čavte môžte mi niekto stručne a jasne vysvetliť ako to je s pevnou osou (spôsob uchytenia a pod.)? Chcem kúpiť novú vidlu a väčšina je na pevnu os ale ja mam rychloupinak tak aky je rozdiel, kompatibilita a tak .. diky
podla popisu obe dve a podla obrazkov z netu by obe mali mat rovnu dosadaciu plochu
skus - prinajhorsom vratis
len sa zamysli, ci chces s packou, alebo bez ...
Kopec ludi dokazalo strhnut tie hrany, o ktore sa opiera packa pri srobovani. Osobne preferujem bezpackove riesenia, s dobrym naradim su neznicitelne. Ale aj tu plati stare dobre: kto ma v rukach nas.ane, do.ebe aj drevenu kocku.
nespominam si ... vies pripomenut pls ?
prave naopak tu niekto riesil os iba na imbus ked strhol vnutorny sesthran a nevedel ju vybrat
na mojej rebe, oska maxle, mozno hned prve povolenia. Daval som si bacha na to aby mi stahovak nevyskocil z drazky, iste sa mi to nie vzdy podarilo, ale itak, proste ten milimeter hrubky hlinika o ktory sa zapiera packa stahovaku pri povolovani sa zacal ohybat vpodstate hned. A potom packa vyskakovala uz uplne.
Po asi pol roku som to vymenil som za imbusovu osku od kcnc a uplna spokojnost - koleso zlozene/nahodene nespocetne mnozstvo razov za ~4 roky. Pouzivam bud servisne imbusaky alebo multitool. Imbus otvor na oske je hodne hlboky, takze na strhanie musia byt bud fakt donicene kluce, alebo ozaj "expert" clovek.
Donicena maxle lezi v skrini "keby nieco".
Ja som tiez znicil na Rebe origo RS osku pri prvom dotahovani strhnutim hrany. Potom som to pouzival a bola to niekedy trapenka nahodit/zhodit az ma to nasralo a kupil som ZTTO inbus verziu na Ali ...
Je jedno na ktorej strane je packa prednej pevnej osi? Na fotkach pozeram, ze je vzdy vpravo ale na rychloupinakoch viem, ze ma byt vlavo. Konkretne mam suntour q-loc 15×110 a packu som dal vlavo
si nejaka citlivka či čo ... ja poznam iba také vidly co majú závit na jednej nohe, tam sa nemôžeš pomýliť ;-] ale si ma pobavil tak som sa odvďačil rovnako ...
A zadnu šrubovaciu pevnú osku stačí dotiahnuť len zľahka s malým imbusom(asi 5 cm páka) alebo silnejšie?
Momentový kľúč nemám, je tam 10Nm utahovaci moment, ale neviem tu silu odhadnúť aby to nebolo málo alebo naopak nestlačilo veľmi konusy ku sebe
12 znamená priemer závitu a ci ju môžeš použiť? Zalezi ake máš stúpanie závitu lebo ja mam tiež 12x142 sram, ale stúpanie 1. Podľa prvej fotky to vyzerá, že máš 1,75 stúpanie. Ty máš akú dosadaciu plochu? Konusovu alebo rovnú? V tej linke co si dal je rovná takže ak máš dosadaciu plochju rovnú tak ju môžeš pouzit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
skus - prinajhorsom vratis
len sa zamysli, ci chces s packou, alebo bez ...
prave naopak tu niekto riesil os iba na imbus ked strhol vnutorny sesthran a nevedel ju vybrat
na mojej rebe, oska maxle, mozno hned prve povolenia. Daval som si bacha na to aby mi stahovak nevyskocil z drazky, iste sa mi to nie vzdy podarilo, ale itak, proste ten milimeter hrubky hlinika o ktory sa zapiera packa stahovaku pri povolovani sa zacal ohybat vpodstate hned. A potom packa vyskakovala uz uplne.
Po asi pol roku som to vymenil som za imbusovu osku od kcnc a uplna spokojnost - koleso zlozene/nahodene nespocetne mnozstvo razov za ~4 roky. Pouzivam bud servisne imbusaky alebo multitool. Imbus otvor na oske je hodne hlboky, takze na strhanie musia byt bud fakt donicene kluce, alebo ozaj "expert" clovek.
Donicena maxle lezi v skrini "keby nieco".
t.j. srobujem odkial pasuje
si nejaka citlivka či čo ... ja poznam iba také vidly co majú závit na jednej nohe, tam sa nemôžeš pomýliť ;-] ale si ma pobavil tak som sa odvďačil rovnako ...
https://www.srsuntour.com/cs/components/fork/?Model%5B0%5D=AURON
Momentový kľúč nemám, je tam 10Nm utahovaci moment, ale neviem tu silu odhadnúť aby to nebolo málo alebo naopak nestlačilo veľmi konusy ku sebe
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/rychloupinaky-pevne-osky/force-zadna-pevna-os-s-rychloupinakom-142x12-mm-zavit-sram.html
Nechcem uz taku istu aka tam bola a preto hladam nahradu, ale nie som si uplne isty. Co znamena ten udaj x-12? Inak je to na bajk focus sam 2017.
Vopred dik
Na 1 fotke asi posunuty meter o 2 mm.
-13% FORCE X12-SRAM zadná os, 12x142 mm
25,99 € -13%
MOC 29,99 €