Na trojstrome som dnes nasiel to to sedlo. Na kolko nelezala vedla mrtvola majitela usudzujem, ze ho tam zabudol a preto sa nedostalo do smetiaka.
Príloha:
IMG_20220925_005017_edit.jpg
IMG_20220925_005017_edit.jpg 141.61 KiB thumb_up0thumb_down


Príloha:
IMG_20220925_005029_edit.jpg
IMG_20220925_005029_edit.jpg 212.12 KiB thumb_up0thumb_down


Tak pozdravujem a zelam skore zahojenie nakopanej zadnice, co je za tento vykon asi primerana odmena. Sedlo som za teba odniesol do smeti, tak uz mozes kludne spavat.
25.09.2022 - 00:58:56
014
morca napísal:
Dufam ze nejazdis po traili ktory si tu este nedavno hejtoval. Ako ilegalny trail a hrablami znehodnoteny les.
I

Ty patris tiez k tym, co maju problem chapat suvislosti? Citis stale urazenost za to co bolo kedysi, lebo som vas neoslavoval ? To je ale smutne :)
Ak myslis to , co ste vyhrabali od zelenej, tak tade nejazdim, pokial ma tam niekto nezavlecie. Nemam dovod tade ist. Ale to nema suvis s tym, co mas za problem.
Dobre by bolo, keby ste si nastudovali pojem hate, lebo nejako ste prestali chapat, co to znamena. Je to take cool slovo, a dobre sa da nim kopat do inych,ale vazne to nie je to, na co ho pouzivate.
Btw, neexistuje ilegalny trail. Jedine co existuje , je ilegalna cinnost, ktora vedie k tomuto. To som sa vam aj snazil vysvetlit. Velmi dobre vystihol nedavno Strenki, len zial tiez to tiez zobral v zlom. K tomu dalsiemu (jazdeniu) sa nebudem vyjadrovat, ocividne nic nechapes.
Ovsem mrzi ma, ze davas rovnitko medzi tym, co som napisal a tym, ze "hrablami znehodnoteny les". To som nikdy nenapisal, toto zjednodusenie svedci ale o totalnom nepochopeni cohokolvek, co som napisal. Ale vsak on vam niekedy polovnici vysvetlia, ako to je.
25.09.2022 - 10:50:08
11
iron.hide napísal:
Aj na freemap to uz je. Ale myslel som ze to bude z druhej strany cervenej, kopirovat vrstevnice. zjavne som sa mylil

--edit - na cykloserveri to je tak jak som myslel, na freemap to je na druhej strane

Okrem zaciatku to veru ide tak, ako ten povodny polovnicky chodnik, ktory som si presiel pred cca 12 rokmi. Nez tam napadali stromy (ten zaver bol krasne jazditelny a velmi pekny).
25.09.2022 - 10:52:31
02
Laco Findl napísal:
scarinko:
To co vidis na freemap.sk, to nie je cyklotrasa, ale zimna lyziarska trasa. Obchvat Konskych hlav bude, ako je to na cykloserveri, tak je to dohodnute a schvalene vsetkymi potrebnymi uradmi....

Tak nakoniec som sa dockal ? :D Mozno bude aj Vydrica raz v povodnom garde az po Kramare, ci to nehrozi ?
25.09.2022 - 10:53:58
00
scarinko napísal:
nesuhlasim, s blbou geometriou musis mat bud nasobne viac sily alebo to proste nedas. Velmi rad kazdemu poziciam moj bike a ukaze mi to ako to na nom da.

Vsak som ti uz ponukal vselico, mozme skusit, netreba ist na KH, mame aj na Zeleznej podobne.

Pali65 napísal:
Hore kopcom nech si cez KH ťahá kto chce, ale pre turistov je stretnutie s cyklistami, čo sa valia nadol v tých zúžených miestach, dosť nepríjemný zážitok.

Suhlasim, aj pre tych co tlacia/slapu smerom na hor.

