Nazdar chalani, nejdem sice okolo slovenska ale idem v posledny aprilovy tyzden a prvy majovy na cestu : :shock: Košice-Bratislava-Alpy-Benatky-Bologna-Pisa-Roma ...

no tak ked beriem do uvahy ze manik chce spravit denne 222km (viewtopic.php?p=252587#p252587), tak uz zacinam uvazovat ci ja vobec mam nejaku vydrz. otazne je co so sebou chce brat. lebo ked sa tu viaceri snazili visionmtb - ovi vysvetlit ze prejst s nalozenym bikom 170km denne je dost, tak potom manik vlastne co so sebou berie? papierove vreckovky?

kua chlapi kde na tie cifri chodite preboha? to len tak udriete alebo si to aj naozaj realne naplanujete + prepocitate? lebo ist 2 dni po 170 (222) km sa da, ale 14 dni po sebe? sak to sa chlape prihlas rovno na tour de france.
ale mozno som len ja lekvar.
22.02.2009 - 09:19:31
00
Neviem prečo, ale myslím si, že ani visionmtb, ani manik takéto niečo ešte neabsolvovali. Ak sa mýlim, ospravedlňujem sa. :oops: Lebo tieto počty sú naozaj takmer nereálne. Stačí si uvedomiť, že aj sebelepšie plánovanie raz-dva pokazí napr. obyčajný dážď (v lejaku a zime stáť 2h na benzínke v obci "Dolné Prdelovce" nie je nič extra), nevoľnosť (kamoš niečo zjedol a 1 deň bol v prdeli, resp. prešli sme len 48,28km). Potom sa to nabaľuje. A taktika "však existujú ŽSR" je pod úroveň, to by muselo bať veľmi, veľmi, naozaj véééľmi zle. Ja som chodil síce s veľmi veľkými pohoďákmi (priemerka bola na zaplakanie, nad 20 len raz, aj to hnala vpred vidina domova).
PS: Ale počty typu 9h a priemerka 20km/h máš dobré, aj ja také používam, avšak realita je sviňa. :D
22.02.2009 - 09:37:33
00
tak ono nesadnutý obed a následné kŕmenie rybičiek raz keď sme s kamoškou boli len BA - Kyselica - Vojka - BA (kŕmenie rybičiek doslova, muhehe) vie pekne natiahnuť aj obyčajné šliapanie proti vetru do Pééétržky
na hrubých gumách a onosičovanom bicykli vidím dávky nad 150 km denne skôr ako vcelku výnimočné výkony - u cyklistu v kondičke, s patrične skamenenú ricú a na žiletke naľahko by som to ešte do tých 200/deň mohol skúsiť vidieť reálne - ale s tým, že od 100 km ďalej už mám asi každých 20-40 km možnosť to ukončiť... obávam sa, že pri zmene počasia, poruche alebo nehode budete v podaktorých oblastiach hľadať miesto na prespatie dosť márne
22.02.2009 - 10:32:22
00
Tulenik, by si sa čudoval. V núdzi poznáš priateľa. Najlepšie ubytká sme chytili vtedy, keď buď lialo a boli sme ukrytí na zastávke/podchode/benzínke, keď už bola takmer tma a "kde nič, tu nič" alebo ešte lepšie keď bola tma aj kosa (10°C v lete je kosa veľká, konkrétne v Jasenskej doline).

Osobne sa mi osvedčilo, keď sme šli na takúto štreku a mali sme "len" plán typu "chceme ísť tade a tade", ubytko sme hľadali operatívne, až na pár osvedčených výnimiek. Btw. super ubytko býva na športových letiskách, stačí sa opýtať alebo si najprv zalietať. Aj to môže byť nepredvídaná okolnosť, keď oplieskaš rozpočet na 2-3dni za 2 lety s preletom ponad vojenské letisko Sliač. :P
22.02.2009 - 10:43:46
00
Chalani diki za podporu, vy sa tu len omakavate ze ako alebo onako.....ale ja som zabudol napisat ze ja nejdem na šumafuk vylet....makacka jak svina....aj v noci....dokial nedosiahnem 222km/den.....niesom zaciatocnik....tak viem co kecam.....poslem vam foto....vsak som manik.... :!: :mrgreen:
22.02.2009 - 16:48:48
00
budem cakat este tyzden nato ci sa mi ozvete ak nie musim moju tour oznacit ako mono.....kvoli priprave.....tak porozmyslajte..... :? Bola by to mtb tour
22.02.2009 - 16:51:53
00
Aha, takže nejde o turistiku v pravom slova zmysle, tj. spoznávanie nových zákutí tohto sveta. Pôjde o naháňačku za tým, aby sa denne prešlo 222km, pôjde sa aj nocou, no super... Na to som tuším starý. :P Asi cestný bike, však?
22.02.2009 - 16:53:36
00
No po absolvovaní 222km denne po 2 týždňoch to je už na audienciu u Benedikta XVI. aj s posledným pomazaním. :?
Tiež som absolvoval v trojčlennej skupine týždenný výlet na trase Kúty - Aš. Boli sme radi ak sme dali plne naložený tých 120 km, rekord za deň sme mali 190 km. Spanie sme riešili vždy na záver dňa, nič naplánované, a keď sa nič nenašlo tak sme si ustlali v divočine. Počasie sme vystihli ako jediný najškaredší týždeň z celého leta, čo nám tiež na nálade a chuti do šliapania nepridávalo. Samozrejme nás sprevádzali všetky už skôr menované komplikácie počas cesty.
A preto želám veľa pevhého odhodlania.

