som spokojný (xt-v-brake).najčastejší argument je, že budeš nechtiac radiť.stalo sa mi to asi iba raz - prvý týždeň-inak nič. radenie je pohodlnejšie. samozrejme je to zvyk. ja si myslím že je to dobré a lepšie než rapid fire.
Tak moj nazor na toto je, ze DC su urcene pre XC, cize tam je riziko nejakeho takeho padu, ze by si mal odtrhnut paku celkom male, ak sa pouziva na FR, tak je vacsie... Ale este som s tym nespadol, tak neviem
Pri páde sa to nemá jak poškodiť lebo tam sú rajdy. Na XT(neviem či aj LX) to je zvrch takže jeden pád a je to. Ja mám na predaj Dual Control Alivio, pravé, lavé a prešmyk. Není používané.Cena: navrhni
dualy su haluz. ide o zvyk. radenie je fakt super, to mozem potvrdit aj ked nevozim ale vozil som. co mi ale vadilo v suvislosti s brzdenim bol pohyb paky. pri urputnejsom brzdeni (lx hydry) mi paka mala tendenciu uchadzat smerom dodola. neriesilo to ani vacsie natocenie a to uz sa aj zle radilo. predpokladam ze kvoli kratkym prstom. konstatovanie: ak mas dlhsie prsty a nemas dlhodobejsi zvyk ta tuhu a pevnu paku (napr. magura luise) tak by si nemal mat problem.
kazdopadne ale doporucujem najprv na par dni odskusat v roznych podmienkach, skor kvoli brzdeniu ako radeniu.
Neviem, nikdy som to nemal, ake kamoš mal LX 05 s véčkami. Bol som sklamaný ako ťažko to radilo. Myslím to tak, že bolo treba hodne sily na stlačenie páky hore, alebo dole. Ale možno to mal špatné. Neviem. Ako hovorím skúšal som to iba raz a bol som spokojný, že to nemám.
Takže k tomu nechcenému preradeniu pri brzdení - za dva roky používania dualu XTR sa mi to nepodarilo ani raz, a ak by sa mi to aj náhodu stalo, tak čo sa asi stane? Vôbec nič iba vzadu reťaz prejde z jedného kolieska na druhé, a keďže nie som žiaden závodník, tak čo tu vlastne riešim že?
K tomu ohnutiu a poškodeniu páky- keď som mal klasické RF + hydrauliky, tak sa mi pri páde ohla brzdová páka tak, že som mal ukrutný problém ju dostať do pôvodného stavu bez poškodenia. Na Duale sa ti iba otočí okolo niektorého čapu a stane sa čo? Iba ak hovno lebo sa uhne a vráti späť . Teda toto sú moje zdravé sedliacke, odskúšané a skúsenosťami potvrdené názory. Nie ako jeden majiteľ obchodu s bicyklami? na Bezručovej ul. v TN počul, že Dual je na nič a všetci sa vraj od neho vracajú späť. Inak Shimano RF by som používal dodnes ak by neprišli s Dualom a taktiež sa mi celkom pozdáva páčkové radenie SRAM iba Grip Shift NO MORE.
ja som mal na skusku asi 3 tyzdna DC XT,zvykol som si rychlo ,chyby sa tazko hladaju ale zeby to bola pecka to urcite ne- ja som jednoznacne za Sram Trigger-to je jedna basem.ale aj s rapidfire XT som velmi spokojny.
...a s klasickou prehadzovackou neviem,neviem-pojde to ale pojde to trochu tazko na tazsi-nieje to idealne.
dualy so starym menicom? radit to samozrejme bude...ale naopak ako pri novej inverznej pruzine...
mam teraz XT dual hydro a ked si na to zvyknes, tak budes urcite spokojny
Dual je super! Okrem uz spominaneho sa s nim da pohodlne radit aj pri brzdeni (zjazd a priprava na stupanie) a ked slapem s rukami na tych bocnych drziakoch pohodlne preradim aj bez presuvania ruk.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kazdopadne ale doporucujem najprv na par dni odskusat v roznych podmienkach, skor kvoli brzdeniu ako radeniu.
K tomu ohnutiu a poškodeniu páky- keď som mal klasické RF + hydrauliky, tak sa mi pri páde ohla brzdová páka tak, že som mal ukrutný problém ju dostať do pôvodného stavu bez poškodenia. Na Duale sa ti iba otočí okolo niektorého čapu a stane sa čo? Iba ak hovno lebo sa uhne a vráti späť . Teda toto sú moje zdravé sedliacke, odskúšané a skúsenosťami potvrdené názory. Nie ako jeden majiteľ obchodu s bicyklami? na Bezručovej ul. v TN počul, že Dual je na nič a všetci sa vraj od neho vracajú späť. Inak Shimano RF by som používal dodnes ak by neprišli s Dualom a taktiež sa mi celkom pozdáva páčkové radenie SRAM iba Grip Shift NO MORE.
...a s klasickou prehadzovackou neviem,neviem-pojde to ale pojde to trochu tazko na tazsi-nieje to idealne.
mam teraz XT dual hydro a ked si na to zvyknes, tak budes urcite spokojny