Uz niekolko krat chceli ludia ten blatovy usek riesit, este to nebolo v takom stave ako teraz, ale tunajsia uderka ich zakazdym poslala kade lahsie ze to netreba alebo ze sa to neda. Takze sa na to vsetci postupne vykaslali. Hovoril som to niekolkokrat a hovorim to opat, Cerovej drahe chyba spravca. Spravca ktory by sa realne staral, riesil udrzbu atd. Nikto taky nieje, vsetci na to dlabu a ked tam raz niekto nieco urobi tak tu schyta hejtu, ci uz opravnene alebo nie.
09.12.2020 - 09:29:14
02
nanoslav: urcite ale chapes ten rozdiel, ze ked sa tazi /pri polovnictve myslim tiez/ , tak sa vykonavaju pracovne zalezitosti, ktore sa robit musia /odhliadneme od urcitych zalezitosti, ktore sem nepattria/ a su casto deklarovane zakonom .. fukanie trailov je cinnost, ktora sa prinajlepsom da klasifikovat ako udrzba za ucelom zabavnych aktivit volnocasovych. Vy ste tak hlboko ponorenych do svojich "prav" ohladne trailov, ze ste totalne stratili konktakt s realitou.

zelenaliska: co sa tyka TBK, tak ja som sa za cely cas, ak si dobre pamatam, vyjadril 2x .. raz ohladne fukanie fukarom od Silvy a predtym este, ked ste natiahli TBK1 po starom chodniku, kde pendlovalo plno ludi davno pred tym trailom. Ale Cerovku z toho vynechaj, aj dalsie tie chodniky. Ja osobne som na Cerovke stravil docela dost hodin pracovne /desiatky hodin/, takze z tohto pohladu sa k tomu mam docela dost co vyjadrovat k tomu .. od natahanych demetnych mostikov od ML, po vyjazdene somarske obchadzky a ano, aj k tomu vyfukovaniu. A spravcovia tu boli ale rezignovali na to. To su prave ti ludia, o ktorych sa tu zise, ze maju tendenciu furt nieco kritizovat. Lebo si uvedom, ze nie kazda dobrovolna praca je tym autoamticky povysena na nieco , co nie je mozne kritizovat, lebo je to dobrovolne. To su zas take reci, ze aha, my tu robime nieco zadarmo a vam sa to nepaci. Nie.

Uz ste zabudli, ako milsu pisal, ze vystrihali kriky, alebo vykosili zihlavu Tot, nedavno. Tak co volate po spravcovi ? Uz ste zabudli, kto sa o to skoro 10 rokov stara ? Alebo treba vylepit na Cerovku plagaty , ze aha, tu a tu su ludia, s ktorymi treba konzultovat co a ako ? Ako myslite, ze sa to riesilo, ked sa Cerovka budovala ? Ze si barskto povedal, ze aha .. idem si tu kopat ? Tam sa to koordinovalo, a ano, malo to riadenie. Len ste pozabudali ...

Mne osobne je uplne jedno, co si tam budete robit .. ale komentovat to budem. A nie, nebereiem urazene reci o tom, ako chce niekto straslive pomahat a kritizuju ho za to. Len nedavno tu daval niekto fotky, ako chodil prerezavat stromy .. pochvalili ho za to. No ano, padnute stromy to je problem. Ale listie ? Spamatajte sa preboha .. zajtra sa tam budu chodit zbierat kamienky, aby si niekto nahodou nezranil kolienko, lebo jeho 50" pneumatiky na 2500mm zdvihoch a 300" kolesach cez to neprejde. Ano, sklo je dobre pozberat, to aby niekto zas sa niecoho nechytil. Common sense vzhladom na spravanie sa v lese sa tomu hovori. Lenze ten sa meni, s novou auparkovou generaciou, ktora jedine co chape, je, ze nutne musi realizovat svoje specialne volnocasove potreby vsade , kde ich napadne.
09.12.2020 - 09:59:47
03
Hosť napísal:
Hovoril som to niekolkokrat a hovorim to opat, Cerovej drahe chyba spravca. Spravca ktory by sa realne staral, riesil udrzbu atd. Nikto taky nieje, vsetci na to dlabu a ked tam raz niekto nieco urobi tak tu schyta hejtu, ci uz opravnene alebo nie.

