author basic 06
author traction 06
kona caldera 06
kona hoss delux
merida Matts TFS 900-V
merida Matts Sport 500 TFS
Vsetko sú to rámy do cca 5000Sk.
Na bicykli by som jazdil vačšinou asi nejake lesíky a pod-skrátka prírodu...a chystam sa s kamosom na taku dvajtýždnovu turu v rôznom terene tak postupne kupujem nove veci..Mám kupenu výbavu shimano lx V-Breaky..takze ziadne kotúče a ani moc po kotúčoch netúžim...a dalsi fakt ze moja váha je okolo 100kga výška 180cm..tak za aby som nekupil nejkaky rám ktorý sa pdomnou zlomí..
Mylsím že najlepší by bol mozno hoss delux ale ten ja apson sa mi zda iba na kotuce..a o meridach tu bolo pisane par krat nic lichotiveho a authory neviem..páči sa mi caldera..ale bojím sa kôli mojej váhe..a vraj kona ma kratsi rám, nebodem sa na nej blbo cítit ak je malá..
Skúste napísať nejaké vaše názory.díky
Ja som spokojny. Kludne ich kup.
Ak budes jazdit serioznejsie, tak pri tvojej vahe aj tak kazdy rafik coskoro prebrzdis a budes kupovat novy, takze ak by sa ti nepacil, tak potom vymenis.
Tuto kombinaciu som mal cca. 1 rok. Bez problemov, vzdy stacili 2 montpaky a islo to lahko.
Ten plast nakoniec doplatil na toto:
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?p ... ght=#84395
a potom sa donho aj monpaka lepsie zmestila
no hej presne o toho som mal zäujem alebo o 2007...ale nieje nikde možné dostat tento rám..a ten hoss hej ten je fajn pekny..ale ten je iba na kotuce...a ja mam vecka...
v pondelok idem do kaktusu a uvidím ako sa s nimi dohodnem možno yb boli schopný niečo objednať...
no hej presne o toho som mal zäujem alebo o 2007...ale nieje nikde možné dostat tento rám..a ten hoss hej ten je fajn pekny..ale ten je iba na kotuce...a ja mam vecka...
v pondelok idem do kaktusu a uvidím ako sa s nimi dohodnem možno yb boli schopný niečo objednať...
aku velkost rámu si mam na tej meride vybrat..mam 180cm..momentálne mamram 19tku...ale merida ma len 18 a 20...radsej by som sa mal prikloniť k tej 20tke?
a aky plast doporucujes?ja planujem michelin country mud
clovece, to si musis vyskusat, budes na nom hodiny sediet, tak nevyberaj podla tabulky, zalezi aj od dlzky noh a posedu, uz bolo napisane, ze Merida je dlhsia, ak ti taky posed bude vyhovovat??? hm
dost ine ako Kona
aku velkost rámu si mam na tej meride vybrat..mam 180cm..momentálne mamram 19tku...ale merida ma len 18 a 20...radsej by som sa mal prikloniť k tej 20tke?
Ja mam 182 a 20-ku, uz druhu, 18 som skusal, je uz myslim dost mala, ale je to tak na hrane, treba zrejme oskusat, trosku sa zviezt
mam 184cm a jazdim 18" s najvacsou spokojnostou
18" - závodnejšie ambície. Doporučil by som ale sedlovku dĺžky 400mm.
20" - "turistickejší, dlhší posed". Sedlovka by stačila 350 mm.
Mimochodom. Krásnu bielu TFS 900V 18" mám zavesenú na strope a caká na svojho majiteľa.
Ja som za 18" pri závodnejších ambíciách. hehe