Nazdar, asi pred mesiacom som objednaval https://www.canyon.com/en-gb/mtb/neuron/2019/neuron-al-7-0.html a zaujimalo ci ma niekto skusenostami alebo jazdil DH traily na Maline Brde - konkretne Intro DH alebo Monster dog s bikom s podobnou geometriou a vidlo a ak ano, ake to bolo a ci je to vobec mozne na takej vidle zist?
Ospravedlnujem sa ako som to zalozil v zlom vlakne fora.
Nazdar, asi pred mesiacom som objednaval https://www.canyon.com/en-gb/mtb/neuron/2019/neuron-al-7-0.html a zaujimalo ci ma niekto skusenostami alebo jazdil DH traily na Maline Brde - konkretne Intro DH alebo Monster dog s bikom s podobnou geometriou a vidlo a ak ano, ake to bolo a ci je to vobec mozne na takej vidle zist?
Tak neuron mi osobne príde skôr ako Trail bike a nie XC, ale až tak sa do toho nevyznám. Neplánujem tam žiadne čierne DH traily, ale dúfal som že aspoň červené celkom rozumne zjazdím. Rýchlosť ma až tak netrápi.
Pretože primárne neplánujem jazdiť Bikepark, ale skôr niečo na štýl trailového jazdenia a nejaké tie zvážnice. Bývam v Ružomberku a preto ma napadlo, že by som možno 1-2x do mesiac pri výšlape na Vtáčnik zišiel aj park, prípadne si tam dal tak 2-3 jazdy ak bude čas.
No objednávku meniť už nebudem, chcel som sa len informovať, či je to možné. Asi sa budem parku radšej vyhýbať alebo pôjdem len modré traily. Každopádne díky za info.
Ak mas velmi dobry skill tak na Neuron-e pojazdis aj v Malinom Brde, ale ten bajk rozbijes zachvilku (mozno po jednom dni). Ak nevies dobre jazdit tak ti nepomoze ani pomala jazda pretoze Malino je dost strme a brzdy tam uvaris uz po par metroch. Vidavam tam chlapcov na enduro bikoch ktori jazdit moc nevedia a po par jazdach to vacsinou zabalia. Jedine co na XC bajku v Malinom Brde zajazdis je Malina enduro trail (modra 10) co je vlastne len lahky singletrail. Na ostatne treba mat trochu skusenosti a hlavne bajk co Neuron urcite nieje.
Skill určite nemám aspoň nie poriadny, ale na RM Torrent 90 som zišiel 2x malinu + blizzard a nebolo to také strašné(až na to, že som bol exrtrémne vyklepaný). Nebolo to nič rýchle a určite nie niečo čo by som robil pravidelne a brzdy dostali solídne zabrať, ale inak to bike zvládol. Myslel som si, že také niečo Neuron v pohode zvládne, keďže podla popisu je určený na traily.
jj, ak je to ten novy Neuron, tak to bude OK na prevezenie sa ak vie co robi...ak by to bol ten povodny, to by bolo horsie Samozrejme Spectral by sa tam lepsie uzivil, na celodnove lanovkovanie ten Neuron stavany nie je...
Ak mas velmi dobry skill tak na Neuron-e pojazdis aj v Malinom Brde, ale ten bajk rozbijes zachvilku (mozno po jednom dni). Ak nevies dobre jazdit tak ti nepomoze ani pomala jazda pretoze Malino je dost strme a brzdy tam uvaris uz po par metroch. Vidavam tam chlapcov na enduro bikoch ktori jazdit moc nevedia a po par jazdach to vacsinou zabalia. Jedine co na XC bajku v Malinom Brde zajazdis je Malina enduro trail (modra 10) co je vlastne len lahky singletrail. Na ostatne treba mat trochu skusenosti a hlavne bajk co Neuron urcite nieje.
ja jazdím 10,2 a 9 ale na tam to už neni požitok ale boj na 120MM....zoj to zojdem ale nic moc .... brzdy som tam neuvaril 203 a 180mm
Je to model 2019... celodenné jazdenie tam určite neplánujem, ako som písal maximálne 2-3 jazdy nejaké víkendové poobedie možno 1-2x do mesiaca aj s výšlapom(lanovku riešiť neplánujem)... Som si vedomý toho, že Spectralu by tam bolo lepšie, ale to nieje primárny cieľ môjho jazdenia.
Ale už aspoň viem, že červené traily určite skúšať nebudem
no tu to uz pomaly zacina vyzerat ako na pinkbike, kde ak nahodou nemas 63HA 500 reach a aspon 150 zdvihy, tak patris na zvaznice a mimo nich sa radsej ani nepustaj, lebo si to neuzijes a iba sa natrapis
130-130 67HA bike mozno nie je idealny stroj v Kanade, ci Utahu, no na Slovensko ako univerzalny bike aj s tym obcasnym vyjazdom do bajkparku super
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na malino otrebuješ poriadne enduro a nie XCM bike na zvažnice... to by si ho po sezone rozsekal...
toto je na malino
https://www.canyon.com/en-gb/mtb/strive/2019/strive-cf-5-0.html
Ak mas dost najazdene,skusenosti a gule tak zjazdis.Ale natrapis sa.
ja jazdím 10,2 a 9 ale na tam to už neni požitok ale boj na 120MM....zoj to zojdem ale nic moc ....
Ale už aspoň viem, že červené traily určite skúšať nebudem
130-130 67HA bike mozno nie je idealny stroj v Kanade, ci Utahu, no na Slovensko ako univerzalny bike aj s tym obcasnym vyjazdom do bajkparku super
"The scope for these bikes includes occasional jumps up to a maximum height of 60 cm."
Však tam sem tam vidno panáčikov na HT a videl som dokonca na Blizzarde borca na trekking bike. Jasné, že si to nemal asi ako užiť.
Nemaj boba dole prídeš, nič Ti nezhorí a Spectral by aj tak praskol. 😈