Takze este raz,za prve push,aj pop sa daju zamknut z riaditiek a za druhe pre autora posledneho prispevku,taky mudry som aj ja,ze si najdem domovsku stranku a hladal som po nete v ceskej lokalizacii a moc tam toho nebolo a hlavne sa dost lisili verzie,co to vobec je a aj predajcovia maju v tom bordel. Najradsej mam tych odmeranych frajerov,co sa tu hraju na bohov a bachnu domovsku stranku vyrobcu,kde vacsinou ho..... pisu,mam taky nazor,ked nechcem pomoct,tak nepisem,nabuduce mi odporuc http://google.sk
v tom linku čo postol vladol je napísané, že pushlock sa dá namontovať vertikálne alebo horizontálne... v Derailleur-ovom linku je dokonca aj foto namontovaného pushlocku horizontálne ... že vraj sa to dokonca dá dať dokopy s páčkovým radením sram alebo hydrami avid
ja mám pushlock ale ako ho namontovať inak ako vertikálne (ako klasický poplock) neviem... zajtra mi má prísť radenie X-O tak to vyskúšam zmontovať spolu...
a funkčný rozdiel medzi nimi nie je, oba robia to, že zatlačením páčky sa plne aktivuje MotionControl, teda vidla ztuhne (ako moc ztuhne, sa dá nastaviť kolieskom Gate). Rozdiel je v konštrukčnom vyhotovení (tvar).
Poploc Adjust má aj koliesko na nastavenie kompresie (miera odtrhnutia vidle do pruženia)
Poploc Adjust má aj koliesko na nastavenie kompresie (miera odtrhnutia vidle do pruženia)
...myslis tym odskok
Co sa tyka hmotnosti, su na tom oba systemy rovnako?
Nejake plusy a minusy oboch systemov by tu tiez nebolo odveci spomenut.
V konecnom dosledku , ktory system je vlastne lepsi?
rozdiel je hlavne vo vyhotovení: poplock je z lacného plastu a pushlock je hliníkový (asi, možno nejaká zliatina)... další rozdiel je v tom, že pri PUSHLOCKU ovládaš zatváranie/otváranie len jednou páčkou, pri POPLOCKU blokuješ páčkou a uvoľnuješ tlačidlom...
poplock adjust má navyše ovládanie kompresie (nie to nie je odskok ale miera uzamknutia)
avšak mňa zaráža fakt, že na stránke sramu je napísané že sa dá namontovať aj horizontálne... ako, na to som zatiaľ neprišiel
a funkčný rozdiel medzi nimi nie je, oba robia to, že zatlačením páčky sa plne aktivuje MotionControl, teda vidla ztuhne (ako moc ztuhne, sa dá nastaviť kolieskom Gate). Rozdiel je v konštrukčnom vyhotovení (tvar).
root, este mi povedz aky je rozdiel medzi kolieskom Gate ktore by podla tvojho vyjadrenia mal mat kazdy system a kolieskom, ktore ma len Poploc Adjust
nie, nemyslím odskok, ten sa reguluje dolu na nohe, kompresia je presne opačný smer ako odskok (kompresiou reguluješ mieru "stlačenia" a odskokom ako rýchlo sa vidla vráti do pôvodného stavu keď je stlačená)
a Gate:
tým sa reguluje miera stlačenia keď to "zamkneš - stlačíš poploc" (čiže ak nastavíš Gate na najtvrdšie, tak pri zatlačení poplocu máš vidlu takmer nehybnú a pri najmäkšom nastavení sa to správa tak, ako keby si poploc nestalčil, stále to pruží) a nemá ho každý motion control, len vyššie modely.
v tom linku čo postol vladol je napísané, že pushlock sa dá namontovať vertikálne alebo horizontálne... v Derailleur-ovom linku je dokonca aj foto namontovaného pushlocku horizontálne ... že vraj sa to dokonca dá dať dokopy s páčkovým radením sram alebo hydrami avid
ja mám pushlock ale ako ho namontovať inak ako vertikálne (ako klasický poplock) neviem... zajtra mi má prísť radenie X-O tak to vyskúšam zmontovať spolu...
Na tej fotke je to namontované s gripshiftom (alebo ako sa to volá, inak jazdím to aj ja) a myslím, že na páčkové radenie sa to namontovať nedá, páčky by si asi zavadzali, ale never say never...
Nie som cicamica-odbornica, ale môj názor na túto tému je nasledovný:
Pushlock, ktorý mám aj ja, má len jednu páčku, slačíš ju, páčka zacvakne - vidlica zatvorená. Stlačíš páčku znovu, ona odskočí do pôvodnej polohy - otvorené. Takže má len dve polohy, cvak - CVAK. Na vidlici je ale také kolečko a s tým sa nastaví, ako veľmi sa má vdlica zavrieť, alebo inak, koľko má prepúšťať.
