Caute, mam Xtckove kluky ale chcem ich posunut na druhz bike a chcel by som nieco ine... mam dat zasa XTcko alebo mam kupit XTR? ale nejaky truvativ je lahsi? poradte mi prosim. mam XT/XTR meridu LRS
a co kluky FSA? nejake skusenosti? raz vzivote som mal suntour a zlomil som prevodnik, neviem ako ine znacky ale shimano sa mi zda vceelku dobra kvalita - cena - vaha ale tie xtr nie su moc lahsie od xtcok
nie su o moc lahsie, ale vypadaju tutovo.. a pri biku sa ide na gramy obcas nielen na 100-vky gramov..
shimano je asi overena kvalita aj ked im rychlo odchadzaju prevodniky.. inak na to FSA (ten ich system) som pocul celkom dobre recenzie takze neviem.. treba zistit od niekoho kto to jazdi, alebo v nejakom vacsom servise ze co a ako..
btw ak chces fakt XTR tak skus www.cyklo.tym.cz chalan tam ma fakt dost dobre ceny..
a co kluky FSA? nejake skusenosti? raz vzivote som mal suntour a zlomil som prevodnik, neviem ako ine znacky ale shimano sa mi zda vceelku dobra kvalita - cena - vaha ale tie xtr nie su moc lahsie od xtcok
Dobra vaha a FSA ( V-drive mega exo ) moc spolu nejdu - su tazsie nez XT - ale dizajnovo ( ja mam tie pekne CNC prevodnicky ) a tuhostou su na tom podla mna lepsie. Ten system by som moc nechvalil - stale treba dotahovat.
Chlapci to gramohonicstvo nevedie k nicomu akurat tak k urazu.snad si nemyslite,ze tie ultra lajtove ramy na tdf a pod. su robene pre beznych cyklistov.Kupujte kvalitne ale,nie extremne odlahcene.Rozdiel medzi XT aXTR okrem maleho vahoveho rozdielu nie je ziadny.Ale cenovy je vyrazny.Ked chces lahsi bajk tak schudni.To je najlacnejsia cesta.
Ked chces lahsi bajk tak schudni.To je najlacnejsia cesta.
Tak s tymto sa neda nic ine, len suhlasit Ale aj tak som nikdy nepochopil to nahananie sa za gramami, ja som kupoval bike tak, aby som si bol isty, ze nieco vydrzi, dal som tam hydry (aj napriek tomu, ze su o dost tazsie ako V-cka) aby som mal istotu, ze ma to ubrzdi v kazdom terene a za kazdych podmienok a nejako sa nezamyslam nad celkovou vahou biku ... takze nejako nevidim zmysel v tom kupovat nejake kluky len preto, ze su povedzme o 100g lahsie ako ine (a mozno kvalitnejsie) ... ak si spokojny s XT klukami, kup si XT, ak nie, tak si kup nejake ine, ale urcite by som nekupoval podla vahy ... tot moj nazor.
no ono si clovek povie ze 100g je nic, to ma nezabije.. ale ked sa takto postavis ku vsetkym komponentom ta vaha ti naskoci bez problemov.. a 11 a 13ks bike je citit.. takze vahu ano ale s rozumom.. a rozum by mi kazal sa za 10 000 na ten rozdiel vykaslat (XT vs XTR)
Ked tak rozmyslam tak by som mozno pockal na 2007 XTR-ka sak to uz tak dlho neni, tohost hadam zostane, vaha troska klesla a prevodniky(karbon/titan) by uz mali dlhsie vydrzat. Otazny je uz len ten dizajn.
2 PaliG No, ak jazdis zavodne maratony, potom to zmysel ma (aj ked v niektorych pripadoch sa mi zda az uchylne menit komponenty kvoli 10 - 20 gramom), ale inak, ak jazdim len tak pre radost "raz v tyzdni" (bohuzial, momentalne tak aj jazdim, kvoli nedostatku casu a nepriazni pocasia) alebo jazdim kvoli kondicke, tak v tom az taky velky zmysel nevidim ...
Ked tak rozmyslam tak by som mozno pockal na 2007 XTR-ka sak to uz tak dlho neni, tohost hadam zostane, vaha troska klesla a prevodniky(karbon/titan) by uz mali dlhsie vydrzat. Otazny je uz len ten dizajn.
Ved prave, ten dizajn ... neviem ako Vam, ale mne sa novy dizajn moc nepozdava , nejako sa im nevydaril
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
výrobcov je tam množstvo, keď to prelúskaš určite niečo vhodné nájdeš.
shimano je asi overena kvalita aj ked im rychlo odchadzaju prevodniky.. inak na to FSA (ten ich system) som pocul celkom dobre recenzie takze neviem.. treba zistit od niekoho kto to jazdi, alebo v nejakom vacsom servise ze co a ako..
btw ak chces fakt XTR tak skus www.cyklo.tym.cz chalan tam ma fakt dost dobre ceny..
Kolko vazis a ako jazdis?
Si ochotny ist do extremu(teda vahoveho) alebo chces len zhodit par gramikov?
http://fabcycles.szm.sk/extralite/extralite-cranks.html
Dobra vaha a FSA ( V-drive mega exo ) moc spolu nejdu - su tazsie nez XT - ale dizajnovo ( ja mam tie pekne CNC prevodnicky ) a tuhostou su na tom podla mna lepsie. Ten system by som moc nechvalil - stale treba dotahovat.
citaj: hmotnost kompletu: 498 g
aka-taka inteligencia sa predpoklada,aj v navaznosti na fotku
Tak s tymto sa neda nic ine, len suhlasit
Ved prave, ten dizajn ... neviem ako Vam, ale mne sa novy dizajn moc nepozdava
PS : Ale kedze nemam prachy, tak mi musi stacit to, co mam