Ahojte, po 2 rokoch planujem predaj rakety lux trail cf6 2022, a s doplatkom okolo tisicky ako pozeram tak pozeram, velmi nie je z coho vybrat, nove lux traily sady o triedu nizsie, vaha isla hore a a ten vercajk skryty v rame tiez nemusim... Cize by som doplatil tisicku a bol by som na tom istom... Aku alternativu hladat ? Trek odstrelene ceny, scott uz tiez.... Specialized zase nechcem...
Uz ma 3.sezonu a chyta znamky opotrebenia cize nacase predat kym ma este dobru cenu, v podstate nic zasadne nevadilo ale kedze som sa rozhodol jazdit pretekovo tak nieco s vahou urobit, kolesami,kokpitom mozno ale ostat na tych zdvihoch... A kedze som co to odlozil bokom, tak do budúcej sezony ist s novou masinou
oproti canyonu maju (asi) takmer všetci odstrelené ceny, v tejto kategorii (ak nerátam momentáln zlavy)
neviem či som správne pochopil - ak máš ušetrenú (len) tisícku (CF6 by si predal cca za 1800-2000€) tak za 3000€ o nič lepší bajk nekúpiš, úž vôbec nie lahší a lepšie vybavený - to by musel byť fakt v nejakej slušnej zlave ... alebo si našetriť ešte jednu-dve tisícky ďalšie
preto je za tu ticícku skôr výhodnejšie investovať do súčasného bajku a to do spomínaných lahších kolies, možno lahších pláštov (neviem aké máš teraz a čo prevažne jazdíš) , carbon riaditok/cocpitu, lahšej kazety/prevodníku atd.
ja som napríklad tak na Neurone ušetril 1,6kg (z 14,6 na 13kg) a dalo by s viac ale to už ide hodne do peňazi (takto som investoval necelú tisícku, vlastne menej - ak rátam peniaze za predané diely)
uplne lahko - využil som bud zlavy alebo bazar (zanovné komponenty) a pôvodné komponenty predal
ale ak by som napr. chcel menit vidlicu alebo chcel carbonové kolesa tak tak by sa to už predražilo rapidne (dalších zhruba 1000€)
(v profile mám bicykel aj vypisané komponenty aj popis/blog)
RE: tak som to počítal a upgrady ma stály zhruba 750€ (po odčítaní predaných dielov) takže viac než slušné
Keď dáš na trail bike XC plaste,tak sa váha znižuje ľahko a lacno,to jasne.Na môj vkus to robíš presne opačne,ako som sa rokmi naučil na fóre od skúsenejších ladicov. Teda dať prachy do ľahších rafkov,aby som mohol voziť odolnejšie plášte. To ale tie €/na ušetrený gram vyzerajú trošku inak.
zrovna na tých pláštoch som ušetril oproti pôvodným asi len 250g ... kúil som aj lahšie kolesá - set (2250g vs 1750g) ale zas nie tak lahké aby som na tom nechal ,,celu výplatu,, (carbonové som nechcel a užši rafiky tiež nie)
chcel som ten bajk len trochu odlahčiť - za rozumné peniaze a nehnať to do extremov ... to sa mi podarilo si myslím
No teraz by som ho predal tak za 2400€ cca nakolko vobec niesu na inzeratoch v stave v akom je... Tisicku som myslel ze minimalne an doplatok ale ano...
ale ano mudre slova páni... Tak som nad tym neuvazoval az kym na kamarat co predava biky nenaviedol na lepsi smer... uz mam chrobáka v hlave ze asi dam lahsie kolesa ako dt swiss 1900 a carbonovy cockpit, to by bola necela tisicka ak nahodou predam stare diely, po vela hodinách googlenia mi to príde asi najvhodnejsie riesenie, nakolko keby ze priplatim tak kupim.v podstate to iste co mam len to bude novsie, tak radsej odlahcim to co mam a este min dalsiu sezonu to vydrzi a dobre a drahé kolesa si potom pripadne dam na dalsi novy bike...
Sice nerad, ale predsa Ono je totiz trosku rozdiel medzi Lux Trail 2022 a Lux Trail 2024. Zmenila sa GEO aj vyzor (2024 sa mi celkom paci, 2022 vobec). Nie je to len o komponentoch.
Hej len by som musel zobrat minimalne lux trail cf8 ak by som chcel o kusok lepsi ako cf6 2022... Ano vyzor je krajsi, ale caha sla o pol kila hore, cena o 200€ a vybava o stupen dole.... Lebo by som.mal teraz cf6 na deore o pol kila tazsi bike a cenu o 200€ vyssiu oproti kupe v 2022...
Inak ja som jazdil ten novy Lux trail na testovacke v Kalnici a je to riadna masina, bol som vysmiaty hore to letelo a v zjazdoch som mal.dost velku kontrolu, nad moje ocakavania. To jazdim bike z inej kategorie.
Ja by som kludne isiel do nejakej lacnejsej verzie, neviem kolko ti rozpocet dovoli, potom pozrerat predbezne nejake akcie, bazar atd.