MIERU ZDAR 8)
22.02.2009 - 17:49:16
00
nevyhoda excellu je taka, ze znesie kazdu blbost. Skus si dat niekedy 2 dni po sebe 150km. Staci, ked pojdes uplne nalahko, len s cestakom a camelbagom. 3 den si sadnes za excell a zrevidujes svoj master plan na maximalne 100km denne turnusy s odpocinkovym kazdym 4az5 tym dnom na rozchodenie usedeneho zadku. A viac pripravy by som venoval skor trase ako poctu km :). Prejst cele slovensko a nic nenafotit? Velka skoda... zaujimave su skor stretnutia s ludmi, ale to ked budes od rana do vecera plnit normu nezazijes...

Ale ked pojdes, daj vediet, ak budem vtedy v tatroch, ten den sa s tebou z Lomnice po Huty/Habovku odveziem :)
23.02.2009 - 10:08:00
00
hm...so zaujmom si precitam reporty z tychto ciest...naozaj
23.02.2009 - 10:31:01
00
Ahoj chlapy ,,,dik za rady urcite mi v niecom v buducnosti pomozu....viem ze si na rit nesadnem po dvoch tyzdnoch ale ja som velmi tvrdy na seba aj na svoju pripravu :twisted: ....jedine coho sa bojim je ze ako bude so spanim ,,,,ci vobec tie camping sites existuju ako su na mape.....ale pri najhorsom sa budem tahat tak ze ked bude niekde vodna nadrz tak prespim tam....bube to ...urevsky tazka vec urobit to co chcem ale dam vediet a jasan urobim fotecky reporty a pod....viete co dnes som zohnal spacak ktory je do -9 a vazi len 0,5kg, je maly ako peracnik 8) ....Dalsia vec ,ktorej sa bojim je pocasie....moze mi skresat ambicie....ale budem trenovat aj v dazdi :cry: .....inac bezne sa vydavam na tour cez lesy ked je vonku -15 a nic mi to nerobi. :P ....do roboty mam 25km tak v poslednej faze trenigu budem aj do prace chodit na biku. Bojim sa tiez ...okotov , ktori ma mozu olupit....mate sposob ako sa branit....alebo daco? :?:
Inac to idem na biku klasickom mtb ---kellys magic...... :) Ale ako vravim davam Vam chlapy na rozmyslenie dokazat aky ste iron mans este cas do nedele a potom uz idem sam ako prs v zadku...... :lol:
23.02.2009 - 17:19:36
00
viete co dnes som zohnal spacak ktory je do -9

Ako by kamoš povedal, "spacák to vydrží". :D Držím palce a očakávam, že bude report a fotky, resp. že to naozaj spravíš.
23.02.2009 - 17:35:23
00
ja mam taky spacak už 6 rokov. je vyborny keď je suchy. namoknuty je o ničom. pri nahaňani km ho neosušiš.
23.02.2009 - 17:49:31
00
manik Na svoju obranu pred olúpením si zober len rybičku s karbónovou alebo duralovou rúčkou. Nezabúdaj že keď pôjdeš dňom i nocou tak každý gram naviac spôsobuje bolesť. hehe
A môžeš si s ňou olúpať aj banán. hehe
23.02.2009 - 19:48:06
00
No mna by skutocne velmi zaujimal spacak do -9 stupnov s hmotnostou 500 gramov a vo velkosti peracnika (ak to nie je vyrobok NASA pre astronautov za 3000$). Dajte sem prosim link.
23.02.2009 - 20:27:27
00
keyboard_arrow_up