Na adrese http://*****saweb.google.sk/kpisarcik/KralovaHola si môžete stiahnúť mapu KH s trasami MTB. V doc prílohe tohto príspevku sú opisy jednotlivých trás.
Táto téma nech slúži na lepšie zmapovenie kráľovohoľskej oblasti pre bajking.
Trasy, ktoré nájdete na mapke sú len pre vás, ak budete mať niekedy chuť sa vyblázniť. Prípadné doplnenia, úpravy, korekcie vybavíme.
hned za tym sedlom to ide prutko dolu a too bude po sutroch v kosovke ,skor by som siel dalej este slapat po modrej, kadial sme to zjazdovali a ostatne uz potlacis k asflatke
Keďže na mape nieje žiaden brutal zjazd a kúsok pod už vidno peknú cestu (na gúgl mape), potom to bude len kúsok, nič stračné nie? Stále lepšie ako tlačiť po modrej, čo rozhodne nechcem. Radšej ako po modrej hore pôjdem od Andrejcovej, to by som si viac zajazdil
Tak sme dnes dali Sumiac - Kralova Hola (klasicky vyjazd) - hrebenovka na Adrejcovu, utulna - Pohorela - Sumiac.
Cesta do Pohorelej po modrej ide v hornej casti po vrstevnici kde chodnik eroduje a nasledkom prachu je velmo smiklavy. Chodnicek usti po 300-400m na rubanisko odkial vedie rozbita cesta od drevotazby. Kamene, prach a plno konarov vsade po ceste. Nasledkom toho jeden prelet cez riaditka, vyhnuty drziak prehadzovacky z osmickou na kolese a pad. Asi v polke zjazdu sme sa napojili na dobru vystrkovanu lesnu cestu veducu az do Pohorelej na namestie. Odtial spat na Sumiac po ceste.
Pocasie fantasticke jemny vetrik tak 17-18C. Skupinka cyklistov len na KH. Pozdejsie sme stretli len malu skupinku turistov na hrebeni. Az medzi Orlovou a Bartkovou sme narazili na vacsiu skupinu tmavej mensiny zbierajucej brusnice. Inak ticho a piskot brzd
tak to si mal stastie...my sme vcera natrafili na ochranarov skrytych za prvym kopcekom (priamo z hole ich vidno nebolo) nastastie nas obiehali smerom hore tak sme vedeli, ze tam niekde musia byt a tak sa im nepodarilo nas nachytat...sedeli tam asi 3hodiny potom auto odislo ale jedneho tam este nechali sediet...
Slovensky absurdistan!
Nedaleko prebieha tazba, LKTecka tam *****i 3ha lesa, no vsetci sa hraju na ochranu prirody pred parom uzkych kolies, po ktorych ani len naznak neostava
Alebo bolo treba uchranit urcite uzemie pred neziaducimi svedkami?
ako je to nedávno som kukal TV a dávali dokumentárny film volalo sa to cesty Slovenskom a ako typ na výlet ukazovali Královú hoľu kde odporúčali cykloturistiku verejne .... do zákonov sa nejako extra nevyznám ale podal toho filmu ked dám Šumiac - Kráľovú a späť nič neporušujem alebo sa mýlim pretože plánujem tam ísť najbližšie
Pridávam sa aj k Vám včera sme išli z Lipt.Hrádku cez Čierny Váh na sedlo Priehybu,odtiaľ dole cez Heľpu do Šumiaca,hore na KH a naspäť po červenej na Andrejcovú, potom dole po modrej do Tepličky a domov do LH...niekto tu chcel ísť hore opačne,tak nech si to len pekne rozmyslí z Tepličky by som radšej išiel cez Priehybu do Šumiaca (naokolo bližšie:)...
inak,je to sila po tej červenej,škoda,že je to ilegálne
Tak toto by som chcel zaradit zajtra, alebo v sobotu. Pocasie sa ma trochu zlepsit, ale plna polna bude samozrejmost, nakolko rano je uz dost zima a hore na hrebeni to moze byt vselijake. O kolkej ste rano startovali a kedy ste boli naspat v LH?
svatá pravda Jánošík - dúfam, že teraz už môžeš lepšie spávať
Vyšli sme o 5:45 hod, na Priehybe sme boli za 2:40 hod,v Šumiaci za 4,10 hod, zo Šumiacu hore sú to 2 hodinky, po hrebeni 3 hodiny (fotenie + pasenie sa na brusniciach), z Andrejcovej do Lipt. Tepličky je to 40 minút zjazdu, a z Lipt. Tepličky do LH 1,30 hod...vrátili sme sa o 19,30 hod - normálne tempo, žiadne preteky
V smere LH -> sedlo Priehyba je asfaltova cesta, miestami je cesta rozbitejsia, alebo trochu strku, ale vsetko dobre zjazdne, vhodne aj pre ziletku. Je to cca 35km a 1000 vyskovych metrov, zaciatok je mierne stupanie a vystupnuje sa to az v Driecnej doline, samotna dolina Ipoltica nema moc velke stupanie. Ked chces presne detaily, najlepsie bude si to naklikat na hiking.sk/cykloserver.cz a pozriet profil trasy.
ja to chcem ist naopak teda tadial klaesat smerom k LH. Mam zamer ist: Sumiac-KH-Andrejcova-Priehyba-vrch precerpavacky-LH malo by to mat cca 72km a 3500nastupanych metrova
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cesta do Pohorelej po modrej ide v hornej casti po vrstevnici kde chodnik eroduje a nasledkom prachu je velmo smiklavy. Chodnicek usti po 300-400m na rubanisko odkial vedie rozbita cesta od drevotazby. Kamene, prach a plno konarov vsade po ceste. Nasledkom toho jeden prelet cez riaditka, vyhnuty drziak prehadzovacky z osmickou na kolese a pad. Asi v polke zjazdu sme sa napojili na dobru vystrkovanu lesnu cestu veducu az do Pohorelej na namestie. Odtial spat na Sumiac po ceste.
Pocasie fantasticke jemny vetrik tak 17-18C. Skupinka cyklistov len na KH. Pozdejsie sme stretli len malu skupinku turistov na hrebeni. Az medzi Orlovou a Bartkovou sme narazili na vacsiu skupinu tmavej mensiny zbierajucej brusnice. Inak ticho a piskot brzd
Nedaleko prebieha tazba, LKTecka tam *****i 3ha lesa, no vsetci sa hraju na ochranu prirody pred parom uzkych kolies, po ktorych ani len naznak neostava
Alebo bolo treba uchranit urcite uzemie pred neziaducimi svedkami?
inak,je to sila po tej červenej,škoda,že je to ilegálne
P. s. edit for zbojník
Vyšli sme o 5:45 hod, na Priehybe sme boli za 2:40 hod,v Šumiaci za 4,10 hod, zo Šumiacu hore sú to 2 hodinky, po hrebeni 3 hodiny (fotenie + pasenie sa na brusniciach), z Andrejcovej do Lipt. Tepličky je to 40 minút zjazdu, a z Lipt. Tepličky do LH 1,30 hod...vrátili sme sa o 19,30 hod - normálne tempo, žiadne preteky
aky podklad je na tej trase, strk, asfalt alebo co? A aky je profil stale donekoncna hore kopcom? dik
kam????