Fakt ? Ty si tu kolko .. 5 mesiacov, ze nevies, kto tomu spravovaniu a opravovaniu venoval uz hromadu casu v zmysle spravcovstva ? Kolko prace tam bolo za posledne roky ?A bolo to tu aj velkrat psane ? Vazne nevies ? A kto bol aj viac-menej sponzor (ohladne spravcostva) ? Tak si to dohladaj a ked chces v tomto nieco podnikat, napis. A ano, velkrat sa riesila aj vec ohladne casti pri Kacinskej asfaltke. Ale ja osobne problem s blatom mam vcelku porieseny. Nejazdim po nom :P
09.12.2020 - 10:02:32
00
pre tych, co maju problem s udrzbou, spravcovstvom a namiesto hladania len vykrikuju .. kuk sem .. len namatkou, je tam toho viac ;)
https://www.mtbiker.sk/forum/post616027.html#p616027
09.12.2020 - 10:12:57
00
Tak to sa ospravedlnujem, nevedel som ze je tych niekolko blatovych usekov uz poriesenych. Rovnako ako som nevedel ze su uz poriesene postrhavane casti cerovky. Dobra praca chalani a palec hore vsetkym co sa toho chytili.
09.12.2020 - 10:17:43
01
lubo_j napísal:
Cestou spat na mna krical polovnik z posedu, ze ci mi sibe tadialto chodit, ze ci som nevidel auto. Mal, som aj pocit ze som pocul v dialke vystrel. Tam mezdi Stratenym kutom a Troma kamennymi kopcami je najeky polovnicky revir?

To bol len nejaký ortodoxný "poľovník". Nás pred 2 týždňami zastavili na asfaltke v Modranskej doline, vedúcej z Kuchyne na Čermák. Boli sme osvetlení a bolo okolo 19:00. Vraj nemáme po zotmení chodiť do lesa, lebo nás môžu odstreliť. Nedalo sa s nimi rozprávať, tak som si zahryzol do jazyka a radšej im nenadával do pytliakov...
09.12.2020 - 10:25:02
00
lto napísal:
Uz ste zabudli, ako milsu pisal, ze vystrihali kriky, alebo vykosili zihlavu Tot, nedavno.


Len pre info, strihali a kosili to ti isti ludia, ktori to teraz fukaju a snazia sa odvodnit, co sa da
09.12.2020 - 10:36:40
04
ZLATAKsvk napísal:
Len pre info, strihali a kosili to ti isti ludia, ktori to teraz fukaju a snazia sa odvodnit, co sa da


No ved presne toto. Je nejaky ucet kde sa im da poslat nejaka korunka, na udrzbu?

Akoze pri vsetkej ucte co si tam nieco odpracoval lto, ale argumenty v zmysle ze pred 20 rokmi to nikto neohrabaval a dobre bolo... Pred 20 rokmi neboli ani bikeparky, ani specialne urcene traily pre MTB a ano viem, dobre bolo...
Ale co je zle na nejakom progrese, ze sa udrzuje trail v co najprejazdnejsom stave celorocne? Zobral som si v lete bike k rodicom na Oravu a videl som ako to vyzera, ked sa tam o to nik nestara. Da sa jazdit len po cestach vyjazdenych traktorom, ked nejaky chodnik vyzera slubne, tak treba kazdych 20m prenasat strom alebo nieco obchadzat. Taky som bol vdacny za nase Karpaty a za desiatky kilometrov vycistenych a udrziavanych trailov.

Nejdeme vynadat aj LK Baba, ze hucia ratrakom v lese a upravuju bezkarske trate? Ved pred 20 rokmi sme si urobili stopu a dobre bolo... ked auparkove typy chcu jazdit po upravenom nech idu do Rakuska... IMHO je to uplne to iste ako nadavat, ze niekto ofukne trail.
09.12.2020 - 10:58:16
05
čak bežkárom sa nadáva, že zničili červenú značku rozrité rigoli na konské hlavy :P či jáj to si tu ešte nebol tak musíš počkať kým nasneží
09.12.2020 - 11:18:23
00
Aby sme si ujasnili tú Cerovku a ukončili túto zbytočnú debatu:
Terajšie práce (vyfúkanie listov a ďalšia údržba) boli urobené v súčinnosti so správcami Cerovky.

