Chcel by som všetkých poprosiť o nejaké tipy pri výmene sedla na horský bicykel (AUTHOR OPUS).Po zahájení tohtoročnej sezóny (cca 34 km po asfaltke) ma týždeň bolela sedacia časť. Preto som dospel k záveru, že je čas no nákup nového sedla za rozumnú cenu (pre mňa momentálne cca do 1500.-)
samozrejme, že väčšina ľudí používa nohavice s cyklo vložkou, nielen kvôli pohodliu ale aj hygiene. Ak ti môžem poradiť, skús WTB Rocket V, je to sedlo s dobrým tvarom, síce trochu ťažšie, nad 300 g v základnej verzii, a najmä pohodlné.
Ak ti môžem poradiť, skús WTB Rocket V, je to sedlo s dobrým tvarom, síce trochu ťažšie, nad 300 g v základnej verzii, a najmä pohodlné.
Trochu som patral po nete a dost ho chvalia.Duffam,ze nezacne po chvili ,,vrzgat".Co som mal predosle pohodlnne,stacilo sa odviest 90kg kamaratovi a bolo ponom.Zainvestovat do draheho mam trochu obavy,ze ak mi nesadne...
Na prvom biku Author Kinetic som mal nejake sedlo Selle San Marco (uz neviem presne) ale stalo za prd, nebol som s nim spokojny. Teraz mam WTB Pure V Sport a je to jedna parada. Hned na prvej jazde som nic necitil, hned som si nan zvykol, nic ma neboli, je pohodlne, troska maksie, nevrzga. Ja ho mozem iba odporucat. Troska ma nevyhodu ze sa ne tej kozi akosi moc drzi spina a blato, asi sa on treba viac starat, ale to je detail.
Ja som mal od kupy biku sedlo Bontrager,nejake basic,ani som ho nenasiel na nete-proste fakt hruby zaklad a vymenil som ho za Specialized BG Indie-100% rozdiel! Prisiel som na neho po precitani clanku vo Vele o Body Geometry vyrobkoch od Specialized a siel som za tym...Predavac mi ponukal samozrejme najdrahsie z tej rady-Alias Gel za nejakych 80 Eur,ale padol mi do oka Indie za nejakych 29 Eur,tak som ho vzal a sice nejakych 90g viac ako Alias,ale za to max.spokojnost
Suhlasim s Dijckom a este by som pridal cosi: niektore MTB sedla maju vyssie (= pruznejsie) lyziny a ich ukotvenie do skeletu cez elastomery kvoli pruznosti a pohlcovaniu otrasov.
Vlastne skusenosti:
Fizik Niesen (dobry, ale stvrdol po 3 rokoch) -> Fizik Aliante (len testovany, lepsi o triedu) -> Fizk Gobi (lepsi o 2 triedy, pouzivam v sucasnosti). Fizik Arione je velmi podobny Gobi a podla testov v BIKE magazine vyssie hodnoteny, ako Gobi , dokonca subjektivne najlepsie hodnotene sedlo, nema vsak ochranu bokov proti oderu. Bohuzial co zadok to iny tvar, takze vyber je velmi individualny. Zovseobecnit mozno len to (z okolia kamosov), ze kazdy, kto jazdil Niesen a vymenil za Gobi, si chvali.
busic...100ludi, 100riti...ja om tiez skusal nejake Fizik sedla a pre mna 0 bodov...vobec mi nesedeli...tym vsak nehovorim ze su zle alebo nieco podobne...
Presne ako pise matt ... ja som pre zmenu skusal po zlomenine kostrce Spec Avatar Gel (Body Geometry ), ale sedelo mi o dost horsie, ako Gobi. No a dnes tento Avatar jazdi jedna baba a je spokojna (a ze vraj panske sedlo) ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Trochu som patral po nete a dost ho chvalia.Duffam,ze nezacne po chvili ,,vrzgat".Co som mal predosle pohodlnne,stacilo sa odviest 90kg kamaratovi a bolo ponom.Zainvestovat do draheho mam trochu obavy,ze ak mi nesadne...
Suhlasim s Dijckom a este by som pridal cosi: niektore MTB sedla maju vyssie (= pruznejsie) lyziny a ich ukotvenie do skeletu cez elastomery kvoli pruznosti a pohlcovaniu otrasov.
Vlastne skusenosti:
Fizik Niesen (dobry, ale stvrdol po 3 rokoch) -> Fizik Aliante (len testovany, lepsi o triedu) -> Fizk Gobi (lepsi o 2 triedy, pouzivam v sucasnosti). Fizik Arione je velmi podobny Gobi a podla testov v BIKE magazine vyssie hodnoteny, ako Gobi
Ja tiez jazdim Gobi a som velmi spokojny. Doporucujem.
Zdar!
Sorry ze obnovujem stare temy, ale potreboval by som nutne vediet co presne je napisane na lyzinach Fizik Arione Titanium
No na mojich uz nic...
Dakujem.
Daj vediet, kde je ten kos
Preco? Nebolo Ti dost pohodlne? Ja ho mam 2 sezony a som s nim spokojny.
Zdar!