Nie je vsetko len vaha, 1kg hore dole to ani nepocitis.
Z LT CF9 som stiahol viac ako 0.75kg.
- bezdusaky, tazke plaste ostali + inserty
- karbonove kluky + powermeter
- titanove skrutky
- vymen brzd za XT 4 piest
- karbonove riaditka od PRO trail/enduro
- sedlo
- poskracoval som lanka a hadicky na spravnu dlzku
- ked pojdem este na nejake simple jazdenie, tak budem davat pevnu karbon sedlovku s lahkym sedlom - to je dalsich viac ako 0.5kg dole
Vaha nebola priorita, stale to je 12 +/-, ale celkovy konfort. Je to fakt raketa, az sa musim krotit, ze by som niekde neoral.
Musim sa naucit inak jazdit, toto to uz vyzaduje.
Sedel som aj na 2022 verzii, ale toto je uplne ina dimenzia.
Keď dáš na trail bike XC plaste,tak sa váha znižuje ľahko a lacno,to jasne.Na môj vkus to robíš presne opačne,ako som sa rokmi naučil na fóre od skúsenejších ladicov. Teda dať prachy do ľahších rafkov,aby som mohol voziť odolnejšie plášte. To ale tie €/na ušetrený gram vyzerajú trošku inak.
Tak dal som ma vase rady a aj na rady kamarata servisaka a vymenil som kolesa za carbonove a dal som s nimi 950g dole oproti pôvodným , stalo to tisicku ale nelutujem, dalej na rady tuna dobrych ludi som vymenil prevodnik za garbaruk (60g dole) a kazetu za xt (60g dole), dalej carbonovy integrovany predstavec s riaditkami sting (180g dole), pedale xtr (60g dole), karbonove sedlo (120g dole), spolu 1450g dole a som na vahe cca 11,15kg asi lepsie investovane peniaze ako kupit novy lux trail aj ked su teraz v zlave ale bol by som na tom istom co pred touto prerabkou...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
neviem či som správne pochopil - ak máš ušetrenú (len) tisícku (CF6 by si predal cca za 1800-2000€) tak za 3000€ o nič lepší bajk nekúpiš, úž vôbec nie lahší a lepšie vybavený - to by musel byť fakt v nejakej slušnej zlave ... alebo si našetriť ešte jednu-dve tisícky ďalšie
preto je za tu ticícku skôr výhodnejšie investovať do súčasného bajku a to do spomínaných lahších kolies, možno lahších pláštov (neviem aké máš teraz a čo prevažne jazdíš) , carbon riaditok/cocpitu, lahšej kazety/prevodníku atd.
ja som napríklad tak na Neurone ušetril 1,6kg (z 14,6 na 13kg) a dalo by s viac ale to už ide hodne do peňazi (takto som investoval necelú tisícku, vlastne menej - ak rátam peniaze za predané diely)
ale ak by som napr. chcel menit vidlicu alebo chcel carbonové kolesa tak tak by sa to už predražilo rapidne (dalších zhruba 1000€)
(v profile mám bicykel aj vypisané komponenty aj popis/blog)
RE: tak som to počítal a upgrady ma stály zhruba 750€ (po odčítaní predaných dielov) takže viac než slušné
chcel som ten bajk len trochu odlahčiť - za rozumné peniaze a nehnať to do extremov ... to sa mi podarilo si myslím
ale ano mudre slova páni... Tak som nad tym neuvazoval az kym na kamarat co predava biky nenaviedol na lepsi smer... uz mam chrobáka v hlave ze asi dam lahsie kolesa ako dt swiss 1900 a carbonovy cockpit, to by bola necela tisicka ak nahodou predam stare diely, po vela hodinách googlenia mi to príde asi najvhodnejsie riesenie, nakolko keby ze priplatim tak kupim.v podstate to iste co mam len to bude novsie, tak radsej odlahcim to co mam a este min dalsiu sezonu to vydrzi a dobre a drahé kolesa si potom pripadne dam na dalsi novy bike...
Na inzeratoch su ine kusky co su tam dlho a ne a ne sa predat
Ja by som kludne isiel do nejakej lacnejsej verzie, neviem kolko ti rozpocet dovoli, potom pozrerat predbezne nejake akcie, bazar atd.
Nie je vsetko len vaha, 1kg hore dole to ani nepocitis.
- bezdusaky, tazke plaste ostali + inserty
- karbonove kluky + powermeter
- titanove skrutky
- vymen brzd za XT 4 piest
- karbonove riaditka od PRO trail/enduro
- sedlo
- poskracoval som lanka a hadicky na spravnu dlzku
- ked pojdem este na nejake simple jazdenie, tak budem davat pevnu karbon sedlovku s lahkym sedlom - to je dalsich viac ako 0.5kg dole
Vaha nebola priorita, stale to je 12 +/-, ale celkovy konfort. Je to fakt raketa, az sa musim krotit, ze by som niekde neoral.
Musim sa naucit inak jazdit, toto to uz vyzaduje.
Sedel som aj na 2022 verzii, ale toto je uplne ina dimenzia.