Poplock (a teraz iba teoretizujem) má páčku a taký malý "čudlík", tlačidlo alebo ako tomu povedať. Páčkou sa vidlica zatvára a po stlačení toho malého sa otvorí. ALE! Podľa tej prvej fotky poplocku, kde na páčke sú namalované také postupne sa zväčšujúce štvorčeky si myslím, že páčka u poplocku sa zatvára na viac krokov, teda priamo páčkou riadiš silu zamknutia vidlice (cvak - cvaK -cvAK - cVAK - CVAK), no a tým malým tlačidlom to otvoríš naraz.
Ak to s tým poplockom je inak, tak , ale veľa ľudí sem napíše čo si len myslí, tak snáď môžem aj ja.
Poplocky sú 2.
Jeden je len on-off, teda pákou zamknúť, tlačítkom odomknúť -> PopLoc.
Druhý má ešte regulačné koliesko kompresie, plus opäť on/off páčka+tlačidlo -> PopLoc Adjust.
Moje dohady sa nepotvrdili. Po telefonáte s kamarátom, ktorý má PopLock, už viem, že to tak nie je. Aj PopLock má len dve polohy, on a off, takže nie postupné zatváranie. Na reguláciu tam slúži to kolečko priamo na páčke, ako napísal Tuleník, teda len pri type Adjust.
Takže rozdiel bude asi len v tom, že PushLock má len jednu páčku a PopLock má páčku a tlačidlo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://babelfish.yahoo.com/translate_ur ... =Translate
a uz si aj niekde hladal, pred tym ako si sa opytal?
http://www.sram.com/en/rockshox/accessories/index.php
Principialne sa teda jedna o tu istu vec s roznymi nazvami ?
Fakt by som privital nejake odborne vysvetlenie ako len volajake linky na fotky a matuci text.
...myslis tym odskok
Co sa tyka hmotnosti, su na tom oba systemy rovnako?
Nejake plusy a minusy oboch systemov by tu tiez nebolo odveci spomenut.
V konecnom dosledku , ktory system je vlastne lepsi?
poplock adjust má navyše ovládanie kompresie (nie to nie je odskok ale miera uzamknutia)
avšak mňa zaráža fakt, že na stránke sramu je napísané že sa dá namontovať aj horizontálne... ako, na to som zatiaľ neprišiel
root, este mi povedz aky je rozdiel medzi kolieskom Gate ktore by podla tvojho vyjadrenia mal mat kazdy system a kolieskom, ktore ma len Poploc Adjust
....no na sedlovku predsa
nie, nemyslím odskok, ten sa reguluje dolu na nohe, kompresia je presne opačný smer ako odskok (kompresiou reguluješ mieru "stlačenia" a odskokom ako rýchlo sa vidla vráti do pôvodného stavu keď je stlačená)
a Gate:
tým sa reguluje miera stlačenia keď to "zamkneš - stlačíš poploc" (čiže ak nastavíš Gate na najtvrdšie, tak pri zatlačení poplocu máš vidlu takmer nehybnú a pri najmäkšom nastavení sa to správa tak, ako keby si poploc nestalčil, stále to pruží) a nemá ho každý motion control, len vyššie modely.
Snáď stačí
Na tej fotke je to namontované s gripshiftom (alebo ako sa to volá, inak jazdím to aj ja) a myslím, že na páčkové radenie sa to namontovať nedá, páčky by si asi zavadzali, ale never say never...
Nie som cicamica-odbornica, ale môj názor na túto tému je nasledovný:
Pushlock, ktorý mám aj ja, má len jednu páčku, slačíš ju, páčka zacvakne - vidlica zatvorená. Stlačíš páčku znovu, ona odskočí do pôvodnej polohy - otvorené. Takže má len dve polohy, cvak - CVAK. Na vidlici je ale také kolečko a s tým sa nastaví, ako veľmi sa má vdlica zavrieť, alebo inak, koľko má prepúšťať.
Poplock (a teraz iba teoretizujem) má páčku a taký malý "čudlík", tlačidlo alebo ako tomu povedať. Páčkou sa vidlica zatvára a po stlačení toho malého sa otvorí. ALE! Podľa tej prvej fotky poplocku, kde na páčke sú namalované také postupne sa zväčšujúce štvorčeky si myslím, že páčka u poplocku sa zatvára na viac krokov, teda priamo páčkou riadiš silu zamknutia vidlice (cvak - cvaK -cvAK - cVAK - CVAK), no a tým malým tlačidlom to otvoríš naraz.
Ak to s tým poplockom je inak, tak
Jeden je len on-off, teda pákou zamknúť, tlačítkom odomknúť -> PopLoc.
Druhý má ešte regulačné koliesko kompresie, plus opäť on/off páčka+tlačidlo -> PopLoc Adjust.
Takže rozdiel bude asi len v tom, že PushLock má len jednu páčku a PopLock má páčku a tlačidlo.