Ahojte.poprosím o názor(radu) Dávnejšie som jazdil na CTM rocker z 26" kolesách ten doslúžil a zaobstaral som si nový CUBE stereo 120 pro na 29 kolesách. na starom boli plašte 2.3 nejaké lacné kenda, nový má Schwalbe Nobby Nic, Addix Performance, Kevlar, 2.35 . problém je ze tento nový na 29 ide fakt tažko,oproti 26 na CTM musím tahať ako blázom,ked presadnem na CTM ide krasne lahko Je to 29 kolesami alebo stačí zmeniť plašte?
Dakujem
priemerom kolies by to azda nemalo byť,pri rovnakých trasách som sa na 26" natrápil ,teraz na 29" ich jazdím "s prstom v nose"... (ten 26" nebol žiadny šmejd)
aj ked zamknem tlmiče nič sa nezmení,čo ma zaujalo jeden plášť váži takmer 900 gramov??? te je dosť nie?
Skúsim tam nahodiť niečo užšie z jemnejším dezenom a lahšie...
900 je v poho. Neviem čo jazdis ak dáš ľahšie plášte tak to nebude na nejaké rockgardeny v plnej paľbe. Ľahší a menej drsný dezén pomôže. Ešte bezduše sprav ak ich nemas
...nuž často krát vôbec nemá. Napr pri takýchto prípadoch:
Kúpil som elektrobicykel, ale je veľmi ťažký, zle sa mi šlape, keď vybijem batériu, čo mám robiť?
Kúpil som enduro fulla a o mnoho horšie sa mi šlape hore kopcom ako na starom HT, čo mám robiť?
Škrká mi reťaz, keď mám vpredu aj vzadu na najväčšom prevode, môžem to reklamovať?
Keď idem po asfalte s mojím horákom, hučia mi gumy, je to normálne?
Aký vhodný bicykel kúpiť, aby som vládala aj do veľkého kopca pri Dunajskej Strede?
Čo sypú cyklisti, ktorí zvládnu na bicykli i cez 100 km denne, je to normálne?
Tŕpnu mi ruky na hocijakom bicykli (bolí ma chrbát, riť, hlava, oko...), aký si mám kúpiť ?
Poraďte karbónovy full do 600 eur so zárukou...
Prečo sú tie bicykle také drahé, keď môj syn má celoodpružený bicykel z tesca za 200 eur? ....
skontrolovat, ci idu lahko kluky naprazdno, ci nie je zadrety stred, alebo nieco /idealny stav, zatocim dozadu klukami a tie sa tocia polminuty, ale s dnesnymi prehazkami nedosiahnutelny, staci ak sa a lahucko prstom tocit dozadu/
skontrolovat, ci su kolesa v rovine .. vyosene, pripadne zadne ak je nakrivo moc neprida na pohode /idealny stav presne licuju v rovine a nie su krive voci ramu v ziadnom smere/
a loziska, ci sa kolesa tocia lahko a ci ich nepribrzduju platnicky /idealne zatocit a koleso sa toci aspon polminuty naprazdno, zadne obvykle kratsie .. je tam potom aj vidno, ci nehadze elipsu/
ak toto vsetko je ok, tak potom vaha/dezen pneus a nakoniec posed. Zly, neefektivny (individualne) posed sposobi, ze slapes mimo svojho natrenovaneho sposobu a pojde to horsie/. To voci staremu porovnas tak, ze si olovnickou vzadu na sedle spravis rovnoramenny trojuholnik a tak vyzistis vysku sedenie a posun sedla oproti klukam.
stare 2.3" kendy ak si pamatam, boli dobre tazitka a moc rychle teda neboli .. oproti tym novym by mali byt horsie , tak problem asi nebude v pneus .. ano, este ten tlak treba skontrolovat. Vlastne ako prve
Tak toto bolo u mňa keď som preskočil z race HT XC 29er na YT Jeffsy Al. Na prvom výjazde som sa stále obzeral dozadu - prečo nepočujem tú kovadlinu čo za sebou ťahám. A začal som to strašne riešiť - prvé boli plášte, nahodil som práve NN a potom dopredu karbónové koleso (bolo doma v zálohe). Zlepšilo sa to, ale tým to skončilo a nakoniec som si zvykol. Zvykneš si aj ty, ale keď presadnem na tú XC raketu, tak zase ten pocit že zrazu letíííš - ale ak máš rád dolekop tak ho rád oželieš.
Inak samozrejme otestuj všetko čo radí vyššie Ito.
lto a marano ti dobre poradili. Podla mna tam je este jedna vec - geometria. Bicykle uz nie su take univerzaly ako v minulosti a je vyraznejsi rozdiel medzi XC a trail bikami. Velmi na "slapavost" posobi aj uhol hlavovaj trubky - nove stereo ma podla specky 67 stupnov. Nove XC biky maju tak 68,3 - 69. Aj ten stupen je uz vela a prave pocitovo to vplyva na to, ze ked sa do toho opries tak sa ti zda, ze ten bike nechce ist. Na druhu stranu - ten uhol vyrazne zlepsuje stabilitu v terene a zlahcuje a spresnuje ti handling v zakrutach a zrychluje ta na zjazdoch. Samozrejme, nie len ten uhol ale aj ine veci v geometrii, ale na tomto to je pekne vidiet. Cim viac zjazd tym mensi uhol. A rozdiel je citelny uz pri 0.5 stupni.
