viete mi kompetentny so skusenostami poradit novy HT do 3,5t €?
Mam aj nejakych adeptov, ale so ziadnym nemam skusenosti, totiz nikdy som na karbonovom ht nesedel.
Tu su moji adepti:
1. Haibaik greed RC 2011, 2. Merida 0.nine team-D 2010-2011, 3. Scott scale 10 - ale len 2010, lebo na 2011 uz posunuli metu moc vysoko..)
Merida mi co do vahy a komponentov vychadza na 1 mieste, ale je zaroven aj cca o stovecku drahsia ako dalsie dva biky - po prepocte komponentov sa mi ale zda, ze cenovo nema konkurenciu a ta stovka navyse je "smiesna". Potom Haibaik 2011 ma zas oproti scottu lepsie kolesa (cb cobalt), ale zase radenie ma komplet len xt (uz nie sram x.0), inac celkova vaha je u oboch uvadzana rovnako 9,3kg. Na meride a haibaiku sa mi pozdava aj ten "pruzny zadok - princip plochej pruziny", neviem ci to ma aj scott - merida to vola flex stay.. Neviem do akej miery je to funkcne, ale len s citania recenzie o tej meride som sa docital, ze to zas nie je az take prevratne, ako si na to merida robi velku reklamu.
Ostatne znacky som uz nejako moc neriesil, tak ak by bolo aj cosi zaujimavejsie, nebranim sa dalsim navrhom, ale najskor inklinujem k tym, co som uviedol.
Chcem to na dlhsie, preto hladam nieco lepsie, na com nebudem musiet po kratkom case nic menit. Nejdem to kupovat za plne ceny (ako asi nikto), ale porovnavajme to teraz s cenami, co su na pulte, aby to bolo vyvazene.
Dik za rady!
m.
Pozri: http://www.scott-sports.com/cz_cs/product/10024/55436/217936
Dole mas pouzite technologie.
Inak by som asi tiez skladal.
Ale ked uz sme aj pri tom skladani, na aku cenu by som sa podla vas dostal, keby som si zlozil z novych dielov napr. tu meridu?
ked uz naozaj som uplne bez vkusu, tak by u mna zavazila aspon znovu-predajnost...
P.S. Skladanie mne osobne tiez nie je prilis po chuti - ak vyrobca ponuka komplet bajk ktoremu nemam v zasade co vytknut a maximalne vymenim sedlo za osvedcene (za tu cenu by to tak uz malo byt), tak by som tiez kupil hotofku. Ak treba menit viacero veci aby to bolo podla predstav, tak potom ma zmysel zacat uvazovat o skladani.
inymi slovami, haibike sa ti nepaci...
nesnaz sa svoje pocity prekrucat na fakty, je to len zmes dohadov a pocitov
aj s tym ramom je to to iste... kludne sa moze stat ze ramy hai a napr. scott, resp. spesl pochadzaju z tej istej vyrobnej linky... ty predpokladas ze je to inak
ten kdekto su taiwanske firmy Hodaka a Giant
dost genericky vyrobca ramov pre kdekoho
A teraz vsetci do mna
10/2010:
Swiss multisports and bicycle supplier Scott Sports announces that all of their carbon frames and forks will be exclusively manufactured in a brand-new high-end production plant located in Southeast China. According to a press release the 6,000 m² facility is: “Currently transforming from a four months testing phase into its production phase”.
The new plant is equipped with the latest state-of-the-art machinery such as automatic and computer aided molding, new CNC trimming equipment, electronic visual sensors, computer aided structure analysis system and a fully automatic vacuum system painting facility. All products are constantly tested using in-house EFBE testing equipment “in order to maintain the highest standards in regards to safety, maximum weight, stiffness and intended ride characteristics of each individual Scott frame and fork”.
According to Scott Sports’ vice president Pascal Ducrot the plant was build up together with the company’s longtime Asian manufacturing partner: “This is a calculated decision to open our new plant in Asia and it is because we can count on the production experience and our long-term partner…the environment in Asia allows us to benefit from new developments not limited to bike production, for example the aerospace business.”
He also points out that it takes a lot of know-how from the factories and their employees in order to build high-tech and high-end products such as Scott’s carbon bicycle frames and forks.
aj s tym ramom je to to iste... kludne sa moze stat ze ramy hai a napr. scott, resp. spesl pochadzaju z tej istej vyrobnej linky... ty predpokladas ze je to inak
Hlavne, ze Ty pises len fakty a nie subjektivne domnienky a predpoklady, ze?
a co sa tyka scotta a jeho karbonovych ramov... na informaciu zo 10/10, ze scott otvara fabriku na ramy a ukoncuje testovaciu fazu sa da pozerat aj inym sposobom...
naproti tomu moze hai brat ramy od producenta ktory to seka v milionoch kusov uz X rokov..
naozaj by som podla nalepky na rame nehodnotil produkciu, toboz ak o tom nemam ziadne exaktne poznatky
Inak najviac sa bavim na tej Tvojej obhajobe preco ani neporadis - vychadza mi z toho totiz to, ze radit nemoze asi vobec nikto z fora, lebo radit mozu predsa len ludia, ktori priamo vyvijaju jednotlive typy karbonovych vlaken/tkanin, prip. ti, co pracuju priamo na linke vyrabajucej ramy, nie? Ved vsetci ostatni predsa pisu len subjektivne a nemaju to podlozene meraniami a faktami, takze nemaju pravo napisat svoj nazor a poradit. Len sa potom divim, ako to, ze bez hanby radis v inych temach a podsuvas svoje subjektivne nazory aj ked nie si od fachu.
P.S. Ja som nikomu nic nepodsuval, pisal som svoj nazor na tie znacky podla vseobecneho rozhladu co mam ako aj ostatni, takze ak len mas nejaky osobny problem so mnou, tak moje prispevky kludne ignoruj alebo klikni v mojom profile na "Pridat ako nepriatela" a nemusis sa vobec zaoberat tym co pisem.