Zaujímajú ma Vaše skúsenosti s výmenou reťazí. Mám horský bicykel za 300€ diskové brzdy, 13 mesiacov a chystám sa na výmenu už tretej reťaze. Prvá - KMC z 51 mi vydržala 910 km. Druhá Shimano HG 40 ani nie 150 km. a tretiu BBB BCH 82 budem meniť asi cez víkend a rozhodol som sa pre KMC X8 - 93. Viem, že to nie je normálne, ale podľa mierky na reťaz, reťaze Shimano a BBB boli natiahnuté medzi tretím a štvrtým stupňom. Reťaz mi nikde nestrieľala, takže pastorky a prevodníky by mali byť v poriadku, čo mi potvrdili aj v servise. Jazdím väčšinou po poľných cestách a v lese. Má niekto skúsenosť s tak krátkou výdržou reťaze? Ak áno, aká to bola značka?
Marol : takto od PC tazko radit, ale z mojej skusenosti som raz vytahal novu retaz SRAM 971ku za cca 90km z novej na prakticky na vyhodenie /vytahanie je v skutocnosti zodranie vnutornych kruzkov ako dosledok trenia, alebo smirglovania vonkajsim vplyvom, piesok,blato,atd./ . Faktom ale je, ze tych 90km bolo na podujati s nazvom Sulovsky maraton 2004 HG40 je nic moc myslim, ale ak si s tym nejazdil po certoch-dabloch (piesok,blato), tak 150km je dost bieda i tak. Bola nova, ci zanovna ? Uz som sa stretol s pripadmi, ze eshop predaval akoze novu kazetu, zhodenu z vystavovaneho bajku, len ten vystavovany bajk tak uplne bez jazdenia nebol
Inak vydrz 900km je normalna .. ak teda pocitas mierku na 3 zapadnutie, co je v inej mierke cca asi 0.75 .. hlavne ak vazis viac a jazdis silovo.
Zaujímajú ma Vaše skúsenosti s výmenou reťazí. Mám horský bicykel za 300€ diskové brzdy, 13 mesiacov a chystám sa na výmenu už tretej reťaze. Prvá - KMC z 51 mi vydržala 910 km. Druhá Shimano HG 40 ani nie 150 km. a tretiu BBB BCH 82 budem meniť asi cez víkend a rozhodol som sa pre KMC X8 - 93. Viem, že to nie je normálne, ale podľa mierky na reťaz, reťaze Shimano a BBB boli natiahnuté medzi tretím a štvrtým stupňom. Reťaz mi nikde nestrieľala, takže pastorky a prevodníky by mali byť v poriadku, čo mi potvrdili aj v servise. Jazdím väčšinou po poľných cestách a v lese. Má niekto skúsenosť s tak krátkou výdržou reťaze? Ak áno, aká to bola značka?
Kúp si aspoň hg 73ku a musi 1500 km vydržať.pravidelne čistiť a mazat.
Marol : takto od PC tazko radit, ale z mojej skusenosti som raz vytahal novu retaz SRAM 971ku za cca 90km z novej na prakticky na vyhodenie /vytahanie je v skutocnosti zodranie vnutornych kruzkov ako dosledok trenia, alebo smirglovania vonkajsim vplyvom, piesok,blato,atd./ . Faktom ale je, ze tych 90km bolo na podujati s nazvom Sulovsky maraton 2004 HG40 je nic moc myslim, ale ak si s tym nejazdil po certoch-dabloch (piesok,blato), tak 150km je dost bieda i tak. Bola nova, ci zanovna ? Uz som sa stretol s pripadmi, ze eshop predaval akoze novu kazetu, zhodenu z vystavovaneho bajku, len ten vystavovany bajk tak uplne bez jazdenia nebol
Inak vydrz 900km je normalna .. ak teda pocitas mierku na 3 zapadnutie, co je v inej mierke cca asi 0.75 .. hlavne ak vazis viac a jazdis silovo.