Je to na tebe - ak si chcel raketu, potrebujes zmenit bike na XC. Ak sa rad bavis na trailoch (a tych je aj v Karpatoch dost), tak si uzivaj traily - cim tazsi, tym viac ma trail geometria navrch.
Ja som presiel zo Sparku 740 (2014) na Luxa a uhol sa zmenil z 68.3 na 69.5 (co je na moj vkus uz dost, ale velmi som to vyriesit nevedel, Spark v podobnej vybave je o 1/3 drahsi a pocitovo bol pomalsi ako stary Spark). Uz stary Spark bol rychly, ale Lux je oproti nemu raketa. Ale na trailoch musim byt presnejsi. A dobrzdovanie do odklopenych zakrut - to je ovela vacsi problem ako som mal so Sparkom - tam to bolo akesi jednoduchsie a pohodovejsie. Tu musim byt fakt presny s taziskom a brzdami, aby som uz neutrhol predne koleso a zadne brzdilo. Ale to je jazda na mojom limite - vykonnostnom aj technickom.)
Este jednu vec - mozno by este pomohlo pri zmene pneu zuzit ich z 2.35 na 2.25 - stratis trochu gripu na zakrutach ale zrychlis to na rovinkach. Alebo aspon vzadu.
Ahojte,ak by vás to náhodou zaujímalo,pneu som dal na bezduse a vymenil len zadný plášť za Ikon 2,2 rozdiel je v chode skutočne značný,ale tá výška dezénu snáď vydrží aspom sezónu ??
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skúsim tam nahodiť niečo užšie z jemnejším dezenom a lahšie...
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/pirelli-scorpion-xc-m-29x2-2-lite-plast-kevlar.html
-22% Pirelli Scorpion™ XC M 29x2.2 Lite TLR plášť, kevlar
58,99 € -22%
MOC 83,99 €Kúpil som elektrobicykel, ale je veľmi ťažký, zle sa mi šlape, keď vybijem batériu, čo mám robiť?
Kúpil som enduro fulla a o mnoho horšie sa mi šlape hore kopcom ako na starom HT, čo mám robiť?
Škrká mi reťaz, keď mám vpredu aj vzadu na najväčšom prevode, môžem to reklamovať?
Keď idem po asfalte s mojím horákom, hučia mi gumy, je to normálne?
Aký vhodný bicykel kúpiť, aby som vládala aj do veľkého kopca pri Dunajskej Strede?
Čo sypú cyklisti, ktorí zvládnu na bicykli i cez 100 km denne, je to normálne?
Tŕpnu mi ruky na hocijakom bicykli (bolí ma chrbát, riť, hlava, oko...), aký si mám kúpiť ?
Poraďte karbónovy full do 600 eur so zárukou...
Prečo sú tie bicykle také drahé, keď môj syn má celoodpružený bicykel z tesca za 200 eur? ....
skontrolovat, ci su kolesa v rovine .. vyosene, pripadne zadne ak je nakrivo moc neprida na pohode /idealny stav presne licuju v rovine a nie su krive voci ramu v ziadnom smere/
a loziska, ci sa kolesa tocia lahko a ci ich nepribrzduju platnicky /idealne zatocit a koleso sa toci aspon polminuty naprazdno, zadne obvykle kratsie .. je tam potom aj vidno, ci nehadze elipsu/
ak toto vsetko je ok, tak potom vaha/dezen pneus a nakoniec posed. Zly, neefektivny (individualne) posed sposobi, ze slapes mimo svojho natrenovaneho sposobu a pojde to horsie/. To voci staremu porovnas tak, ze si olovnickou vzadu na sedle spravis rovnoramenny trojuholnik a tak vyzistis vysku sedenie a posun sedla oproti klukam.
stare 2.3" kendy ak si pamatam, boli dobre tazitka a moc rychle teda neboli .. oproti tym novym by mali byt horsie , tak problem asi nebude v pneus .. ano, este ten tlak treba skontrolovat. Vlastne ako prve
Inak samozrejme otestuj všetko čo radí vyššie Ito.
Je to na tebe - ak si chcel raketu, potrebujes zmenit bike na XC. Ak sa rad bavis na trailoch (a tych je aj v Karpatoch dost), tak si uzivaj traily - cim tazsi, tym viac ma trail geometria navrch.
Ja som presiel zo Sparku 740 (2014) na Luxa a uhol sa zmenil z 68.3 na 69.5 (co je na moj vkus uz dost, ale velmi som to vyriesit nevedel, Spark v podobnej vybave je o 1/3 drahsi a pocitovo bol pomalsi ako stary Spark). Uz stary Spark bol rychly, ale Lux je oproti nemu raketa. Ale na trailoch musim byt presnejsi. A dobrzdovanie do odklopenych zakrut - to je ovela vacsi problem ako som mal so Sparkom - tam to bolo akesi jednoduchsie a pohodovejsie. Tu musim byt fakt presny s taziskom a brzdami, aby som uz neutrhol predne koleso a zadne brzdilo. Ale to je jazda na mojom limite - vykonnostnom aj technickom.)
Este jednu vec - mozno by este pomohlo pri zmene pneu zuzit ich z 2.35 na 2.25 - stratis trochu gripu na zakrutach ale zrychlis to na rovinkach. Alebo aspon vzadu.