Caute, poradte mi nove pohodlne sedlo na MTB (gel, siroke cca 155mm). Som amater, jazdim casto pre kondiciu cyklotrasy, niekedy samozrejme aj les. Chcem jazdit v neutralnej-relaxovanej polohe. Cena: nad 100euro je uz asi moc.
Zatial mam vyhliadnuty Specialized Avatar Gel, ktory som mal pozicany. Davam mu tak 7,5 bodov z 10, lebo je citit ze je urceny na cestak na predklonenu polohu.
ja mam podla merania tiez mat 155mm sirku sedla. Doteraz som jazdila na wtb silverado a to je nejakych 135mm, ale po 3 sezonach som kupila nove wtb silverado a nejak mi prestalo vyhovovat ( ze by inak robili vypln ako pred tym ?)
neviem
v kazdom pripade som skusala specialized phenom 155mm, a bohvieako mi nesedelo, zdalo sa mi ze mi odiera stehna z vnutornej strany. Takze sirka nie je vsetko, dolezity je tvar zadnej casti pri pohlade zo zadu- niektore su plochsie, ine oble
a prehnutie v pozdlznom smere- niektore su rovne, ine maju prehnutie, pripadne zliabok
tych moznosti na 155mm ne je vela.specialized, mozno nejake damske selle italia, sq lab
ja mam podla merania tiez mat 155mm sirku sedla. Doteraz som jazdila na wtb silverado a to je nejakych 135mm, ale po 3 sezonach som kupila nove wtb silverado a nejak mi prestalo vyhovovat ( ze by inak robili vypln ako pred tym ?)
neviem
v kazdom pripade som skusala specialized phenom 155mm, a bohvieako mi nesedelo, zdalo sa mi ze mi odiera stehna z vnutornej strany. Takze sirka nie je vsetko, dolezity je tvar zadnej casti pri pohlade zo zadu- niektore su plochsie, ine oble
a prehnutie v pozdlznom smere- niektore su rovne, ine maju prehnutie, pripadne zliabok
tych moznosti na 155mm ne je vela.specialized, mozno nejake damske selle italia, sq lab
Dik za info no mal som aj ja na skúšku specialized phenom 155mm,tak bolo isto lepšie ako to čo mám ale tiež to nebolo podľa môjho predpokladania
Mám zapozicane teraz romina vyskúšam este to len to je asi viac na cestaka ako mtb..
Ja mám Avatar comp gel black 155 a manželka Jett comp gel 155 od Specialized a sme nadmieru spokojní s pohodlnosťou aj kvalitou.Žiadne tŕpnutie ako pri starom úzkom longuse.
Ani tvrdé,ani mäkké,také akurát.Pri skúške palcom kladie odpor a hneď sa vráti do pôv.polohy.Aj tá koža na prvý pohľad kvalita.Po 2500 km ako nové.Cykloškvarka DK okolo 65e.
Tiež vozím Gobi a som spokojný. Predtým Nisene tiež Fizik, ale to bol stredoveký mučiaci nástroj.
Uz to tu bolo povedane moc krat, ze 100 zadkov 100 chuti. Ja som kupil na inzerat XC bike na ktorom bolo nahodene Specialized Toupe sedlo, povodny majitel sa s nim tazko lucil, ze take je super. A ja som na nom trpel ako zviera... Tak som kupil z druhej ruky historicke Fizik Nisene a nemozem si ho vynachvalit. Na XC velice pohodlne.
Laro22.. neskusal si fizik gobi? Ja som skusal aj romina a to mi nepasovalo..tak som kupil gobi to uz bolo lepsie a do tretice som kupil cytek z intersportu a to je fajn..
Tak neviem zdá sa mi že každá jazda na Romin-e bolí viac ale aj dosť som sa hral s posedom už som to asi rozladil, štve ma to nemám chuť dalšie sedlo vyberať od brucha...čo poviete na toto http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sedlo-selle-italia-max-sls-flow/4982
inak kolko môžem max vysunúť sedlovku?resp.kolko jej musí ostať v ráme?
Sadni na bicykel,vystri nohu,pätou na pedál pri zvislých kľukách,vtedy máš správnu výšku posedu.V knihe Jak dokonale zvládnout horské kolo je to rozpísané podrobne.Aj o sedlách.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
neviem
neviem
Dik za info no mal som aj ja na skúšku specialized phenom 155mm,tak bolo isto lepšie ako to čo mám ale tiež to nebolo podľa môjho predpokladania
Mám zapozicane teraz romina vyskúšam este to len to je asi viac na cestaka ako mtb..
http://www.zlavypresport.eu/www-zlavypresport-cz/eshop/85-1-CYKLISTIKA/421-4-sedla/5/104453-sedlo-SELLE-ITALIA-SLS-KIT-Carbonio-Flow-Mang-black
prípadne nejaké hlavne pohodlné sedlo s otvorom do 50e?
napr.-http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sedlo-ritchey-comp-biomax-cierne-2012/4132
Ritchey Comp Trail sedlo
50,99 €
MOC 62,99 €Uz to tu bolo povedane moc krat, ze 100 zadkov 100 chuti. Ja som kupil na inzerat XC bike na ktorom bolo nahodene Specialized Toupe sedlo, povodny majitel sa s nim tazko lucil, ze take je super. A ja som na nom trpel ako zviera... Tak som kupil z druhej ruky historicke Fizik Nisene a nemozem si ho vynachvalit. Na XC velice pohodlne.
Takze skusat, skusat, skusat...
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sedlo-slr-flow-2011/3224
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sedlo-max-slr-gel-flow-cierne/4461
urgentne nejaké sedlo už potrebujem lebo na tarajšom len trpím, no žial nemám u nás možnosti si sedlo zapožičať...
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sedlo-flite-xc-gel-flow-ti316/4651
Zo začiatku som mal také zmiešané pocity, ale každou jazdou to bolo lepšie a lepšie, buď sa prispôsobil zadok sedlu, alebo naopak...
Áno je to len 130 a je lesklé, hladké...
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sedlo-selle-italia-max-sls-flow/4982
inak kolko môžem max vysunúť sedlovku?resp.kolko jej musí ostať v ráme?
Selle Italia ST 5 Flow L sedlo, 165 mm
54,99 €
MOC 60,99 €