Zdravim vsetkych bajkerov a chcel by som sa vas opytat na skusenosti s tymto tipom bowdenov.
A hlavne na ich kompatibilitu s radenim dual control xt.
Dik.
Pre porovnanie s Hollowtechmi veľký. A odjakživa platilo že kolkokrát stiahneš štvorhran kluky tak o to sa zväčšuje pravdepodobnosť postupného vymačkania a poprípade pravidelného vŕzgania klúk.
Hehe, téma Nokon.
Turbi a prečo by som mal kluky stahovať z osky pokila je plne funkčná?Dáš tam kvalitu Ti osku a pokial máš kvalitné kľuky,šróby na utiahnutie osky s kľukami možeš sťahovať koľko chceš.10 rokov som jazdil 4 hran a bez najmenšieho problému.Samozrejme Hallow II,X-Type je fajn ale nevidím ani žiaden problém v 4 hrane.Ale to je vec názoru nikomu ten moj nevnucujem ale tiež nemám rád reči že 4 hran je na prd.
Vŕzganie v živote mi 4 hran nevŕzgal.Stahovanie kľuk bez akých koľvek problémov mám tam kvalitné samosťahovacie šróby Middleburn do kľuk a dať dole kľuky je otázka 2 min.
Uff, v tejto dobe by som štvorhran osy a kluky vylúčil vo vyšších kategóriách z hry definitívne.
Vŕzganie, demontáž a tuhosť sú pre mňa podstatné argumenty, takže VIVA Hollowtech II.
Mimochodom aj ja by som pokecal radšej pri bicyklovaní.
Ako napisal Rasto, neviem, co to je to vrzganie. Stahovanie rovnako bez problemov. Makkost kluk a spojenia nijako nebadam (mozno je, ale nebadam). Inak ale plati to, co som uz napisal - teda ze dobre spravena duta osa s drazkami (nie ISIS, Octalink!) je po technickej stranke v sucasnosti podla mojho tech. citenia asi najlepsie riesenie. Co vsak, ked povazujem Middleburn za skvostne kluky a mam dobry a vhodny Ti stred? Ked ich budu robit s dutou osou a rozhodnem sa pre upgrade, tak to spravim. Zatial sluzi 4-hran v pohode a ISIS/Octalink technicky neuznavam.
Turbi a prečo by som mal kluky stahovať z osky pokila je plne funkčná?Dáš tam kvalitu Ti osku a pokial máš kvalitné kľuky,šróby na utiahnutie osky s kľukami možeš sťahovať koľko chceš.10 rokov som jazdil 4 hran a bez najmenšieho problému.Samozrejme Hallow II,X-Type je fajn ale nevidím ani žiaden problém v 4 hrane.Ale to je vec názoru nikomu ten moj nevnucujem ale tiež nemám rád reči že 4 hran je na prd.
Vŕzganie v živote mi 4 hran nevŕzgal.Stahovanie kľuk bez akých koľvek problémov mám tam kvalitné samosťahovacie šróby Middleburn do kľuk a dať dole kľuky je otázka 2 min.
Jasné, pokial je funkčná a nepotrebuješ s nijakého dôvodu sťahovať kluky trebárs 3 krát za rok tak O.K.. Nevyjadril som sa v tom zmysle že štvorhran je na prd. Mal som na Kleine titán osku a štvorhran kluky XT a bol som spokojný, ale Hollowtech technika ma presvedčila že veci môžu byť aj lepšie.
Pri lacnejších klukách sa vymačkanie častokrát časom prejaví a aj následné pravidelné vŕzganie.
Áno, pri samosťahovacom stredovom šroube sa robí jednoduchšie a netreba po dome zháňať sťahovák.
Jasne ja tiež netvrdím že 4 hran a nikdy viac nič iné a že je neprekonaný.Určite su aj lepšie systámy ako piše Peter.Ale riešim ten istý " problém" mám fajne kľuky a pokial budu služiť budem ich mať aj keď su 4 hran. Druhé su na ISIS a tak porovnáme počas roka ako sa ktoré správajú.Pokial sa niekedy zničia alebo niečo podobné tak budem hladať najvhodnejšie riešenie tuhosť,spolahlivosť,vzhľad.Ano pri lacných kľukách a oskách sa to stávalo to je pravda s tým suhlasím.
