh na chrbát!! (ide o cykloturistiku a nie o preteky). Aj s pomerne ťažkým bajkom sa dajú vyjsť pekné kopce v teréne, chce to len kondíciu a správnu techniku jazdy.
28.04.2011 - 20:18:17
00
Chvalit sa nemusim (len som tym chcel naznacit, ze nie som novacik v tomto smere), len ma dozrali ti "samponi". Vela nas sem neprispelo, tak som to vztahoval aj na seba. Ak som sa Ta dotkol, tak sorry. A takisto nesuhlasim s Tvojim tvrdenim, ze v pohodovom tempe zvladnu x stovkovych vyjazdov po sebe. Vsetko zavisi od kondicky a skusenosti. Striktne drzanie sa cervenej je blbost, co bude stat vela sil.
Este raz sa pytam chalanov: uz ste absolvovali viacero dlhsich vyletov (80-100 km) s prevysenim 2000+m po sebe?


Naposledy upravil romanx dňa 28.04.2011 - 20:26:52, celkovo upravené 1 krát.

28.04.2011 - 20:25:13
00
Vy ste vsetci (ano, su tu aj vynimky) strasni samponi a dupaci, navyse mudri jak radio. :P Pritom ste nic podobne neskusili. Chalan ma skusenosti so spanim vonku a ma to tak rad. Tak co ho presviedcate ake je to na h...

To si kde vycital? Si si pomylil temu? :lol: Na h.... je ist tazsim terenom uz aj so stredne velkym batohom. Kedze sme na fore mtbiker, tak sa necuduj, ze vacsina ludi tu uprednostnuje vyjazdy terenom nalahko a snazi sa len zakladatela temy varovat (na zaklade vlastnych skusenosti) pred pripadnym sklamanim z tazkeho batohu.

Trasa od KarolaM je sice kondicne velmi narocna, ale napr. pre mna nie je moc zaujmava, lebo povrchom je ladena skor cykloturisticky. (Toto nie je kritika tej trasy, len konstatovanie, ze kazdeho bavi nieco ine a ma ine priority).
28.04.2011 - 20:25:41
00
na to aby človek vedel že to neni lahké netreba byť dupač.. stačí si spraviť tréning doma, dajte si dva alebo tri dni po sebe trasu aké to bude obnášať, t.j. cca 80-100km a 2-3tis prevýšenie a nabalte si na chrbát vačší batoh.. a to je ešte rozdiel v tom že sa pekne doma vyspíte..
mám pocit že tu nezaznel názor že takéto niečo je nezrealizovatelné celkovo, skôr že tým spôsobom nadivoko to skončí celkom skoro..

marvin: kludne si môžme keď dojdem do BA dať dva dni po sebe výjazdy cca 100km po horách s 2-3tis prevýšením (trvanie cca 8-10 hodín denne) a uvidíš že s tým vašim španielskom to neporovnáš.. okrem toho ste mali nosiče nie na chrbte váhu..
nikto nehovorí o maratónskom tempe, samotné tie objemy dajú človeku zabrať.. kolko krát ste už šli dva dlhé výjazdy po sebe?

k tým senníkom: keď sú len tak pod lesom nahádzané, nikdy netušíš ako je o ne starané, či už nehnijú, čo všetko je tam zvyknuté chodiť po nociach, čo tam žije trvalo, kto z dediny tam chodí na pracovné stretnutia.. plesne a háveď ja nemusím..

osobne by som šiel so stredným ruksakom (do 30L max, ale pôjde skôr o váhu než objem), 2-3L voda, lekárnička, rezervné čisté cyklo oblečenie (jedno sa suší druhé sa jazdí), bunda, návleky (v lete netreba dlhé veci), nejaké jedlo, gély na záchranu, servis.. vonku by som spal tak 2-3x max za trip, zbytok chaty a campy s teplou vodou a slušnou postelou.. každý deň zastávka niekde na teplé velké jedlo..
a netreba zabudnúť na to že v dedinách sa často chleba navyše a také veci objednáva deň dopredu, takže keď tam prídete o 17:00 je možné že nakúpite len keksy..
28.04.2011 - 20:27:36
00
Trasa od KarolaM je sice kondicne velmi narocna, ale napr. pre mna nie je moc zaujmava, lebo povrchom je ladena skor cykloturisticky.


