Zdravim osadenstvo tohoto fora. Mam jeden problemik...pred dvoma dnami som si menil retaz za novu...povodna ma 110 clankov (kazeta ma devat pastorkov)...nova mala 114 clankov...z novej retaze som preto odstranil styri clanky, aby bola rovnaka ako povodna (nechcel som ju mat prilis uvolnenu)...po prirovnani, boli obidve retaze rovnako dlhe...novu retaz som nahodil na bicykel, ale po prvej jazde sa mi zda, ze rameno prehadzovacky je prilis napnute. Ak zaradim najvacsi prevodnik, a treti najmensi pastorok kazety, tak rameno prehadzovacky je kolmo na zem, co sa mi zda az prilis. Chcem sa preto opytat, ci mam vratit tie styri clanky spat alebo to nechat tak, pretoze aj pri jazdeni mam pocit, ze sa mi slape kapanek tuhsie. Diki za odpovede.
Ak na velkej zaradis 3 najvacsi pastorok v pohode, tak je to ok. Inak v parktools odporucaju dlzku retaze (ak je myslim dlhe ramienko), ze retaz opases cez velku pilu a najvacsi pastorok (bez prehazky) a pridas 2 .. alebo tak nejak .. kto si pamata presne, nech ma opravi.
Ja zas poznam nieco take, ze ked das v predu na najvacsiu pilu a vzadu na najmensi pastorok tak os ktora prechadza stredmi kladiek by mala byt kolma na zem...
Aha, tak odtial to mam. Musim ale dodat, ze ten Shimano sposob nefunguje, ak ma prehazka kradke ramienko, mari sa mi, ze som to tak davnejsie robil, ked som presiel na kratke a retaz bola pridlha. No, ale nie je to nic hrozne .. spravit to.
ahojte ,, Ja som toto robil tak ako to je v tom obrazku len som tam mal aj prehadzovacku uplne natiahnutu ako sa len dalo a pridal som aj tie dva clanky a je to ok ,, preto s prehadzkou , lebo aby nebol problem s kratkym ramienkom ktore mam DeorXT ,,kratke ram. ,,, je to teraz uplne ok
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=26
Prvy uvadza aj Shimano vo svojich manualoch.