Jo, to je neprijemne, ale ani nie v zime, ale pri urcitych podmienkach, ktore teda sa vyskytuju hlavne v chladnom pocasie. Ale poznam to .. hlavne ak ma clovek dioptricke. Potom si mozem vybrat .. ist skoro naslepo bez , alebo naslepo s ...ale ked je suchy mraz, tak je to v pohode obvykle. Vsak niekedy musime doubla zobrat
Nemam tretry a bez tretier neviem uz jazdit. Ale mam sa v plane cez zimu daco naucit tak budem chodit do parku. Chapem ze v meste je sneh a mraz onicom ale ja mam rad sneh len skoda ze za chvilku budem rozpravat otom synovi, ze ked boli vianoce mali sme sneh:) Ak sa ti zahmlievaju okuliare daj si dole prilbu + su aj s antifog vrstvou aj sprej je tusim nato. Som myslel tak ked je cez den max 15°C Dnes som dosiel do mesta a bolo 10°C ale uz som nohy citil.
double: tak si daj normalne topanky .. ake mesto ? Pisal som nieco o meste ? Antifog alebo prilba dole ? Ani jedno nefunguje Jedine kontaktne sosovky a utierat.
lto Oblecenie na zimu je dobra vec, ale co je podla mna tak isto dolezite je aj otuzilost. Poznam par kolegov co si kupili dobre oblecenie na zimu, ale prechladnu tak ci tak a po urcitej dobe to vzdali, lebo boli viacej v posteli ako najazdili. Takze aj na tej otuzilosti treba popracovat, lebo ta sa neda kupit.
No jo, oblecenie neochrani napr. priedusky a ked na to niekto vbehne zhurta bez pripravy na chladny vzduch tak nie je problem aj s normal imunitou skoncit ako marod.
najlepsie je jazdit stale a telo si zvykne na zmenu. Napriklad teraz som zvyknuty na teploty 25-30, a tak mi je pri sucasnom ochladeni uz vecer hore v lese zima, no pritom viem ze ked si zvyknem, tak nebudem mat ziadny problem a postupom casu nebude problem ani -8 v zime. Tym ze je to ochladzovanie take pozvolne, nie je to ziadny neprijemny teplotny sok.
seth: aha, ty si myslel taku otuzilost .. jasne, to ano, mne hned vyvstalo na mysel kupanie v jazere pri 3-4 stupnoch .. ale ono hlavne treba drzat v teple a suchu koncatiny (hlava, prsty na rukach, na nohach) a oblicky, potom je cloveku teplo. A nohy .. sucho,teplo. Pravidelne jazdenie je asi najviac.
ked uz nic ine, tak aspon treba mat pri sebe tenku ciapku, a v pripade klepania kosy si ju nasadit. Cez hlavu unika najviac tepla a tak aspon ta cepicka trochu pomoze.
Skorej je to o formulacii, ale nie o tom ako prebieha odovzdavanie/strata telesneho tepla do prostredia. Cez nechranenu hlavu, ked je zvysok tela chraneny samozrejme unika najviac tepla ... Ale skus dlhodobo testovat, ze budes chranit hlavu a nie ruky a das nam vediet tvoj zaver, ze cez ruky unika najviac tepla koniec OT
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Asi to zase ostane na nas dvoch:) No aspon sa ponahaname dole kopcom:)