Kúpil som ju novú v obchode zabalenú v krabici a sáčku. Keďže jazdím v lese a na poľných cestách, neviem ako veľmi je to silové, ale v lese je to pomalšie jazdenie hore dole.
Najazdiť 910km pri dnešnych reťaziach a pri stojkach ako tu mame:) by som bol rad keby mi tolko vydržala, mne osobne akakolvek reťaz nevydrži viac ako 600-800km a to som už vyskušal všetko, vela robi aj to či sa sem tam postaviš do pedalov potom to už ide rychlejšie a reťaz dostava pekne zabrať , samozrejme čistenie ma niečo do seba ale nie umna prišiel som nato či čistim alebo nie 100km rozdiel vo vydrži.
Na opotrebenie reťaz má veľký vplyv jazda na malých pastorkoch a malých prevodníkoch. Kríženie veľká / veľká reťazi až tak nevadí pretože reťaz je na veľkých ozubených kolieskach a pekne sa dookola obtáča a nemusí sa veľmi pritom zalamovať. Je to práve jazda na malých pastorkoch čo vadí reťazi najviac. Súvisí to aj s polygon efektom.
Za druhé, podľa mojich skúseností lacné reťaze typy HG40 naozaj viac ako 800 - 900km v teréne nevydržia. Navyše tým ako sa rýchlo opotrebujú tak v predĺženom stave opotrebovávajú viac aj prevodníky a kazetu. Mne osobne vydrží reťaz komplet celú sezónu (letnú + zimnú), t.j. viac ako 3500km. Jazdím však výhradne XTR a keď ju mením, nikdy nemá viac ako 133,1mm. Do kvalitnej reťaze sa mi preto oplatí investovať.
Dôležité je aj mazanie. Jazda na sucho taktiež skracuje životnosť.
Kristina medzi xt a xtr som mal rozdiel 200km na počte km , križovať nekrižujem mazať mažem pred a po každej jazde proste je to spotrebak tie retaze tak to ma byť. Uvidime čo vydrzi 1x11 system teda aj retaz, snad ako slubuju že vraj viac ako 10kove reťaze už teraz tomu neverim
Nepísala som, že mením pri 133,1mm. Písala som, že mením po sezóne. Niekedy má reťaz po sezóne 132,9mm, niekedy 133mm a tuším raz mala 133,1mm.
Kazeta a prevodníky mi vydržia minimálne 3 reťaze. Ale nepamätám sa, že by som v tomto storočí menila kazetu preto že bola opotrebená.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Porovnával si s inou? Meral si aj posuvkou? - Trikrát meraj, raz rež.
Kúp si aspoň hg 73ku a musi 1500 km vydržať.pravidelne čistiť a mazat.
Čistím a mažem pravidelne každých 100 km.
Shimano merala 133,2 a BBB má 132,9
Kúpil som ju novú v obchode zabalenú v krabici a sáčku. Keďže jazdím v lese a na poľných cestách, neviem ako veľmi je to silové, ale v lese je to pomalšie jazdenie hore dole.
Čistím ju každých 100 km. Periem ju v práčke na reťaz Cyklostarom.
Zajtra mi asi už príde KMC X-8-93, keďže sa mi KMC ako prvá od nova osvedčila, tak dúfam, že vydrží.
Za druhé, podľa mojich skúseností lacné reťaze typy HG40 naozaj viac ako 800 - 900km v teréne nevydržia. Navyše tým ako sa rýchlo opotrebujú tak v predĺženom stave opotrebovávajú viac aj prevodníky a kazetu. Mne osobne vydrží reťaz komplet celú sezónu (letnú + zimnú), t.j. viac ako 3500km. Jazdím však výhradne XTR a keď ju mením, nikdy nemá viac ako 133,1mm. Do kvalitnej reťaze sa mi preto oplatí investovať.
Dôležité je aj mazanie. Jazda na sucho taktiež skracuje životnosť.
Kazeta a prevodníky mi vydržia minimálne 3 reťaze. Ale nepamätám sa, že by som v tomto storočí menila kazetu preto že bola opotrebená.