Ďakujem za tip, mám obavu z toho jednoprevodníka lebo nie som trénovaný amatér, skôr nadšenec pre jazdu v lesoch, horách, kopcoch.
Obávam sa kondície, ktorá je vraj na jednoprevodník nevyhnutná
Ja by som určite radšej brala Deore ako Sram SX. Odhliadnuc od toho, či je to dvojprevodník. A teda konkrétne pri týchto dvoch je najľahší prevod Merida 24/42 čiže 0,57 a decathlon 32/50 čo je 0,64 akže áno, Merida má ľahší ten najľahší plus širšie spektrum prevodov, pre hobby jazdca maximálne vhodné.
ale pozri na tie chudacke naboje na tej meride, taktiez uzke 20mm rafy... ten rockrider je bike podla dnesnych standardov, boost, fajnove siroke 30mm rafy, kratka zadna stavba, polozenejsi hlavovy uhol.. jazdil som 29 na rychloupinakoch, teraz na pevnych osiach.. je to sakra rozdiel, nekruti sa to. ci je uroven vybavy, deore, ci sx, to je v tejto cenovej kategorii uplne jedno. O prevody by som sa nebal.. Vymenou prevodnika za par eur sa to doladi viac do pomala, ale podla mna to nebude potrebne.
Oproti Kellys sa mi to zdalo lepšie na posed aj prevedenie a trošku menší sa mi zdal, vskutku aj tá kostra bola nižšie akoby položená, možno športovejšie, neviem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dobrý deň,
Ďakujem za tip, mám obavu z toho jednoprevodníka lebo nie som trénovaný amatér, skôr nadšenec pre jazdu v lesoch, horách, kopcoch.
Obávam sa kondície, ktorá je vraj na jednoprevodník nevyhnutná
Jozef
dnes som mal možnosť sadnúť na toho Spidera aj na Meridu, nanešťastie už nemali model 2019, tak je len 2020-tka a nejakých 30 € drahšia:
Merida big.nine 300 2020
Oproti Kellys sa mi to zdalo lepšie na posed aj prevedenie a trošku menší sa mi zdal, vskutku aj tá kostra bola nižšie akoby položená, možno športovejšie, neviem.
Prikláňam sa k Meride
https://www.merida-bikes.com/sk-sk/bike/47/bignine-500
https://www.merida-bikes.com/sk-sk/bike/559/bignine-300
tak by som to uzavrel s tým, že Merida zvíťazila vďaka atraktívnejšiemu vzhľadu, lepšej geometrii aj mierne lepšej výbave.
Od dnes som hrdým majiteľom nového bicykla po xy rokoch