na XC su ti zbytocne M530ky takze tie by sme mohli z vyberu hned vylucit, tak isto aj M540 ktore su o 15-16€ drahsie ako M520 a iba o 5g lahsie, takze jednoznacne odporucam PD-M520
na XC su ti zbytocne M530ky takze tie by sme mohli z vyberu hned vylucit
ktore pedale M520 alebo M530 ? kazdy radil M520 a tie som si kupil, teraz sa priatelka rozhodla skusit naslapne pedale. na maratony chodit nebude, mozno sem-tam, jazdi vyslovene rekreacne, nebudu jej tie M530 lepsie kvoli lepsej opore ked pojdem po meste alebo kratku trasu v teniskach? vyhodu maju snad lepsie pohodlie v teniskach a nevyhoda je aka, ked sa nehodi na XC zavodenie?
ta opora je tam preto, lebo ten pedal pouzivaju casto aj taki, co jazdia v turistickych tretrach lebo casto tlacia bicykel do kopca, tie nemaju taku pevnu podrazku ako klasicke mtb tretry v ktorych by to castejsie tlacenie na zlom povrchu nebolo bohvieco, cize treba vacsiu plochu pedalu. Na tenisky to vsak vobec nie je.
Ak planujes jazdit aj v teniskach tak jedine toto copyrightbikemagic.com bikemagic.com
ani DX na tenisky nie je. a oporu neposkytuje pridavnu skoro ziadnu (lacne shimano trety). M520 je najlepsi pomer cena/vykon. ak prekusnes ze ich treba raz za cas vycistit lebo su napikacu utesnene, tak je to vyborna kupa
DX na tenisku nie su, vozil som ich. Takisto vozim 520 aj 540. A poviem ti, ze ked chces nesmrtelne pedale, tak 540 je ta spravna volba. Ako uz spominal mnavak, 520 su naprd utesnene. 54O su ovela solidnejsie utesnene a tuhsie.
ja mam 540, problem na nich je ten, ze som dotiahol doraz na max a potom sa uz nedalo povolit naspat, pretocil sa zavit na skrutke,ale funguju dalej bez problemov
by the way, nemate s nimi ten problem, ze po zacvaknuti a trosku dlhsej jazde zacnu pod tretrami vrzgat ako stare vrata, na 20 km vybehu sa to este da vydrzat, ale ked sa ide najekych 60km a pri kazdom slapnuti zavrzgaju, tak to dost lezie na nervy (je to tym, ze sa sucha kufor o pedal), nepomahalo ani utiahnutie na doraz (nastavene vypinanie na tvrdo)...nejaka medicina na to? nepomaha ani olej ani nic podobne
Vŕzgajú asi všetky pedále s kovovými kuframi, čo som mal. Prestanú po jemnom namazaní styčnej plochy tretry s pedálom (ošúchané miesta na pedáloch - s utiahnutím skrutiek to nič nemá).
ja som mal 540ky asi 4-5 rokov, potom mi na jednej odisla oska, ked som zacal viac jazdit v blate:). Teraz mam 530ky z bazaru a zatial som spokojny. Dobre na nich je, ze sa pri zacvakavani nepretacaju ako napr. 520, ak potrebujes naskocit v kopci a hned zacat tocit tak je to ovela lepsie, ale na tenisky niesu vhodne. Vdaka tej klietke su aj trochu viac chranene pred narazmi, ak jazdis v terene uzke traily a sutre tak sa to niekedy zide.
Vŕzgajú asi všetky pedále s kovovými kuframi, čo som mal. Prestanú po jemnom namazaní styčnej plochy tretry s pedálom (ošúchané miesta na pedáloch - s utiahnutím skrutiek to nič nemá).
no pomoze to na par km, ale potom je to uz o tom istom (skusal som tam dat wd-cko, vazelinu...)
Na začiatok postačia aj 520. Ale ako bolo spomenuté, 540 sú oveľa trvácnejšie. Závisí od tvojho rozpočtu a či hodláš jazdiť. Ja tiež vozím už len 540, aj na zimáka idú.
Laro22 Treba to rozobrať, je na to taký špeciálny plastový klúč. Vo vnútri je oska s klasickými kónusmi a na konci sú dve kotramatky. misto Tie zvuky vydávajú špinavé kufre. Je to také vŕzganie. Budú ti to po čase robiť aj XTRká.
Tak to je jasné že staré pedále išli lahšie, ale pokiaľ to nedrhne tak to nerieš.. je normálne že to ide zo začiatku ťažšie. Ono sa to časom zabehne, urobia sa tam vôle a pôjde to tak ako má.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ktore pedale M520 alebo M530 ? kazdy radil M520 a tie som si kupil, teraz sa priatelka rozhodla skusit naslapne pedale. na maratony chodit nebude, mozno sem-tam, jazdi vyslovene rekreacne, nebudu jej tie M530 lepsie kvoli lepsej opore ked pojdem po meste alebo kratku trasu v teniskach? vyhodu maju snad lepsie pohodlie v teniskach a nevyhoda je aka, ked sa nehodi na XC zavodenie?
Ak planujes jazdit aj v teniskach tak jedine toto
530 budu na taketo vozenie isto lepsie
by the way, nemate s nimi ten problem, ze po zacvaknuti a trosku dlhsej jazde zacnu pod tretrami vrzgat ako stare vrata, na 20 km vybehu sa to este da vydrzat, ale ked sa ide najekych 60km a pri kazdom slapnuti zavrzgaju, tak to dost lezie na nervy (je to tym, ze sa sucha kufor o pedal), nepomahalo ani utiahnutie na doraz (nastavene vypinanie na tvrdo)...nejaka medicina na to? nepomaha ani olej ani nic podobne
no pomoze to na par km, ale potom je to uz o tom istom (skusal som tam dat wd-cko, vazelinu...)
misto Tie zvuky vydávajú špinavé kufre. Je to také vŕzganie. Budú ti to po čase robiť aj XTRká.