Nazdar mam jednu malinku otazocku...su prevodniky shimano rovnake(roztec srobov)..napr ja mam kluky deore a stredny prevodnik uz je zjazdeny, ze ci tam mozem dat napr. XT-ckovy..a ci sedi aj pocet zubov.
diky!!!
ja viem je to pikovina taka otazka ale uz fakt by som tam potreboval nieco kvalitnejsie nie co zoslaham po par mesiacoch...a ked uz objednam prevodnik za take prachy nech ma necaka nejake prekvapenie...
mam ten isty problem.aj pri vymene retazi som stredny prevodnik (LX z 2007)po 3600km zjazdil. uvadza sa niekde nejaka zivotnost? odjazdena vzdialenost?
vdaka.
mam ten isty problem.aj pri vymene retazi som stredny prevodnik (LX z 2007)po 3600km zjazdil. uvadza sa niekde nejaka zivotnost? odjazdena vzdialenost?
vdaka.
mne sa podarilo za 2000 km
menil som retaze po priblizne tisicke kilometrov (podla mierky) a teraz nova uz lepi......
bolo to jazdene vacsinou na maratonoch, teda prevazne dlhodobe blato a 90% prave na tej 32-ke. rozmyslam o ocelovej deorackej, som zvedavy kolko vydrzi
HOŠI, použite túto metódu ako ja a žiadna reťaz vám "lepiť" nebude a ani strieľať žiaden pastorok. Kúpte kľuky, kazetu a 4ri reťaze (prípadne len tri) a tie striedajte napr. po 1500 km. Stále dokola. Kým uznáte za vhodné. Potom vymente prevodníky, kazetu a reťaze za nové. Žiadne serenkanie s meraniami a žiadne starosti: "bude mi nová reťaz pri zábere strieľať?" Nie!
Tiež som kedysi meriaval reťaze, ale vždy Xtá nová reťaz strieľať bude, tak som sa rozhodol pre tento spôsob. Najskôr som to odskúšal na cestnej "Campe", kde sa mi to osvedčilo=zapáčilo.
Do teraz som jazdil kľuky suntour MD 400, poskladanú kazetu tuším z deorečka a reťaze HG-93. Generálkujem to kľukami XT, reťazami sram 991 a cestnou kazetou ultegra 6500 12-27. Tá je najbližšia mojím požiadavkam. Len som zvedavý ako bude radiť, bo cestné majú menej nábehových zubov... Lebo voziť zo sebou pre mňa zbytočné pastorky 11z. a väčšie ako 28z. nemienim.
menil som retaze po priblizne tisicke kilometrov (podla mierky) a teraz nova uz lepi......
bolo to jazdene vacsinou na maratonoch, teda prevazne dlhodobe blato a 90% prave na tej 32-ke. rozmyslam o ocelovej deorackej, som zvedavy kolko vydrzi
Úplný súhlas s tebou. Aj mne cca 2000 km vydrží nerobiť problémy 32 zubový prevodník. Bude to asi tým, že ho najviac používam a určite mu neprospievajú ťažšie prevody v zadu a o blate, prachu ani nehovorím. ALE o tom je horské bikovanie. Bez toho by to nebolo ono.
Ja?no mne keď začne sem tam lepiť reťaz o prevodník, tak chytím pilník a odbrúsim roztlačený materiál do strán na zuboch a ono to v tom blate este zopar km vydrží a nelepí. Osobne odskúšané. A inak začal som so sebou nosiť olejničku. Ono aj keď je reťaz špinavá a počas jazdy ju premažeš, ide to lahšie, neškrýpe to pod zubami atď.... Samozrejme po každej jazde čistím poctivo celé prevodové ustrojenstvo môjho biku.
Rozdiel medzi ocelovým DEORE prevodníkom a prevodníkom z hliníkových zliatin vyšších rád od Shimana je jedine vo váhe, životnosť zhruba tá istá. Osobná skúsenosť Ja na budúce vyskúšam zase nejakú iné značku, ponúkali mi FSA prevodník, tak sa asi pozriem na zúbok tejto značke.
olejnicku nosim tiez
uz som aj pilnikoval zuby, ale v blate, v zabere retaz z 32-ky aj tak neodlepi, a ist so strachom, ze kazdu chvilku mozem namotat salter to nemam chut.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja viem je to pikovina taka otazka ale uz fakt by som tam potreboval nieco kvalitnejsie nie co zoslaham po par mesiacoch...a ked uz objednam prevodnik za take prachy nech ma necaka nejake prekvapenie...
sry chvylkove zavahanie
Tak presne kvoli tomuto som si kupil tie Middleburny. Uvidime...
Daj potom pls vediet, kolko Ti vydrzali.
Zdar!
vdaka.
vdaka.
Tiež som kedysi meriaval reťaze, ale vždy Xtá nová reťaz strieľať bude, tak som sa rozhodol pre tento spôsob. Najskôr som to odskúšal na cestnej "Campe", kde sa mi to osvedčilo=zapáčilo.
Do teraz som jazdil kľuky suntour MD 400, poskladanú kazetu tuším z deorečka a reťaze HG-93. Generálkujem to kľukami XT, reťazami sram 991 a cestnou kazetou ultegra 6500 12-27. Tá je najbližšia mojím požiadavkam. Len som zvedavý ako bude radiť, bo cestné majú menej nábehových zubov... Lebo voziť zo sebou pre mňa zbytočné pastorky 11z. a väčšie ako 28z. nemienim.
a takeze sest hodin v blate kolkokrat do roka?
bo ja menim zatial len retaze a ten stredny prevodnik
Ja?no mne keď začne sem tam lepiť reťaz o prevodník, tak chytím pilník a odbrúsim roztlačený materiál do strán na zuboch a ono to v tom blate este zopar km vydrží a nelepí. Osobne odskúšané. A inak začal som so sebou nosiť olejničku. Ono aj keď je reťaz špinavá a počas jazdy ju premažeš, ide to lahšie, neškrýpe to pod zubami
Rozdiel medzi ocelovým DEORE prevodníkom a prevodníkom z hliníkových zliatin vyšších rád od Shimana je jedine vo váhe, životnosť zhruba tá istá.
uz som aj pilnikoval zuby, ale v blate, v zabere retaz z 32-ky aj tak neodlepi, a ist so strachom, ze kazdu chvilku mozem namotat salter to nemam chut.
truvativ
truvativ
Al zliatina