caute. nema niekto po ruke dobry link na nejaky "user friendly" prehlad jednotlivych modelov vidlic rock shox a DT swiss? ... jedna sa mi hlavne o Reba, SID, DT XMM a XRM ... ze ktoru si vybrat, u bicyklov ktore mam vyhliadnute. dakujem
Ved to je vždy napísane ked kupuješ novu nie alebo chod do cykla z metrom a meraj si tie vidlice Inak lepšiu otázky som ešte nepočul A pri každej vidlici je v nazve aj nejake číslo napr 100mm=10cm ale to hádam vieš.
Myslel som ze kolko trcia vnutorne nohy - dlzka sa rovna zdvihu
vidlicu uz mam dlhsie papiere od nej su uz davno v péčku a na samotnej vidlici ziaden napis o zdvihu nevidim:) samozrejme ma napadlo zobrat meter a odmerat si to len dnes v servise ma zarazilo ked mi len tak medzi recou povedali ze tam mam zdvih 80-100mm(zistovane len okom servismana) a ked som to meral tak som nameral 120mm tak preto sa pytam ci meranie zdvihu sa robi nejako inac:) inac by som vam taketo somariny na nos nevesal;) takze bud servisman zle odhadol zdvih alebo som to ja blbo pomeral kedze sa to podla martina da zistit aj s metrom v ruke
Úplne presne to asi nezmeriaš lebo to toľko nikdy nestlačíš. Daj ju na namäkšie a zatlač koľko dokážeš. Podľa krúžku na vidlici s vazeliny ktorá tam ostane plus asi tak 1 cm, možno 2, môže byť zrejme celkový zdvih. Podľa mojich skromných skúsenosti s vidlicami (dvoma) je to zhruba tak. Mám vidlicu 100 real zdvih a da sa nastaviť na 120. Vnútorne nohy sú ale dlhé podľa 120 zdvihu pretože by to pri zmene zo 100 na 120 chýbalo. Vonkajšok nie je prvorady ale real nastavenie.
lenže tam ide o to koľko môže tá vidlica chodiť do zdvihu. nerozumiem tým výpočtom od adop-a, lebo keď ju len tak zatlačíš, je niečo iné ako keď s ňou normálne jazdíš, je to relatívne. Zdvih je tá časť ktorá "trčí" lebo tá sa môže reálne zasunúť do vidlice. Aspoň u mojich všetkých to tak bolo, ale neviem akú vidlicu máš ty.
no neviem ci to tam dobre vidiet a budete z toho vediet nieco vycitat..keby nie tak mozno vyhrabem nejake ine fotky(je to kamaratov bajk, ide ju menit tak by mi tuto posunul preto sa informujem - je to Rock Shox XC 32 TK nejaka zo starsich modelov, hladal som aj v gugli ale hadzalo mi to aj 100mm aj 120mm)
Vymeň a hotovo. Robota na hodinu a za pár E. RS má dosť jednoduché vidly a na stránke videá aj manuály ako to spraviť. Rovno ju aj vyčisti, lebo určite sa za 5000 km v nej nazbieral nejaký bordel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
DT Swiss
Rock Shox
Najlepsie to zistis tak, ze sa pozries na stranku vyrobcu, kolko ma vidlica zdvih.
vidlicu uz mam dlhsie papiere od nej su uz davno v péčku a na samotnej vidlici ziaden napis o zdvihu nevidim:) samozrejme ma napadlo zobrat meter a odmerat si to len dnes v servise ma zarazilo ked mi len tak medzi recou povedali ze tam mam zdvih 80-100mm(zistovane len okom servismana) a ked som to meral tak som nameral 120mm tak preto sa pytam ci meranie zdvihu sa robi nejako inac:) inac by som vam taketo somariny na nos nevesal;) takze bud servisman zle odhadol zdvih alebo som to ja blbo pomeral kedze sa to podla martina da zistit aj s metrom v ruke
Ak mas uz daku inu tak nahod fotku a my mozno napovieme.