Dano5 napísal:
Je to super,podla mapky je to takmer po vrstvenici,obchádzku Konských hláv využijú hlavne tí,ktorý sa vracajú vyflusnutý z celodenky-načo sa ešte doraziť výšlapom,keď sa dá fajn trailíkom ;)

Len aby ta ten trail nevyflusol este viac, KH aspon mozes tlacit :D
25.09.2022 - 11:03:22
01
SCHROJF napísal:
Z Konských hláv smerom na Babu je ten zjazd super...osobne mám zlý dojem z toho vyplaveného žlabu v strede ako ho spomína scarinko, a bolo by dobré s tým niečo urobiť, na takomto žlabe som sa pred rokom dolámal...a dosť ten žlab znemožňuje prechod na inú stranu tej zvážnice...a čo sa týka tlačenia biku aj dolu, túto zimu som tlačil 2krát, keď to bolo ako klzisko (-:

Zhorsilo sa to a je to tak ako pises. Nechcem znovu rozduchavat vasne, na jednej strane je to dosledok vybagrovania "bezkarmi" , na druhej strane vdaka nim vznikol pomerne siroky priestor, kade sa teraz jazdi/chodi. S tym rigolom sa urcite sa nieco spravit da a mohlo sa, vyrobit koridor pre pesiakov. Aj ked, pre pesiakov by som tam vyrobil osobne ja nieco lepsie a nezjazdne pre cyklistov (a naopak pre pesich lepsie). Ale vies ako to je, zaujimavejsie je budovat obchadzku :D
25.09.2022 - 11:12:53
01
Tomasek napísal:
Co konkretne? Ze zaprataval ilegalni trail SV? :-)

Umiestnovanie bodcov ? Ved to nemozes ani vo volnom lese. Po lese mozes chodit a zbierat huby a ked si prepichnes nohy, tak je to ok ?
25.09.2022 - 11:18:31
01
Kenai napísal:
Aj za vjazd vozidlom. Legislativa v tom to nie je jednoznacna aby to bolo ciste, musi mat povolenie od SOP. Nejake povolenky od PZ su v sedej zone, ako ten trail. A ked uz pridu z PZ tak im treba aj povedat co tam robil. Kym zistia ci je to legalne, nelegalne.... bude mat tolko opletaciek, ze si tak pekne straveny den nabuduce rozmysli. Vo vseobecnosti nikto nikdy nepovolil polovnikom vjazd motorovym vozidlom do 2 stupna ochrtany.

Pokial ja viem, pre vykon polovneho prava mas zakonnu moznost vjazdu motorovym vozidlom. Cize, ak dotycny tam ma prenajaty revir , je to z hladiska zakona o polovnictve ok.
Sudiac podla toho, co tam nastrazil, je asi zjavne, ze bajkeri so svetlami jazdiaci krizom cez les asi vadia. Kvoli takymto veciam sa prekladali 2 miesta na Cerovke. Ale ked ja napisem, ze vidim v tomto problem, tak som ten zly :)
25.09.2022 - 11:22:48
01
Ano, podla zakona o polovnictve, ale nie zakona o ochrane prirody. Cize z hladiska zakona o polovnictve nic neporusil, ale na zaklade zakona o ochrane prirody moze byt postihnuty. Mam to od lesnej straze co paradoxne nevie zamedzit polovnikom aby si vozilii sunky do lesa autami. Parodia je zastavit vozidlo moze len PZ, ktory sa tam nevyskytuje... kocurkovo.
Jazdenie v noci zo svtlami nie je ani podla mna dobry napad. Z na dovodov, ale hlavne to rusi zver aj v tom kratkom case, kedy by sa mohla odvazit z hustin na pasu.
25.09.2022 - 11:58:14
00
Polovnictvo j nadradene ochrane :D .. posedy v rezervaciach a tak. Neviem ako to riesia v zakone,ale tuna opravneny zaujem urcite je viac. Ale tak asi bude zneuzivany . Kazdipadne nastrazit bodce proti polovnikom by ma nenapadlo a ich adi tiez nie,ze im to niekto moze oplatit,aj horsie .
25.09.2022 - 12:10:21
01
Nuz modlime sa aby uzrela svetlo sveta enviromentalna policia zriadena pod ministerstvom ZP nie MINV potom bude mozno koncene v tomto smere poriadok. Je to v plane ci sa to podari pri aktualnej politickej situacii je druha vec.
Inak pokial mi je zname z hladiska legislativy (prax je bohuzial ina) nie j polovnictvo nadradene ochrane prirody ziadnym sposobom, prave na opak polovnikom su ukladane ulohy vyplyvajuce z ochrany prirody. V principe polovnik by mal byt ochranar zo svojeje podstaty... Na tom sa uz dnes musi kazdy akurat pousmiat, ale ked bol moj dedo horarom a cital som jeho odborne knihy tak to tak kedisi nozaj bolo. Polovnici sa stazuju na ochranarov, ale keby si robili svoju pracu ako im prinalezi, nebolo by ochranarov treba.
25.09.2022 - 12:32:01
00
Kto jazdí z Čmelka po zvážnici na Trojarovú...tak pozor,tá cesta je vo vyznačenom úseku v katastrofálnom stave...pravá strana smerom dolu ako tak, ľavá prerušená dvomi, tromi rigolmi od vody a v strede cca 80cm jarok....ak budem chceť vidieť podvozok svojho auta už viem kam treba ísť🤣...

