mam 174cm a 16" mi je akurat. (je to sice full a virtualne 17.5" - co to vlastne znamena? divne trek cislovanie). predtym som mal HT 19" a v uzkych klukatych singloch to bolo hrozne. ale hej bolo to ako lietadlo - stabilne...
Marek co si tym chcel povedat ze nas klonuju ?
Ja mam 184 a dlhe nohy az po zem a sedi mi XC HardTail o akych sa tu bavime velkost M cize 18 a kedze borcovi vraj 20 tak preto som sa ho pytal na anomalie no
Edit: Specialized ma vrat mensie rami podotykam vraj.
Ten tvoj bike asi podla dvoj€ nebude typicke XC a tam narazame na gemetria vs jazdne vlastnosti
no ja mam 183cm a jazdim na 19 palcovom rame od kony ale 350mm sedlovku mám vysunutú skoro na doraz (cca 0,5cm rezerva)... 20 palcovy ram sa mi nezda az taky velky..
opäť to prišlo ku veľkostiam a výške jazdcov .. ja mám 183 cm a 20 od meridy.
nevidím tam problém pri zjazde a ani pri jazde do kopca. Myslím še do závisí od posedu. nemám ani jednu podlošku pod predstavcom a sedlovku tak na 25cm. Jazdí sa mi dobre a viem že tu budu ohlasi. ... ešte raz "JAZDÍ SA MI DOBRE" !!!
......kazdemu sa jazdi dobre na niecom inom a myslim ze nejde len o vysku ale i techniku jazdi a kazdy ram ma ine vlastnosti v terene ja neviem ja som mal 19,5 ram teraz mam 17,5 sice je to nezvyk trocha ale niaky velky rozdiel necitim ani do kopca a s kopcov je to ovela lepsie..... NO PROBLEM dobry jazdec zajazdi na hocicom
ono je někdy dost problém srovnávat 19" a 20" tadle míra nic neřekne o délce rámu a ve výsledku může být klidně 19" jedné značka větší než 20" jiné z načky
Ahojte,ja som verný jednej značke a tou je MERIDA. Horák mám magnesium elite je super rýchlik,super tlmí,super váha v rátane rohov a pedálov 9.229kg a cesťák mám sculturu evo target6 zatiaľ ešte nejazdený.
Ten ram No Saint je teda dobra parodia na XC geometriu (vyjazdy do kopca) - chybaju mu "len" cca 4 cm dlzky na tu velkost 20". To by som tam musel vozit minimalne 120 mm predstavec aby to vobec bolo ako-tak pouzitelne a to neoblubujem natiahnute posedy.
nazdar ja nam 20ku od meridy a 120ku predctavec bez podloziek a opacne na moju vysku 181cm jak rit na serbel.a vysha zdvihu 115mm.... 350ka sedlovka ma 0,5cm rezervu
nekedy v minulosti som mal autora 19ku a bol teda dlhsi ,tam som musel mat 9cm predstavec lebo moje hnaty nedociahli.....a furt ma na nom bolel chrbat
potom to bol cesky Twistwer 20,5 a ten bol jak kamion v porovnani s meridou bol na urovni 22palcekov vhodny tak od vysky 190cm..
mam 174cm a 16" mi je akurat. (je to sice full a virtualne 17.5" - co to vlastne znamena? divne trek cislovanie). predtym som mal HT 19" a v uzkych klukatych singloch to bolo hrozne. ale hej bolo to ako lietadlo - stabilne...
Tak k tym Trekom. Ja mam Trek Fuel EX, virtual 19.5 / actual 18.5. Aktualna velkost (dlzka stred - koniec sedlovej trubky, pre porovnanie s vyssie uvedenymi A) je 47.0 cm, tj 18.5". Ale dlzka priblizuje ten bike k 20" bikom - C 62.7 cm. Uhol sedlovej trubky 72.5, hlavovej 69.0. (A este, mam okolo 184 cm).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja mam 184 a dlhe nohy az po zem a sedi mi XC HardTail o akych sa tu bavime velkost M cize 18 a kedze borcovi vraj 20 tak preto som sa ho pytal na anomalie no
Edit: Specialized ma vrat mensie rami podotykam vraj.
Ten tvoj bike asi podla dvoj€ nebude typicke XC a tam narazame na gemetria vs jazdne vlastnosti
nevidím tam problém pri zjazde a ani pri jazde do kopca. Myslím še do závisí od posedu. nemám ani jednu podlošku pod predstavcom a sedlovku tak na 25cm. Jazdí sa mi dobre a viem že tu budu ohlasi.
Horní rámová trubka (mm)_AH_ 605
Sedlová trubka (mm)_C_ 455
Rozteč zadních patek (mm)_ 135
Délka zadní stavby (mm)_D_ 420
Úhel hlavové trubky_Q1_ 70.5
Úhel sedlové trubky_Q7_ 73
Posazení střed. složení (mm)_H_ 30
Šířka středové mufny (mm)_ 30
Rozvor kol (mm)_w_ 1082
Předsazení vidlice (mm)_F_ 38
Hlavová trubka (mm)_L_ 145
Délka vidlice_G_ 450
* A - sedlová trubka (střed - konec sedlové trubky)
* C - horní rámová trubka (měřeno vodorovně střed - střed)
* D - hlavová trubka
* F - úhel sedlové trubky
* G - úhel hlavové trubky
a pre porovnanie 18" 457(A) 560(C) 125(D) 73°(F) 71°(G) 1275g
480mm - 18,9"(A)
625(C)
pro Lefty(D)
74°(F)
69°(G)
* A - sedlová trubka (střed - konec sedlové trubky)
* C - horní rámová trubka (měřeno vodorovně střed - střed)
* D - hlavová trubka
* F - úhel sedlové trubky
* G - úhel hlavové trubky
potom to bol cesky Twistwer 20,5 a ten bol jak kamion v porovnani s meridou bol na urovni 22palcekov vhodny tak od vysky 190cm..
Tak k tym Trekom. Ja mam Trek Fuel EX, virtual 19.5 / actual 18.5. Aktualna velkost (dlzka stred - koniec sedlovej trubky, pre porovnanie s vyssie uvedenymi A) je 47.0 cm, tj 18.5". Ale dlzka priblizuje ten bike k 20" bikom - C 62.7 cm. Uhol sedlovej trubky 72.5, hlavovej 69.0. (A este, mam okolo 184 cm).
Teda ak sa mylim tak ma opravte