GS nenapne retaz pri zaradenej malej pile (22z) a malych pastorkoch. Myslim ze na malej pile su potom pouzitelne nejake 4 najvacsie pastorky ale toto neviem presne. Dal by som GS, tie prevody kde bude prevesena retaz ziadny normalny clovek neradi
Dakujem,ak som to spravne pochopil,tak ked mam celoodpruzeny bike tak je lepsie s dlhsou nohou ae vacsie riziko. kolesa mam 26 a kazetu xt a kluky LX a este dlzku retaze.
dlzka retaze ostava rovnaka, je jedno ci tam je GS alebo SGS. Cele je to len o tom ci radis prevody ako mala pila + male pastorky. Ked ano (nema sa to robit) tak SGS lebo pri GS by bola v tomto pripade prevesena (nenapnuta) retaz.
To ze je celoodpruzeny nema ziadny vplyv!! Len treba nastavit dlzku teraze tak aby nebola kratka pri hocijakom prepruzeni zadnej stavby.
logicky mi výchadza z toho že dlhšie ramienko dlhšia reťaz a u fulloch môže nastať ten problém že keď ma gs, ramienko reťaz je bližšie k zad. stavbe a môže tam potom "narážať" ale každý full má inú zad. stavbu a je to skôr ojedinelé
ne ne ne je minimalna dlzka retaze: velka pila / velky pastorok + 2 clanky, pocas nastavovania tejto dlzky sa retaz neprevlecie cez salter!! Kratsia nemoze (by nemala...) byt. Takto to odporuca priamo sam velky ujo Shimano v kazdom manuali. Nieje tam ani zmienka o nejakom rozdieli pri GS alebo SGS.
Ale existuje aj dalsie pravidlo pre spravnu dlzku retaze, kedy pri vedeni retaze cez velku pilu a najmensi pastorok ma smerovat priamka vedena stredmi kladiek prehadzovacky kolmo k zemi. A vtedy sa uz dlzka ramienka prejavi.
viem ale vzdy je dobre overit ci je dost dlha na kombinaciu velka/velka, keby nahodou niekoho napadlo zaradit tento prasacky prevod a bude kratka retaz tak sa v lepsom pripade roztrhne, v horsom sa odfajci nieco ine...
to co odporuca shimano je najpresnejsie, istota ze retaz nebude zbytocne dlha a ani kratka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.bike-discount.de/shop/k421/a5112/xt-rear-derailleur-rd-m772-gs.html
http://www.bike-discount.de/shop/k421/a5093/xt-rear-derailleur-rd-m772-sgs.html
v prvom rade "spýtať a dlhšiu"
tu to máš vyvsvetlené:
viewtopic.php?t=15384&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=sgs
viewtopic.php?f=2&p=143024
dlzka retaze ostava rovnaka, je jedno ci tam je GS alebo SGS. Cele je to len o tom ci radis prevody ako mala pila + male pastorky. Ked ano (nema sa to robit) tak SGS lebo pri GS by bola v tomto pripade prevesena (nenapnuta) retaz.
To ze je celoodpruzeny nema ziadny vplyv!! Len treba nastavit dlzku teraze tak aby nebola kratka pri hocijakom prepruzeni zadnej stavby.
to co odporuca shimano je najpresnejsie, istota ze retaz nebude zbytocne dlha a ani kratka
pokud máš kazetu s 32z největším tak GS - tohle napne s funguje prakticky se všema převodama,
pokud máš 34z tak je SGS výhodnější, ale prakticky můžeš použít obě délky na všechny varianty naladit to jde +/- taky