Prílohy:

Komentár súboru: Šachta Trojarová
20220925_112433.jpg
20220925_112433.jpg 271.29 KiB thumb_up3thumb_down

Screenshot_20220925_144134_Mapycz.jpg
Screenshot_20220925_144134_Mapycz.jpg 123.24 KiB thumb_up0thumb_down

25.09.2022 - 14:49:07
00
ll09 napísal:
Ak sa niekto zajtra chystá na maratón (Kaktus bike), trasa vedie aj od vrchu Strmina dolu na asfaltku a ďalej na H. Hajdúch. V rýchlom zjazde pod Strminou vpravo za posedom pozor na dva priečne odvodňovacie žľaby. Nie sú ostré, ale sú tak na koleso. Vidieť ich až na poslednú chvíľu (nie sú označené). Podobné ako je ten pod Maninou smerom na MS, ktorý sme tu pred časom riešili.

Prvy bolo Treba skocit druhy bol v pohode. Este Raz vdaka za heads up.
25.09.2022 - 15:51:42
10
scarinko napísal:
nesuhlasim, s blbou geometriou musis mat bud nasobne viac sily alebo to proste nedas. Velmi rad kazdemu poziciam moj bike a ukaze mi to ako to na nom da.


Pravidelne sa tu "vyhovaras", ze na tvojom biku su traily narocne, lebo mas strmy hlavovy uhol. Nie je nahodou strmy hlavovy uhol vyhoda na konske hlavy (25-30%)?
Tiez si myslim, ze Konske Hlavy su jednak o nohach (ci vydrzis slapat 4-5W/kg pocas tej strmej pasaze), a potom o technike slapania (plynule aby nepresmykovalo koleso), praci s taziskom a vybere stopy. Ale moderna geometria s polozenejsim hlavovym uhlom je ti na skodu, lebo predok ti vyrazne viac tancuje. Ak to niekto neda na XC bicykli, ci uz starom alebo novom tak to nie je chyba bicykla.
25.09.2022 - 15:52:50
03
lubo_j Hned na uvod, nejde o obhajobu scarinko alebo tvrdenie, ze za vsetko moze bike, aby si to niekto zle nevysvetlil. Ale mal som moznost zo scarinkom vymenit bycikle a vyskusat si stupanie okolo 19% (viac sme po ruke nemali). Miestami to malo iste aj viac a bola to trocha erodovana zvaznica.
Problem nie je uhol HZ ale kratka zadna stavba, kratka geometria celkovo, uhol sedlovej trubky, ktora posuva tazisko pri sedeni skoro za zadnu os, grip (plast, tlak...).
V tomto konkretnom pripade si trufnem povedat, ze sa na ten bike "vyhovara" uplne opodstatnene. Uz kopec okolo 20% nie je mozne ist v sedle, lebo sa prekotis v zad a je jedno, ako mas dobru techniku sliapania. Ma uhol sedlovej trubky hadam k 69 stupnom. A tusim aj dlhsiu vidlu ako to ma mat. (Scarinko ked tak ma oprav). Pridaj kratku zadnu stavbu a 27,5" kolesa a mas wheelie masinu. Ked to ides v stoji, je tazsie udrzat plynule krutenie a zacinaju problemy s gripom, lebo mas odlahcene zadne koleso a riaditka oprete o stehna. Mna to vdaka nizkemu predku a velmi sirokym rajdom na dany typ biku nutilo sa zohybat aj v stoji a tym padom som jednak nemohol zatlacit do pedalov optimalne a stale mal prpoblem udrzat tazisko kde som potreboval. Sklor som na tom chodil pri kazdom zabere vpred/vzad hore a dole a tym padom stale menil nechtiac rozlozenie hmotnosti na biku . Suma sumarum, na mojom biku to stupnie jazdim kludne 4-5x denne a ani nad tym nerozmyslam, kludne idem po sediacky, na Scarinkovom biku to bol boj a to si myslim, ze technicke vyslapy celkom viem. A najdolezitejsie na mojom biku to Scarinko vysliapal uplne v pohode a to ma ten bike tak o 2kg viac nez ten jeho. O kondickle to teda iste nebude.

PS:Mame zo scarinkom velmi podobnu vysku aj ked ine proporcie ruk a noh.
25.09.2022 - 18:19:03
15
keyboard_arrow_up