Ja by som sa asi ako jediny zastal aj ISISu. Kym som mal FSA platinum stred tak bolo vsetko vpoho. Ked som ho kvoli averzii k spominanej znacke vymenil za bikepositive tak ten po roku odisiel kvoli biednym loziskam. Teraz mam Pells stred a zatial bez problemov. So stvorhranom som mal problemi akurat pri shimano strede ale kinex bol absolutne bez problemov(skoda ze kapku zaspali). HollowII asi neskusim kym ho nespravi aj Ritchey ale od FSA ho urcite nechcem- zda sa mi nedomysleny a brachovi sa povoluje a vrzga. A k vahe, moje WCS maju bez srobov do stedu 568g, ale najlahsie vyjde asi hollow2 ak sa tak este da clavicula a flysport nazvat.
Ja by som sa asi ako jediny zastal aj ISISu. Kym som mal FSA platinum stred tak bolo vsetko vpoho. Ked som ho kvoli averzii k spominanej znacke vymenil za bikepositive tak ten po roku odisiel kvoli biednym loziskam.
Prave tie loziska s malymi gulickami je to, co sa mi konstrukcne nepaci. A naviac su vacsinou "custom made", t.j. nenahraditelne. Oska a drazkovanie ISIS je OK.
ked budete pocut pukanie v oblasti hlavoveho zlozenia,netreba ho hned rozoberat (a to hned 2 x a premazavat....ako ja ) staci pekne nastriekat teflonovy olej medzi clanky bowdenu....
A to som si myslel WTF.....zeby bol CK taky zly! Uz som isiel objednavat nove loziska,hoci tie povodne su v pohode.
Takze iba taka mala rada do zivota
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pre porovnanie s Hollowtechmi veľký. A odjakživa platilo že kolkokrát stiahneš štvorhran kluky tak o to sa zväčšuje pravdepodobnosť postupného vymačkania a poprípade pravidelného vŕzgania klúk.
Hehe, téma Nokon.
Vŕzganie, demontáž a tuhosť sú pre mňa podstatné argumenty, takže VIVA Hollowtech II.
Mimochodom aj ja by som pokecal radšej pri bicyklovaní.
Ako napisal Rasto, neviem, co to je to vrzganie. Stahovanie rovnako bez problemov. Makkost kluk a spojenia nijako nebadam (mozno je, ale nebadam). Inak ale plati to, co som uz napisal - teda ze dobre spravena duta osa s drazkami (nie ISIS, Octalink!) je po technickej stranke v sucasnosti podla mojho tech. citenia asi najlepsie riesenie. Co vsak, ked povazujem Middleburn za skvostne kluky a mam dobry a vhodny Ti stred? Ked ich budu robit s dutou osou a rozhodnem sa pre upgrade, tak to spravim. Zatial sluzi 4-hran v pohode a ISIS/Octalink technicky neuznavam.
Jasné, pokial je funkčná a nepotrebuješ s nijakého dôvodu sťahovať kluky trebárs 3 krát za rok tak O.K.. Nevyjadril som sa v tom zmysle že štvorhran je na prd. Mal som na Kleine titán osku a štvorhran kluky XT a bol som spokojný, ale Hollowtech technika ma presvedčila že veci môžu byť aj lepšie.
Pri lacnejších klukách sa vymačkanie častokrát časom prejaví a aj následné pravidelné vŕzganie.
Áno, pri samosťahovacom stredovom šroube sa robí jednoduchšie a netreba po dome zháňať sťahovák.
Prave tie loziska s malymi gulickami je to, co sa mi konstrukcne nepaci. A naviac su vacsinou "custom made", t.j. nenahraditelne. Oska a drazkovanie ISIS je OK.
ked budete pocut pukanie v oblasti hlavoveho zlozenia,netreba ho hned rozoberat (a to hned 2 x a premazavat....ako ja
A to som si myslel WTF.....zeby bol CK taky zly! Uz som isiel objednavat nove loziska,hoci tie povodne su v pohode.
Takze iba taka mala rada do zivota