Caute.

Zajtra by som sa chcel vydat na dlhu cestu - chcel by som absolvovat asi 250 km. minuly rok som tyzden v kuse jazdil denne 120 km, teraz som vsak nerozjazdeny a je to predsa len 2 x dlhsie.

Chcel by som sa vyhnut svalovej horucke, krcom, dehydratacii a podobnym zalezitostiam. Na bajku budem minimalne 10 hodin. Mam si zohnat nejaku specialnu stravu? Ake su vase skusenosti? D.

Duke
05.04.2007 - 13:58:44
00
takze ak si naozaj nerozjazdeny tak sa nikde ani nevydavaj, moze ta nieco neprijemne prekvapit a zato to nestoji,.

radsej sa poriadne rozjazdi, stupnuj objemy km a az potom chod na velke tury.
ale ak:
svalova horucka - na zaciatku este pred tym ako sadnes na bike, kvalitne sa roztiahni, vsetky svaly, aj na 15 minut poriadneho tahania
krce - nikdy netahaj vysoke frekvencie, vzdy radsej s lahkostou a kvalitou, aspon mne vysoke frekvencie niekedy male krce sposobuju
dehydratacia - pi pi pi, co to len da...... aj ked nebudes smadny, len pi, zadovaz si co najviac vody z domu + vodne zdroje v prostredi, chcelo by to nejaky iontak, alebo nieco pre doplnenie cukrov ...
planuj radsej na viac hodin ako sa nahanat, skor vyraz aj za skoreho rana /tmy/, len aby si sa nemusel nahanat
strava by mala byt vydatna, ziadne blbosti, energeticke bomby su vitane!!!

o kvalitnom obleceni uz ani nehovorim....

ides sam alebo s niekym?
05.04.2007 - 14:11:14
00
no tak s tym pitim by som to az tak neprehanal, zavodneny zaludok nie je bohvieco... :? pit treba a pravidelne len si treba uvedovit ze organizmus aj tak nespotrebuje viac vody ako max. 1liter za hodinu.
no a s tou stravou by som doporucil najma cukry ale ziadne bielkoviny, tie ti odoberu vela energie...
05.04.2007 - 14:19:30
00
no tak pitie bolo myslene v ramci miery.... veru zavodneny zaludok nie je bohvieco.... ale dehydratacia tiez nie... :roll:
sacharidy4ever
05.04.2007 - 14:23:52
00
d. za info...

urcite pojdem easy, ziadne nahananie; zacat chcem o 0500 rano (trasa je BA-rajec); pojdem hlavne po vedlajsich cestach;

popri vahu je stale zeleznica takze v pripade ze bude treba tak sadnem na vlak. idem sam;
05.04.2007 - 14:39:15
00
Aky bike?
05.04.2007 - 14:48:24
00
no tak sam by som totalne nedoporucoval, lebo dnes este fuka vietor, myslim ze aj tam bude, bude sa velmi tazko tahat, budes sa nudit, nebude ta mat kto potiahnut, ale najst podobneho maniaka bude problem, verim..... hej uzi si.....
05.04.2007 - 15:04:01
00
Hmm nalozil si si poriadnu porciu. Drzim ti palce. Mna zaujima vysledok po ak dozijes :lol:
05.04.2007 - 18:21:37
00
Ľutujem tvoju riť... Namaž sa poriadne napríklad nechtíkovou masťou a po osprchovaní aplikuj na boľavé miesta Imazol. A po skončení zober niekoľko tabletiek Magnézia (pomáha odbúravať laktát (proti svalovici). Ak máš horčíkovú Meridu, tak si môžeš odhryznúť z rámu...
Ostatné o pití a jedení bolo už povedané. Len pozor na ionťáky, gely a energetické tyčinky. Občas ich treba preložiť niečím ľahko straviteľným, čiže zastaviť sa najesť. Napr. bageta so šunkou ale bez zeleniny, cestoviny - najlepšie tzv. biele, čiže len so syrom a veľa olivového oleja.
05.04.2007 - 19:39:42
00
zombi: merida crossfire 8700
joko: ratam aj s tym ze skoncim koli tomu ze sa po x hodinach nebudem moct posadit... a ak bude sustavne fukat mozem to tiez rovno zabalit.

