Neviem sa rozhodnut medzi rafikmi jumbo a dartmoor chcel by som to vyuzivat na street no niekto hovori ze dartmoori su z masla ze radsej tie jumbo dakto ze darmoori su lachcie ako jumbo a jumbo ze si este tachsie takze neviem poradte diki
ale v pohode aj to jumbo.. je ťažši ale o to zrejme pevnejši, a ten profil by mohol udržať sekanie v pohode lebo ma aj dosť hrube steny naopak dopredu možeš dať niečo ľahšie ako jumbo napr raider ..
Ale chcel by som mat rovnake rafiky na zadnom aj na prednom takzesa treba rozhodnut medzi dartmoorom alebo jumbom a to jumbo je as taki tasky lebo jumbo ma vide aj lacnejsie ako dartmoor
pisal som už hore že fortress je pevnejši aj keď o niečo ťažši ako raider .. som za fortress dozadu raider dopredu a ked chceš obidva rovnake tak daj fortress aj dopredu aj dozadu..
Vyzeraju uplne rovnako len fortress je kus širši a raider vyšši, ale v podstate maju podobne polepy, taže daj dozadu fortress a dopredu raider jak bolo spomenute.
Nazdar.. nechcem zakladať novu temu tak to dam tu.. Aké mate skúsenosti s rafikom REMERX EXTREME JUMBO? Lebo jeho profil vyzera dosť pevne a chvalia ich.. tak budem vďačný za vaše odpovede
Neviem aky to ma vplyv na pevnosť ma podľa mňa vplyv hrubka stien rafika, material, a vlastne aj širka lebo čim je širši tak je menši vnutorny tlak na rafik. a dalej či ma rafik nity, či su diery vrtane asymericky.. celkovy profil rafika atd.
Podľa mňa, si treba všimať aky ma dany rafik profil (jeho prierez ako vyzerá z vnútra), podľa toho načo ten rafik ma byť prispôbeny.. napr na street som sa zamyšľal nad extreme jumbo preto, lebo ked si všimneš jeho profil, tie 2 priečky rafik spevňuju okolo dier na niple, čiže to drži lepšie pokope... a pitom je ten profil "vyšši" .. a zas BMX rafiky su nizke, širšie a maju zato hrube steny a su zvnutra tak poprepajane že vysledkom je extremna tuhosť ale zaleži aj od toho aku ma rafik hmotnosť (lebo podľa mňa čim väčšia hmotnosť tym ma na sebe viac materialu=rafik je tuhši)
[quote=""]lebo pri niektorych rafikoch pisu : "nizky profil", "stredne vysoky profil" ...
tak ci ma zmysel zamyslat sa aj nad tymto parametrom[/quote ]
v podstate na ráfiku s vyšším profilom je ťažšie ho zdeformovať smerom k náboju (spraviť vajce) a čím je ráfik širší tým je odolnejší voči osmičkám
ale dosť záleží aj od profilu samotného ráfiku...
a jazdil som brave discy (principiálne to má len vnútornú výstuhu menej ako extreme jumbá) a tie ráfiky vydržali dosť, takže jumbá na tom budú ešte o trochu lepšie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
sorry - je to uz dlho co som prec zo skoly
tak ci ma zmysel zamyslat sa aj nad tymto parametrom
tak ci ma zmysel zamyslat sa aj nad tymto parametrom[/quote ]
v podstate na ráfiku s vyšším profilom je ťažšie ho zdeformovať smerom k náboju (spraviť vajce) a čím je ráfik širší tým je odolnejší voči osmičkám
ale dosť záleží aj od profilu samotného ráfiku...
a jazdil som brave discy (principiálne to má len vnútornú výstuhu menej ako extreme jumbá) a tie ráfiky vydržali dosť, takže jumbá na tom budú ešte o trochu lepšie