d as anastavit odskok aj na SR XCR LO??nemam s tym skusenosti totiz a nikdy som sa o to nezaujimal ked hej tak ako?
P.S.:ja nie som blbec ja mam len vela otazok
to vravim len na jednu vecicku volanu aj prepetie pruziny. Jeden z vecsich nezmyslov ktore sa daju objavit na vidlici. Jednoducho vyrobcovia nemaju tam co dat tak tam na korunku daju blbe kolecko.
Inac z tym odskokom to skus poriadne ci tam je rozdiel v rychlosti navratu vidlice a nie v tuhosti. Ked to fakt nejde tak sa asi nieco pokazilo (servis)
d as anastavit odskok aj na SR XCR LO??nemam s tym skusenosti totiz a nikdy som sa o to nezaujimal ked hej tak ako?
Pokial ja vim na xcr je pevny olejovy odskok a ten sa da nastavit len zmenou viskozity oleja.
Skus na tej Dartke otocit ten cuplik ktorym sa to steluje do krajnej polohy, vytiahnut ho (je to obycajny maly imbus s hlavickou), otocit ho naspat a znovu zasunut. Potom ho mozes znovu otocit na doraz, treba takto poskusat ci ho nahodou nemas vytoceny v niektorom extreme tak ze na male pootocenie (v ramci chodu tej hlavicky) vobec nereaguje. Moze k tomu dojst ak ti napr. niekedy ten cuplik vypadol a dal si ho naspat inak otoceny... Ale v extremnych polohach by ti to malo bud uplne strielat bez tlmenia, alebo ist po zatlaceni extremne pomaly naspat. Podla toho by si mal vediet na ktoru stranu tocit.
Na mojej Dartke funguje ten odskok perfektne, treba sa s tym chvilu vyhrat a je v rukach citit znacny rozdiel ked si to dobre nastelujes. Akurat ma serie ze vzdy ked davam bike do auta tak sa takmer vzdy ten cuplik pootoci a mozem stelovat odznova...
Ja ma tiez tu Dart3, ale nie som s nou spokojny. Zda sa mi dost tvrda. Ale ine som chcel.Dnes som najazdil asi60km a tym kolieskom na lavej nohe som nastavil pruzenie na najvacsiu makkost. Doma som to chcel prestavit na tvrdsie pruzenie, ale to koliesko sa jednoducho zaseklo. Ked som sa ho pokusil uvolnit, tak sa zlomilo. Teda iba ta plastova patka. Asi som sa silno naveceral ) Da sa to nejako vymenit? Nevie niekto, kolko by stala oprava?
Skus na tej Dartke otocit ten cuplik ktorym sa to steluje do krajnej polohy, vytiahnut ho (je to obycajny maly imbus s hlavickou), otocit ho naspat a znovu zasunut. Potom ho mozes znovu otocit na doraz, treba takto poskusat ci ho nahodou nemas vytoceny v niektorom extreme tak ze na male pootocenie (v ramci chodu tej hlavicky) vobec nereaguje. Moze k tomu dojst ak ti napr. niekedy ten cuplik vypadol a dal si ho naspat inak otoceny... Ale v extremnych polohach by ti to malo bud uplne strielat bez tlmenia, alebo ist po zatlaceni extremne pomaly naspat. Podla toho by si mal vediet na ktoru stranu tocit.
Na mojej Dartke funguje ten odskok perfektne, treba sa s tym chvilu vyhrat a je v rukach citit znacny rozdiel ked si to dobre nastelujes. Akurat ma serie ze vzdy ked davam bike do auta tak sa takmer vzdy ten cuplik pootoci a mozem stelovat odznova...
to sa vytocit neda dva krat, ono sa to toci tak o pol otacky a potom tam je doraz
XCR nema nastavenie odskoku, ma len "Preload" - nastavenie tuhosti pruziny (ale ten rozsah je aj tak minimalny...)
pokial moje skusenosti siahaju tak na kazdej vidlici co ma nastavitelne tlmenie odskoku je to na pravej nohe dole pri oske. Odskok musi mat nastaveny tak rychly aby sa vidlica stihala vraciat do zdvihu pocas jazdy ale zasa aby nekopala.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to asi bude hmmm, že ako tá vidla odskakuje, že by po stlačení?
ak necítiš rozdiel, tak to máš najskôr pokazené...
Inac z tym odskokom to skus poriadne ci tam je rozdiel v rychlosti navratu vidlice a nie v tuhosti. Ked to fakt nejde tak sa asi nieco pokazilo
Pokial ja vim na xcr je pevny olejovy odskok a ten sa da nastavit len zmenou viskozity oleja.
mensia viskozita = mensie trenie medzi casticami kvapaliny = "redsi olej" = rychlejsi odskok (navrat vidlice zo zdvihu)
to sa vytocit neda dva krat, ono sa to toci tak o pol otacky a potom tam je doraz
XCR nema nastavenie odskoku, ma len "Preload" - nastavenie tuhosti pruziny (ale ten rozsah je aj tak minimalny...)
tak to teda je...takmer vobec to necitit ze to nejak zmakne alebo stvrdne...
je to to červené kolečko na páčke lockoutu na pravej nohe hore