PS. Ak máte záujem sa o Ceriovku starať a prevziať zodpovednosť za ňu - môžete sa ozvať.
Relevantné podnety beriem od lto - je jeden z tích ktorí odpracovali na Cerovke najviac.
09.12.2020 - 11:54:10
05
Je relevantny podnet i prosba o fixnutie spominaneho blatoveho hrbolateho useku pri asfaltke, useku ktory tam je odkedy sa otvorila cerovka? Alebo blatoveho useku pod vedenim? Najdu sa dalsie dva tri take. A co prosba o fixnutie strhnuteho useku na zaciatku cerovky smerom zo Zeleznej studnicky? Vsetko niekolko rokov trvajuce problemy na usekoch ktore sa kazdorocne len zhorsuju. Ak je teda spravca je problem zorganizovat brigadu? Ked nebol problem so stavbou, pamatam si ze tam byvalo dostatocne ludi, tak by nemal byt problem ani s brigadou. Ak je problem s naradim tak su bajkerske zdruzenia ktore naradie maju a mozno sa da dohodnut na jeho zapozicani tak ako bol zapozicany fukar.
Spravca by mal byt primarne clovek/zdruzenie ktory bude iniciovat aktivity okolo cerovky, nie clovek ktory prikyvne ked sa mu ozvu ludia s tym ze by chceli napriklad prefuknut ci precistit trail.
09.12.2020 - 13:16:04
00
vrabc0 máš záujem spravovať Cerovku?
09.12.2020 - 14:55:33
00
milsu napísal:
vrabc0 máš záujem spravovať Cerovku?


So vsetkou uctou ale co je toto za odpoved? :D
09.12.2020 - 15:38:43
02
milsu ako som uz niekolkokrat pisal tak Cerovka nie je uplne moj typ trailu a ked mam cas tak sa venujem trailom TBK (a vobec nie tak casto ako by som chcel) a kde je toho celkom dost na praci. Cize aktualne nemam zaujem spravovat Cerovku ale obcas mozem prijst pomoct s upravami. Mozno ze to vyzera ze bezdovodne hejtim ale aj vzhladom na to ze som chodil pomahat s Cerovkou a teraz riesim TBK tak vidim rozdiel v uplne odlisnej sprave Cerovky a TBK. TBK v sezone mavame brigadu kazde dva tyzdne plus obcas urobi udrzbu niekto i mimo brigad. Ked sa zacne nieco rozpadavat tak sa to snazime dat co najskor dokopy. Cerovka ma miesta ktore su niekolko rokov uplne rozbite a nikto s tym nic neriesi. Chalani 'trailbuilderi' nevedia ci sa toho mozu dotknut a s kym sa mozu na opravach dohodnut. Amenaci-trailbuilderi si suskaju ze je skoda ze sa o to nikto nestara. Ano su tam rozdiely v dlzke i type trailu ale zase si myslim ze na brigadu Cerovky by prislo ovela viac ludi. A nielen to, naplanovane su rozne prepojenia trailov, my sa ich ale nechytame ale nechavame to na xc-ckaroch ktory kazdu jednu nasu robotu radi hejtia, vypisuju ze sa vsade stavaju traily s prekazkami a pritom maju rovnake moznosti realizacie ktore vobec nevyuzivaju.
09.12.2020 - 15:39:58
02
Relyful napísal:
So vsetkou uctou ale co je toto za odpoved? :D

Normálna. Starali sme sa o Cerovku niekoľko rokov. Dnes už na to nemáme čas a pravdu povediac pri čítaní mnohých príspevkov, nezmyselných reakciách za každú cenu, stravákoch, už ani veľmi chuť.
Ak sa nájde zmysluplné oz-ko, ktoré by sa o Cerovku staralo ...
09.12.2020 - 19:02:18
02
keyboard_arrow_up