Chcel by som sa popýtať na nastavenie prehadzovačky SRAM X01 s X01 radením.
Premazal som lanko, znova som nastavil prehadzovačku - najskôr najmenší pastorok, potom najväčší, doladil som jemne na radení. Prehadzuje to spoľahlivo a bez problémov, ale možno okrem najväčieho a najmenších dvoch pastorkov na kazete to pri šliapaní - hlavne keď treba zabrať do kopca vydáva stále nejaké zvuky, nie také ako keby to malo preskočiť ale nie je to také tiché ako som bol zvyknutý na 3x9.
Je to normálne? Máte podobné skúsenosti? Ako sa toho zbaviť?
Ďakujem
posledný komentár: 12. 5. 2016 o 15:06
//edit: no a samozrejme ak to ladi v polovici kazety ale nie v druhej, tak tradicne treba skontrolovat ci nie je kriva patka. A opat plati ze 11speed je na to fest citlivy.
aspon pri srame
Skúsil som ešte raz nastaviť podľa návodu výrobcu a posunúť polohu na najmenšom koliesku kazety trochhu mimo osi kolieska. Trochu to pomohlo.
Vyčistil som znova kazetu a opral reťaz v technickom benzíne (2x) nechal som ju vysušiť a potom ju nechal v olejovom "kúpeli" na pol hodku. Toto pomohlo dosť, asi musím častejšie oprať reťaz. Je to síce stále trošku počuť, ale je to celé výrazne tichšie ...
Cim silnejsie slapem, tym to je hlasnejsie pocut.
Vymenil som po cca 1500km retaz (uz trochu neskoro), a s novou to je este horsie. Radenie je nastavene dobre, vsetko ciste, ale ten zvuk je pocut viac-menej na kazdom prevode pokial slapem silnejsie. Pritom prevodnik nevyzera vobec zle... Cital som este ze ludia tie prevodniky zvyknu na pavuku otocit druhou stranou a tym ziskaju este 1x taku zivotnost - robite to niekto takto ?
Kolko km vam vydrzia tie prevodniky ?
Ten zvuk je vyslovene skrabanie prevodnika retazou pri silnom zosliapnuti - nejakych 5-6 zubov tam je odhadom pocut pri kazdom zabere.
Uvidim este co to povie na ten novy ocelovy prevodnik (uz na ceste)...
XX1 Kettenblatt Verschleiss nach 700 bis 1000 kmOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Dovod: zjazdeny prevodnik - aj na mojom sa tenke zuby trosku ohli, cim sa z nich spravili take kvazi haciky, ktore sposobuju ze sa retaz pri silnejsom slapani neskoro uvolnuje z prevodnika:
...a ked tam spominaju vydrz prevodnika 700-1000 km, tak ja s mojimi 1500 asi mozem byt este rad
OT: admini, nespravite z tejto temy "Problemy so SRAM 11sp" ?
V kazdom pripade ak by aj zivotnost bola len rovnaka, radsej dvacku za ocelovy ako 70 za hlinikovy...