Zdravim chcel som si kupit moj prvy bike paci sa mi cube reaction race 2020 model https://www.kaktusbike.sk/horskybicykel29kolesa/cube-reaction-race+51739/ ale jak ciotam tak ten sram asi neni moc dobry neviete poradit ?? nechcem kupit nieco co mi zacne po par km praskat alebo budem muset hladat kde je problem a upravovat to... dik
Každá značka bicykla to má takto. S tým nenarobíš nič. Treba kúpiť a jazdiť. Je to orientačné číslo a ak tam sadneš s 10 kilami navyše tak sa určite nič nestane.
To vedľa ten batoh že 25kg je akože si môžem naložiť toľko ? Ktej váhe bike+ja ? Neviem sa teraz rozhodnut teraz medzi Canyon exceed alebo Cube c62 hlavne kto má kvalitnejší rám Canyon dáva záruku 70 mesiacov Cube iba 36 to je mega rozdiel...
K serii c:62 nemôžeš naložiť nič. Je to už "závodný" bike... Ku kvalite rámom canyon tu je na to špeciálna téma a v nej XY strán večerného čítania. A ak nevieš servisovať, lepšie na tom budeš s cube. Kúpiš v kamennej predajni a aj prípadnú prasklinu rámu poriešiš cez nich a nie DHL kuriéra. Ďalšia kapitola canyon je o šťastí a o ružencoch, ktoré sa musíš pomodliť aby ti bike došiel v poriadku. Všetko má svoje pre a proti. A riešiť 5 ročnú záruku namiesto troj je to posledné, čo by ma na biku trápilo.
Judy neni zla, je to taky slusny zaklad. A ano, reba je nad judy. Ak vyberas medzi race a pro, zobral by som pro. Myslim, ze race za tie 4 stovky naviac nestoji
1. Bicykel nad 1000 eur by si mal kupovať človek, ktorý už vie, čo chce a má s tým ako také skúsenosti...a nie riešiť pedále za 100 EUR. Príde mi to ako keď si niekto kupuje auto a najdôležitejšie pre neho sú elektróny. Ak nemá možnosť odskúšať , ísť do viacerých predajní a nechať si poradiť od normálnych predajcov, vyspovedať mechanikov a z toho si spraviť názor, na internete je kopec pisálkov, čo majú skúsenosti len z prečítaného, v reále nemajú zažité.
2. Kazeta ani menič Sram GX nepuká, nevydáva žiadne zvuky a celkovo je úplne vyrovnaným konkurentom XT od shimana, ak nie i lepším. Shimano radí ale pocitovo hladsie, bezproblémovejšie - Sram robí trochu rachot.
3. Všetky bicykle vysokým počtom prevodov vzadu sú chúlostivé na nastavenie meniča - vyžadujú rovný rám a najmä rovnú rámovú pätku. Taktiež dochádza pri nich k rýchlejšiemu zničeniu kazety, ak človek zanedbá údržbu a výmenu reťaze. Vtedy to puká, praská na niektorých pastorkoch, má tendenciu byť večne zle nastavenými. Bavíme sa o rade GX, ktorá je úplne v pohode. Hovorím preto, lebo SX je shit a extrémne citlivá na správne radenie. Od shimana je SLX úplne prijateľné, Sram od GX ...toto vystačí 95 % používateľov. Drvivá väčšina potiaži je vzniknutá nie chybou komponentov, ale nesprávnym radením a údržbou.
4. Pokiaľ tomu človek riadne nakladá, venuje sa tomu i ako zapálený amatér i keď bez pretekov, musí počítať s faktom, že cyklistika vôbec nie je lacný koníček a komponenty sa mu jednoducho opotrebujú. budú vyžadovať výmenu ...a taktiež ak je pako a nevie sa starať, radiť a jazdí ako prasa na nevhodnom bicykli, čo valí cez šutráky ako z Teryho chaty a čuduje sa, že sa mu krivia ráfky, ochádzaju ložiská, menič permanentne zle radí, tŕpnu ruky, bolí riť alebo chrbát... záver - za 95% problémov bicykla môže jeho majiteľ.
jo dik za rady ale co sa tika tych pedalov ktore su lepsie tie cube all mountain alebo shimano gr 500 popripade este shimano xt tie vyzeraju este sirsie ako tie gr500 hlavne aby sa natom dobre slapalo v teniskach mam trocha vecsie nohy 46ky a tie shimano xt sa celkom siroke ta velkost L ...tych 25euro hore dole mi je uplne jedno. dik
Mám GR-500 a bez problémov. Nosím v obyčajných teniskách (trailové bežecké , majú hrubú podrážku, keďže ja chodím výjazdy kde sa aj veľa tlačí - nie je forma) a noha drží parádne. Z pinov som odobral tú vyššiu podložku. Zahryznú sa a s nohounepohneš ani milimeter. A už nerieš zbytočnosti.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.cube.eu/sk/2020/bikes/mountainbike/hardtail/reaction/cube-reaction-c62-race-greynorange-2020/
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/ploche/shimano-pedale-mtb-flat-m828-saint.html
-12% Shimano MTB PD-GR500 platformové pedále
51,99 € -12%
MOC 89,99 €2. Kazeta ani menič Sram GX nepuká, nevydáva žiadne zvuky a celkovo je úplne vyrovnaným konkurentom XT od shimana, ak nie i lepším. Shimano radí ale pocitovo hladsie, bezproblémovejšie - Sram robí trochu rachot.
3. Všetky bicykle vysokým počtom prevodov vzadu sú chúlostivé na nastavenie meniča - vyžadujú rovný rám a najmä rovnú rámovú pätku. Taktiež dochádza pri nich k rýchlejšiemu zničeniu kazety, ak človek zanedbá údržbu a výmenu reťaze. Vtedy to puká, praská na niektorých pastorkoch, má tendenciu byť večne zle nastavenými. Bavíme sa o rade GX, ktorá je úplne v pohode. Hovorím preto, lebo SX je shit a extrémne citlivá na správne radenie. Od shimana je SLX úplne prijateľné, Sram od GX ...toto vystačí 95 % používateľov. Drvivá väčšina potiaži je vzniknutá nie chybou komponentov, ale nesprávnym radením a údržbou.
4. Pokiaľ tomu človek riadne nakladá, venuje sa tomu i ako zapálený amatér i keď bez pretekov, musí počítať s faktom, že cyklistika vôbec nie je lacný koníček