Vďaka za pozretie.
Ono po toľkých nočných výjazdoch mi to nepríde ako niečo "výnimočné", jediný rozdiel oproti "normálnemu výjazdu" je potreba zobrať si svetlo. Samozrejme, keď ide človek sám a hlavne do končín, kde veľa ľudí nechodí, je vždy riziko, že sa niečo prihodí. Ale to by potom nebol pravý nočný výjazd, keby bolo všetko ľahké, jednoduché a bezrizikové. Treba s tým počítať, neriskovať a vychytnávať si tmavý les a jeho zvuky
Toto obdobie je z celého roka najvhodnejšie na nočné výjazdy, stačí ísť pred piatou von a už je tma. Teploty pokiaľ sú plusové, tak sú tiež fajn. Bezvetrie je bonus.
Rozprávka o medveďovi je síce pekná, ale ja sa diskutovania o tej téme zúčasťnovať nebudem a ani ju čítať nebudem. Už je to smiešne. Pokiaľ neuvidím fotku (video) medveďa ako tancuje na nejakom turisticky známom malokarpatskom mieste alebo ho neuvidím zočivoči, tak neuverím

Ak by aj bol, nech je, je tu doma, ale bolo by mu určite smutno. Plus určite by sa na neho v momente chystala ozbrojená čvarga.
Ten strom na fotke 1 bol pokusný objekt na možnú dlhú expozíciu a čiary hviezd. Pokus nedopadol uspokojivo,
svetlo z Lozorna je príliš silné, kazí fotku. Možno namiesto IS1600 a 5 minút, skúsiť ISO200 a 40minút. Výsledok by mal byť rovnaký, ale čiary hviezd dlhšie. Alebo potom niekoľko desiatok expozícii po 30sekúnd. To ešte uvidím.
Fotka tri je hnusná, hmlu sa mi nepodarilo zachytiť podľa predstáv.
Už pri jazde hore na Skalu bolo po lúkach plno zverov (danielia), na Lintavách prekvapivo nič. Ako som tam už pri tom strome stál a dozeral na fotiaci foťák, tak z kraja lesa niečo šuchotalo a namierilo si to smerom ku mne. Svetlo som nemohol použiť, na fotke by bolo vidieť. Tak som len vydával odstrašujúce zvuky. Pomohlo, zver (alebo čo to bolo) sa stiahlo.
Zo Skaly bolo počuť jedného silného ručajúceho daniela. Nemal mu kto odpovedať, tak potom prestal. Bolo to zo smeru Turecký vrch-Jablonové. Následne modrá značka a lesná cesta na Košarisko bola fajn, nič som tam nestretol.
Mám rád bezvýznamné dlhé príspevky kde píšem svoje zážitky a úvahy

Ale krátko sa na položené otázky odpovedať nedalo. Neskôr to tu zredukujem, nech tu tento príspevok nešpatí.
Dnes možno pôjdem opäť niekam, ale neviem kam, keby sa chcel niekto pridať. Možno Pajštún cez Košarisko, prípadne ma napadol Svätý Jur, tam som po tme ešte nebol. Alebo niečo iné.