Ja si v lese zvyknem pískať, alebo keď nie som sám, tak udržiavam hlasnejší dialóg
Či však tieto spôsoby plašenia stačia, netuším.
Inak ma zatiaľ na výjazde vyplašila najviac divá sviňa -pri ceste v dedine, na druhom mieste je srnka, čo mi prebehla skrze cestu asi 5 metrov pred kolesom a tretie miesto drží obrovský vták, asi kaňa, jastrab alebo niečo také, čo najskôr zašuchtalo v kríkoch a potom vyštartovalo mne tesne ponad hlavu
Kto chodíte na Veľký Polom cez českú stranu, konkrétne v Šancoch pri škole odbočkou doľava, tak tam je od jesene nová asfaltka až po štátnu hranicu, nasleduje slovenský lesný, nespevnený úsek (cca 600 m do kopca), aktuálne jemne podmáčaný, ale zjazdný. Potom už klasická križovatka, kde sa dá ísť na Korcháň, Polom, či do Olešnej. Dnes som to tam bol obzrieť, tak prikladám fotky:
No medveda som este neodfotil (isto, radsej ho ani nefotit). Mna co celkom vylakalo tak vecer okolo 23h na zakopeckej ceste (poznate nie? z CA od Krkosky) asi 6 svietiacich oci v lese.. som siel s kamaratom a sme "jemne" pridali. No a potom dolu nas postrasil zajac, sme valili z kopca asi 40kmh a ten borec nam vbehol z boku-z lesa do cesty, pomedzi nas, chvilu bezal vedla nas a potom ho to prestalo bavit a rozhodol sa nas obehnut, a potom zmizol na druhu stranu cesty. Takze taky zazitok ako nas zajac obehol v noci
Kava hej tu cestu poznam, tam je popri ceste aj taky tabor pre deti nie? Som sa tam bol previest a sami indiani tam.. deti mali neaku hru
Čaute, v nedelu ideme na cestných bike okruh KNM - Stará Bystrica - Oravská Lesná - Zázrivá - Terchová - Lutiše - St. Bystrica - KNM - Kto má chuť sa pridať tak štart o 10:00 Lidl KNM. Alebo cca 10:40 Krasno - bus zastavka smer Bystrice. Tempo:svižné
Čaute, v nedelu ideme na cestných bike okruh KNM - Stará Bystrica - Oravská Lesná - Zázrivá - Terchová - Lutiše - St. Bystrica - KNM - Kto má chuť sa pridať tak štart o 10:00 Lidl KNM. Alebo cca 10:40 Krasno - bus zastavka smer Bystrice. Tempo:svižné
ja som idiot som si to zle prečítal no neva lebo bol som aj v sobotu aj v nedelu jazdiť kade tade len ja si rád pospím a ked vidím tie zrazy o 9 ráno vždy sa nato vykašlem a idem sám naobed
Pekné fotky! Toho Libušína večná škoda, ale keď už rekonštruujú, tak je dobre. Ja včera Stará Bystrica, dnes Vysoká nad Kysucou (išiel som presnú trasu Kysuckého maratónu). Samé roviny zatiaľ. ale spolu za dva dni 107 km a objemy pomaličky naskakujú
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.silvarium.cz/zpravy-z-oboru-myslivost/v-mostech-se-toula-medved-horizont
Či však tieto spôsoby plašenia stačia, netuším.
Inak ma zatiaľ na výjazde vyplašila najviac divá sviňa -pri ceste v dedine, na druhom mieste je srnka, čo mi prebehla skrze cestu asi 5 metrov pred kolesom a tretie miesto drží obrovský vták, asi kaňa, jastrab alebo niečo také, čo najskôr zašuchtalo v kríkoch a potom vyštartovalo mne tesne ponad hlavu
Ale s divými sviňami to asi nie je až tak zlé, keď sa takto chovajú:
zdroj: https://www.facebook.com/pages/Kysuce-v-obrazoch/161359183973940
Kava hej tu cestu poznam, tam je popri ceste aj taky tabor pre deti nie? Som sa tam bol previest a sami indiani tam.. deti mali neaku hru
Počasícko aj partia bola cool