nakoniec idem az v sobotu. V pondelok vecer sa dostanem k netu a napisem ako som dopadol;

este raz d. za vsetky rady;
06.04.2007 - 01:57:50
00
suhlasim s pravidelnym zavlazovanim - z hladu sa este nik neposral ale na nedostatok vody si treba dat pozor. a po jazde urcite svalom dobre padne horuci kupel a ice-gel
06.04.2007 - 15:17:42
00
Dnes doobedu riadne fukalo. Pri Trenčíne sa síce zdalo, že je to od západu, ale po starej ceste od NVnV do TN to bol aj slušný protivietor. Dobre, že si nešiel.

mismes - asi si ešte nezažil poriadneho hlaďáka...
06.04.2007 - 17:17:25
00
Dnes doobedu riadne fukalo. Pri Trenčíne sa síce zdalo, že je to od západu, ale po starej ceste od NVnV do TN to bol aj slušný protivietor. Dobre, že si nešiel.

mismes - asi si ešte nezažil poriadneho hlaďáka...


Ja mu ho popíšem :D
Ráno som zjedol pol chleba a na bike som išiel na obed inak som nič iné nejedol.
Tak som si tento rok vyšiel prvý krát na biku bolo to na žilinskú priehradu vravím si na začiatok stačí pohrádzi prebehnúť a zo sebou som si zobral len 3deci čaju. Ale bolo pekne pocasie tak som to natahoval, najpr kúsok nad Varín(pod jedlovinu) potom zase kúsok až som prišiel k traverzu na chatu pod Suchým. No ale bolo naozaj pekne :lol: tak som sa skúsil pustiť do kurskej doliny no a nakoniec som si to vyšlapal až na koniec kurskej doliny. No a tam keď už som tu tak čo keby som urobil travezr smerom na chatu pod Suchým, tak som išiel už ma síce trápil smäd ale ešte som si ušetril deci čaju. No ale hore sa vyskytol menší problém v podobe komplet zasneženej cesty a keďže som nechcel prísť nachladnutý po brodení sa v polmetrovom snehu v teniskách tak som to otočil. Dolu kopcom v pohode ale 1 kríza(vlastne potom to uz bolo všetko kríza :? ) prišla ako som šlapal do kopca smerom na jeďľovinu. Dúfal som na nejakú otvorenú krčmu kde by som niečo zjedol ale všetko bolo zavreté. Takže mojou jedinou pohonnou silou bolo jedlo a pitivo čo ma čaká doma. Z posledných síl som došiel domou a doslova som spadol na kreslo, z posledných síl som povedal nech mi dajú koláč(bol zrovna upečený) ledva som dvíhal ruku aby som sa najedol a popri tom som vypil asi liter vody. Potom som 10minút bezvládne sedel a až potom som sa prebral k životu. No poviem Vám v živote som nebol taký vycicaný a slabý ako vtedy. Keby mi vtedy merali cukor v krvi tak tam určite nič nenájdu. :) Neviem si predstaviť keby sa mi to malo stať niekde v pustatine určite by som skapal.

PS: ja inak chodím nabalený vždy ale zrovna vtedy nie.
06.04.2007 - 18:45:13
00
Dnes doobedu riadne fukalo. Pri Trenčíne sa síce zdalo, že je to od západu, ale po starej ceste od NVnV do TN to bol aj slušný protivietor. Dobre, že si nešiel.

mismes - asi si ešte nezažil poriadneho hlaďáka...


Ja mu ho popíšem ... ... ...


Mozem pridat popis "pitnej" krizy: Krce v stehennom svale. Okamzite po ohnuti kolena - teda ziadne slapanie. Lezal som na "tisicke" (kosiciania poznaju) vyse hodiny a nevedel ako sa dostat domov. Potom to trocha povolilo a dostal som sa. Este stale som nevedel co sa vlastne stalo a spustil vyhladavanie a konzultacie internetom. Treba pit aj vtedy ked necitis smad. Obzvlast vo vyssom veku vie telo zradit a neprezradit ti, ze treba pit.
06.04.2007 - 20:23:48
00
Pipolar: Keď si došiel domov, tak to ešte nebol poriadny hlaďák. Ja som raz nevidel, nepočul a nevládal pretočiť. Sadol som si na zem a tam sedel a sedel a sedel. To som som si chcel len trochu oddýchnuť a premyslieť, čo ďalej. Žiadna normálna myšlienka neprichádzala. Vlastne žiadna. Len som sedel a čumel do blba. Zachránil ma jeden okoloidúci, ktorý sa ma začal vypytovať, čo mi je... Zachránil ma tatrankou. Tá mi stačila po najbližšiu krčmu.
06.04.2007 - 20:27:31
00
keyboard_arrow_up