Považujem sa za cykloturistu a trasy sa snažím plánovať v rámci znalosti lokality tak, aby bolo minimálne asfaltu, maximálne kopcov a aby som z koňa nemusel zbytočne schádzať dole :)).


Naposledy upravil KarolM dňa 28.04.2011 - 22:39:11, celkovo upravené 1 krát.

28.04.2011 - 20:35:41
00
Ako to tu tak citam, s citatelskou gramotnostou to bude v skutocnosti este horsie ako to vyslo v poslednom prieskume. :lol:

CraObs: vyzvu prijmam ;)
28.04.2011 - 20:41:29
00
pisosip, to je trasa snov, čo si vymyslel :y:

Mé zkušenosti s batohem- doporučuji to zkusit. Na 60. kilometru s těžkým batohem se začínají dělat pliskýře na zádech. S nosiči a kufry jsem projel bez problémů i ty nejtěžší terény, člověk to jen musí umět ukočírovat a už to jde.
28.04.2011 - 20:50:11
00
Cau Svejk.

Co poznam, mozem ti povedat k tej casti trasy od Čierneho Balogu po Dúbravy, že ste vybrali fajn trasu. Asi optimalna pre dlhe vzdialenosti vs nejake pekne vyhlady (jasne, asfaltu je viac, ale co sa da cakat na 100 km trasach ?). Na asfalte cez Kamenistu dolinu pocitaj mierne ale kontinualne stupanie az po Sihlu a potom trochu vacsie na Lom nad Rimavicou. Vyhlady dalej su cestou z Lomu (predpokladam, ze pojdete po znacke, ale dáááááávno som tam uz nebol).

Pokial by ste nestihali alebo chceli usetrit sily kludne sa spustite z Lomu po asfaltke do Hrinovej. Usetril by som si urcite sily na cestu z Hrinovej do Detvy cez kopce (ako mate trasu), lebo to je fakt paradna trasa.

Dalej od Dubrav to az tak nepoznam ale predpokladam, ze niekto to uz pred vami isiel a trasa je prejazdna.

PS: A v krcme na Lome je najlepsia Kofola (najma, ked clovek stupa v lete z Hrinovej).

Mozne odbocky (ale neviem, ci budu sily a cas):
1. V polovici kamenistej doliny (pri priehrade) dolava na cervenu znacku a dostanete sa na hreben a po nom az na tlsty Javor. Fakt paradny kus trasy a nadherne vyhlady na Nizke tatry. Ale zoberie to cas. Na sedle Tlsty Javor potom po hlavnej ceste do Sihly
2. Na ceste z Hrinovej do Detvy sa da odbocit na vodopad Bystre. Je to tak cca 3-4 km odbocka a na biku sa dalo (pred par rokmi) dostat sa az tak na 300 metrov od vodopadu.
3. Za dubravami sa da asi prebehnut po asfalte na ocovu (ak by uz neboli sily alebo cas).

Normalne by som sa rad k vam pridal. Ale asi to nepojde. :^)
28.04.2011 - 20:51:52
00
chalani drzim palce :clap:
skoda, ze som na to trochu pristary :lol: :tmi:
28.04.2011 - 21:44:58
00
tak ono každý to vníma inak, samozrejme sa to dá zvládnuť, závisí od trasy...čím viac terénu, tým viac námahy, spoliehať sa na to, že 7 dní bude pekne asi tiež nejde...ak človek na to má v hlave a samozrejme aj v nohách tak sa to dá...ale myslieť si, že 7 dní po sebe dám 100 km v horách "len tak s prstom v zadku" aj pri pohodovom tempe je dosť ambiciózne...samotná myšlienka sa tu myslím páči každému... ;)


katko, ked ides napriklad do lago di garda a das kazdy den po sebe min. 2000 vyskovych tak to je zhruba to ite nie?

ale o tom by som sa nebavil, ci to dame alebo nie.. ked nie tak nie..

skor ma zaujimaju naozaj tie trasy.. pripadne rady o vybave a pod..
28.04.2011 - 22:20:07
00
keyboard_arrow_up